Zvažujem, že malému, má 3,5 roka kúpim tento výživový doplnok. Nemá nejak problém s prílišnou hyperaktivitou, hyperaktívny je len vonku mimo škôlky a domácnosti, občas aj doma ale nie je to nič strašné. Ide skôr o podporu činnosti mozgu a sústredenia sa, lebo často mám pocit, že nepočúva, tým pádom nepochopí, čo od neho chcem alebo mu vysvetľujem. V niektorých veciach je až príliš šikovný, napr. pozná písmenká, čísla, vie ich napísať, pekne kreslí, má výbornú pamäť ale v takých jednoduchších veciach je akoby pomalší a ani to rozprávanie nie je bohviečo. Rozpráva síce pekne, čisto ale často nelogicky. Keď mu čítam nepočúva alebo po mne opakuje slová, neviem mu napr. vysvetliť, že sa ideme hrať novú hru atď. Je toho viac. Nechcem ho ešte ťahať po všelijakých vyšetreniach, myslím, že je zdravý, len mu niektoré veci idú pomalšie ako iným deťom. Pomôže Esprico aj takom prípade, trošku napomôcť rozvíjaniu myslenia? Ďakujem za každý názor 🙂
Nam ho odporucila specialna pedagogička maly mi slabo rozpraval nezvladal ulohy ktore sa od neho ziadali trosku mi zaostaval za rovesnikmi zacala som pouzivat esprico a isiel pekne dopredu zlepsila sa rec (nie dokonale ale zlepsila) vie sa viac sustredit a lepsie pochopi ulohy ktore sa od neho ziadaju a dobehli sme vsetko zameskane...zlepsenie si vsimla aj psychologicka takze ja som s tym spokojna inak co sa tyka spravania trosku sa nam zhorsilo ale to pripisujem skor novemu kolektivu v skolke
@jaannuusskkaa Ahoj dakujem pekne, my ho mame nasadit kvoli sustredenosti, pozornosti. My riesime aj logopediu, rec sa ako tak rozbehla, je uplne v inej rovine nez pred rokom. Zlepsila sa aj jeho pozornost vdaka aktivitam, ktore s nim doma robim, cize uz aj obsediet vie perfektne. Ale vzdy sa stane, ze odbehne a clovek ho musi naspet nasmerovat k dokonceniu aktivity, uz to nie je az take hrozivo tazke ako bolo. Uvidime, nasadime Esprico, mam si zapisovat aj spravanie ak nieco pobadam, zatial som mu nedavala ziaden liek.
@mimca20 Tak drzim palceky my tiez navstevujeme logopedicku lebo dlho dlho mi len opakoval co som povedala no teraz vie pekne povedat na co sa opytam konecne mi povie co ho trapy a comu sa tesi mozno aj preto lebo mi pedagogicka povedala aby som skusila davat 2 tabletky rano a 2 vecer tiez som doteraz nedavala vobec ziadne lieky no teraz so rada ze aspon to esprico mi odporucili a su viditelne zmeny tak dufam ze pomoze aj vam 🙂
@jaannuusskkaa Dakujem. No moj nerozpraval ze vobec do 3r.4m, len detsku taliancinu pouzival - cize nic mu nebolo rozumiet a rec sa rozbehla. Vyskusame uvidime, mam si aj zapisovat spravanie ak nieco nove pobadam, co doteraz nebolo. Rec riesi logopedicka (zatial maxi spokojnost aj zo strany synceka aj zo strany logopedicky) a spravanie skusam cez liecebnu pedagogicku, tak uvidime. Ku komu chodite na logo?? My sme chodili k Oriskovej na Sekcov (pozeram ze si Presov rovnako ako ja 🙂) a presli sme od juna do CSPP na Dukliansku a som max. spokojna. Mame sedenia kazde dva tyzdne mam pocit. Navstevuje klasicku beznu skolku.
Tak my chodime ku Kobulskej u nas na sidl.3 tiez som s nou spokojna pekne ukaze vysveli ako s nim mame pracovat odporucila mi aj specialnu logopedicku skolku lebo v klasickej mi nechcel ostat (aj koli tomu lebo sme ho davali trosku skor do skolky a nebol pripraveny) tak sme ho nechali doma...v skolke boli tolerantny a povedali ze kedykolvek bude pripraveny tak moze prist ale nakoniec sme si pockali na september a ten rok s pomocou logopedicky a spec.pedagogicky nam velmi pomohol a teraz pekne chodi do klasickej...spec.logopedicku mame tiez na sidl.3 Marcinova maly ju ma rad takze velka spokojnost tiez
@mimca20 za mňa asi tak: trochu to Esprico pomohlo, ale žiaden zázrak. A raz som mala aj tak, že po nasadení prvé dni bola taká divokejšia a až potom sa skľudnila (ja nasadzujem vždy v septembri).
