E časenka a objednávanie liekov pre syna

martina28p
9. feb 2021

Detský mudr sa hneva ze nevyuzivam na objednavanie liekov e casenku... Objednavam liely pre syna na alergiu a dava mi tam po 1 kuse, ale mna to stojí 1 euro za sms... Sa pytam a to sme aj za recept platili? Sestricka sa so mnou nechcela ani bavit, len povedala ze doktor bude nadavat... Ale tak vravim, ze sak dobre, ale dajte mi na dlhsoe nech nemusím pisat kazdych 10 dni pomaly... Baby mate to aj vy tak?

nafka0483
9. feb 2021

@martina28p Moja lekarka ma moznost objednat si lieky cez e-casenku a plati sa 1 euro (za tu spatnu sms), takze ja zavolam sestricke a tak si vypytam recept. Nikdy na to nenadavala a keby povedala nech vyuzijem e-casenku, tak poviem, ze nemam takuto moznost, ze si chcem objednat cez telefon. Nie som povinna mat internet a objednavat si veci takto. Nech si lekar nadava, nema na to dovod.

andrejka1974
9. feb 2021

Ja vzdy zavolam k lekarke a objednam si co potrebujem a to kazdy mesiac plienky pre dcerku

martina28p
autor
9. feb 2021

@nafka0483
@andrejka1974 no ved aj ja som volala a odmietaju to, ze mam e casenku na to....

nafka0483
9. feb 2021

@martina28p Povedz, ze nemas moznost objednat to cez e-casenku, ze ju prosis aby poslala elektronicky recept.

hiddenobject
9. feb 2021

My to tiez musime riesit cez ecasenku. Strasne zderstvo. Akoby sme za liek zaplatili o euro viac..

nafka0483
9. feb 2021

Toto urcite nie je v poriadku. Zdravotna poistovna preplaca predpisanie liekov, alebo to nazveme inak - predpisanie liekov je pre pacienta bezplatne. Lekar nemoze nikoho nutit vyuzit bonusovu platenu sluzbu (predpisanie online) ked ma narok na inu alternativu, ktora je zadarmo.
Okem toho nie kazdy je povinny mat internet. Toto ked nahlasite na VUC, alebo do poistovne, tak vam urcite daju za pravdu.