Ahojte, 2 dni dozadu som si všimla ze malý ma hrčky na krku... Čo to môže byť? Napádajú mi len zle myšlienky....🙉 Sme na dovolenke do soboty do dr určite pôjdeme keď sa vrátime len chcem vedieť co to môže byť 🙏 bolieť ho neboli
Nestresovat!!!!!!!! Presne takto som stresovala ja. Hneď letela som k doktorke. Syn to má. Doktorka mi povedala,že kľud....není to akútne. Nestačilo mi to. Šla som k druhej. To isté mi povedala. Zas druhý deň som furt bola v nervoch zašla som zas. Už som pýtala vyšetrenia. Tak najprv krv na všetko možné potom usg krku. Krv odhalila toxoplazmu. Niekedy ju musel mať. Nevie sa kedy. Ostali protilátky. Následne usg odhalilo uzliny. Preto vyčnievajú z krku lebo je chudý a krk má tiež chudý a tak isto jak otáča krkom to bije do očí. Uzliny v našom prípade sú stále. Chodíme raz za pol roka kontrolovať usg či sa nemenia veľkosť, vzhľad atď....plus krv na všetko možné. Na usg ešte zistil že ich má tri na jednom mieste preto sa javia ako veľké. Úplne presne ich tam má môj syn ako vás. Takže kľud a až prídete z dovolenky pre istotu ísť k doktorovi. A trvať na usg. Pre istotu. Píšem len náš prípad, lebo viem čo to je, ako sa človek zľakne keď toto objaví. Mimochodom môj syn má 13 a hrčky sme našli aj dole......chodíme aj tam. Na urológiu. Všetko pravidelne kontrolujeme. Potvrdili sa nám uzlinove dieťa
Ahoj, nebezpečné sú hlavne nebolestivé, nepohyblivé a tvrdé hrčky na krku, pre istotu návšteva lekára, keď to bude možné, ak by sa mu to nezdalo, určite vás pošle na odber krvi a ultrazvuk, prípadne ďalšie vyšetrenia...
Taketo mala aj moja sesternica a bol to tukovy nador. Jeden steh a vybrali jej to. 👍
Toto teraz presne riešil kolega…u jeho dieťaťa to aj zmizlo, kým sa dostali o dva dni k lekárovi. Lekár prehmatal a povedal, že to boli zväčšené uzlinky, asi nejaká virózka preletela okolo dieťaťa, choré nebolo. Vraj keď už uzlinky vyskočili, bude sa to pravdepodobne opakovať a dieťatko je chudé, tak sú ešte výraznejšie. Pediater ich posiela aj na sono krku pre istotu.