Dobry,chcem sa spytat ci moze priatel zobrat namna papierik od hociakeho lekara ako doprovod namna.Ked mame doma male dieta,ako dovod doprovodu .dakujem.
@andrea_82 ja potrebujem ist ku lekarovi ,nie dieta
@andrea_82 neviem ci to tak sa berie ako doprovod...musim ist k lekarovi a priatel musi ostat doma s dcerou
@4444mono4444 a lekár ti potvrdí priepustku, ak ho tam neuvidí?
@4444mono4444 ty potrebuješ ísť k lekárovi a priateľ zostáva doma s dieťaťom? Tak to potom buď dovolenku alebo sa dohodnúť so zamestnávateľom. Samozrejme dá sa s niektorým lekárom dohodnúť, že dá papier aj tomu kto tam nie je, ale to už je na zvážení konkrétneho lekára. A zamestnávateľ má právo si overiť, či zamestnanec bol v daný deň u toho lekára...
U nás akceptujeme všetko, jedna kolegyňa chodí často k lekárovi a čerpá doprovod na seba. Záleží na lekárovi a šéfovi v práci, či si to bude zisťovať
@sissy27 ako moze prist somnou priatel s dcerkou no...ja len ci da mi ako doprovod lekar pre priatela a zijeme v spolocnej domacnosti...ale fakt to zaleze aj na lekarovi si myslim no
Ja vzdy normálne poviem doktorovi, že potrebujem priepustku pre manžela, ktorý ostal s deťmi doma a ešte sa mi nestalo, že by s tým mal nejaký lekár problém. Každý jeden bez problémov vyplnil na manželovo meno a dal mi ju. V práci v pohode akceptovali a nikdy sme nemali problém.
@4444mono4444 ja si vždy pytam peciatku pre muza ako doprovod ked som u lekara. S tym ze ma caka vonku v aute s malym dietatom. Este som nemala problem ze by mi nedali.
@shallimar tak skusime uvidime...lebo to by bola hlupost ako mam ist k lekarovi ked mam doma male no 🤷🏼♀️musia to akceptovat podla mna,uvidime 😅
@4444mono4444 mňa sa lekár nikdy nepýta či je priepustka pre mňa alebo pre sprievod, len dám papierik že poprosím potvrdiť priepustku, dá tam pečiatku a dátum, zvyšok si dopisem potom ja.
Ja som vravela pravdu a lekári vzdy potvrdili. Ved im je to totálne jedno
Daj priepustku a potom tam napíš muža, žiadny problém.
@slavkadi
@januska12323 nie kazdy lekar da peciatku na nevyplnenu priepustku
@4444mono4444 tak za mňa je zbytočné ťahať malé dieťa aj priateľa k lekárovi s tebou, zbytočne tam niečo nachytajú.
Len oficiálne využitie tohto papierika je "na čas nevyhnutný na ošetrenie u lekára alebo sprievod k lekárovi" - z ľudského hľadiska to samozrejme úplne chápem, ale musí si zvážiť aj akého má zamestnávateľa a aj či je lekár s tým ok, aby ste zbytočne nenarazili na komplikácie.
@4444mono4444 ako doprovod doprovodu určite nie....jeden lekár ti nepotvrdí 2priepustky na 2 osoby ......ak si na RD a ideš s dieťaťom, môžete samozrejme ísť do ambulancie s dieťaťom obaja, ale prieustku orazí len jednému....
@januska12323 priepustku od zamestnavatela? To od lekara chcem na cely den uz ta ako sa vola paragraf ci nejaky iny nazov to ma? 🙈
No neviem. Tu moze mat lekar problem priatel - nie manzel. To ze je to tvoj priatel nema ako overit. Viem ze OČR lekari vypisu len na manzela/ku nie priatela/priatelku. Aj ked maju spolocnu domacnost.
ja som včera bola u gynekológa a muž si dal na mňa doprovod....lekár je v inom meste a ja nejazdím, tak mi robil šoféra :D v práci mu to akceptujú a lekár tiež neriešil, komu dáva razítko na priepustku 🙂
prečo doprovod doprovodu? Veď nech v práci povie, že ide s dieťaťom, nikto nebude zisťovať, koľko dospelých tam vtedy s dieťaťom bolo.