Dobrý deň....som zúfala trápime sa uz od 2mes.malá ma už 8 a furt máme exem na líčkach kus zmizne zase sa objaví😔ja nejem skoro nič len aby jej bolo dobre....už papame aj na to si dávam pozor aby bolo vsetko naše ..ale musela som jej dať dnes jablko z obchodu inac ho dusim ale dnes len take a hneď exem kde sa zahojil a zase....čo nám pomôže na to aby to zmizlo....kortikoidy nepouživam...biodermu a indulonu ale uz tiež moc nefunguje na to ďakujem...
@siusen123 a co na to pediater? resp. kozny lekar?
EKZÉM
La Roche-Posay alebo Excipial, a samozrejme odborné vyšetrenie - kožné, alergo. Treba aj krv zobrať
@siusen123 nám kožná predpísala takú vodičku s čím to trebalo umývať a potom 2x denne natierať tekutým púdrom s taninom...no ale tak keď ju takto podrazdilo jablko treba vylúčiť všetko čo jej robí zle lebo inak je to začarovaný kruh...plus moja mala prísnu diétu cca mesiac ... chod na kozne co ti poradí lekar
@siusen123 smer gastro na testy..moja mala ekzem z histaminovej intolerancie
@slavomira236 asi to nechceš počuť ale nám pomohli len kortikoidy. A to sme dávali vždy max 3 dní po sebe a bol na 2 týždne pokoj. Vracalo sa to sice ale stále v menšom rozsahu a nakoniec jej ekzém zmizol. Nie každý ekzém súvisí so stravou.
@siusen123 kožný lekár, čo na to hovorí... inak je to ekzem