Zas to aj treba brať tak, že to je skôr výživový doplnok, ako liek. V princípe je to rybí tuk v kapsulách, obohatený minerálmi. Takže nepriaznivé vedľajšie účinky to nemá, ak nie je alergická reakcia.
S Espricom mam dobre skusenosti náš malý mal problem s rečou a poruchu pozornosti. Po mesiaci začal zrozumitelnejsie rozprávať a vie sa lepsie sústrediť. Ráno si to už aj sam pýtal jemu to chutí a len to rozžuje. Je to dieteticky prípravok pre zvlastne lekárske účely a to je vraj kontrolované na rozdiel od vyživoveho doplnku kde clovek nikdy nevie ci tam to zloženie aj naozaj je. A kamoska študuje na výške a zacala ho užívať tiež, vraj sa jej zlepšila pamäť 🙂
ahojte mamičky nemá niekto záujem o esprico za 8 eur s poštou? dve tablety chýbaju, jednu som dala malému a jednu sebe, kedže malý má problém s histamínom ,nemožem mu to dávat,zle mi reagoval,zato tu druhu som odskušala aj ja..,ináč mi to stojí žial a zbytočná kupa ☹ , chcela som to na zlepšenie reči, pc v lekárni 12,50, ak si dobre pamatám
možete sa mi ozvat v pošte aj
Baby prosim vas to su vitaminy alebo normalne tabletky? Dakujem
to su vitamíny ,su tam omega kyseliny na lepšie vstrebávanie vapnika,pupalkový olej , aj niečo s rybami má to spoločné,je to jediný prípravok na prírodnej bázeva bez lepku, no zrejme pri histamíne može robit problém,kedže my nemožme ryby,sme alergici
hivanik ,histamín obsahuju ryby,tak zrejme preto sa ti vyhádzal
no, tak treba ju preštudovat, vela obmedzení tam je , aj ryby...najzákernejšia dieta podla mna, nevedela som, čo varit zo začiatku, kedže sme aj bez lepku a mlieka ...
mohol zareagovat,trebárs aj s nejakou kombináciou, že jedlo a vitamín a mohlo to byt silné, napr. Niečo, čo m
Malému sa robil pupenec na znamienku, dala nám aj fenistil kvapky a taký lokálny krem, konečne to potom zmizlo po dlhom čase, vyskočilo mu to z histamínu a nechcelo to zmiznut, vám to isto zmizne a bude to ok, švagrinine det ekzem od mandaríniek a citrusov, citrusy maju histamín , dalej paradajky atd, vela vecí, čo maju deti radi 🙂, napr.kakao, čokoláda...
@ivetka79 keby som to citala skor akurat som ho kupila ak ho budete este mať neskôr napisem vam
Môžem dávať esprico aj 2,5 ročnému dieťaťu? Alebo len od 5 rokov sa môže dávať?
Prosim vás sú aj nejaké iné vitaminy ako esprico? Myslím podobné náhrada.
Má niekdo na predaj?
@janula2511 3omega kyseliny, ako sirup plus magnezium pre deti a B komplex
@jaannuusskkaa dobrý deň
Prosím vás davkujete podľa návodu ? Dve doobeda dve večer?
Ahoj, ja som skúsila dať v podobnej situácii, aj keď z iného dôvodu. Psychiatrička mi vlani odporučila dať placebo, mala vtedy 6 rokov, nemá ADHD... nie je podstatné... Zvolila som Esprico, lebo som rozmýšľala podobne ako Ty - keď už mám dať nejaké akože lieky, tak toto, lebo napomáha sústredeniu. Tiež mám také, že šikovná na niektoré veci, ale tá logika - to nie... a napr. básničky úplne že katastrofa. Lenže som nebadala žiaden pozitívny vplyv na sústredenie a myslenie (na kognitívne funkcie), ale zato veľmi jej to zlepšilo imunitu. (Ani žiadaný placebo efekt sa nedostavil 😝 )