DMSA - morfologické vyšetrenie obličiek v Košiciach

maja081290
27. nov 2012

Ma niekto skusenosti s doktorkou Kurcinovou v Košiciach? alebo s vyšetrenim DMSA sken obliciek velmi by mi to pomohlo.
dakujem 😖

salonka1981
27. nov 2012

@maja081290 my sme boli pred mesiacom na DMSA ale v Martine,ak ti pomôže kludne sa pýtaj 🙂

maja081290
autor
28. nov 2012

@salonka1981 dakujem chcela by som vediet ako to cele prebieha a boly ste tam dlho?

salonka1981
28. nov 2012

@maja081290 boli sme tam jednu noc,prišli sme poobede do nemocnice,normálne mohla jesť,piť všetko.Ráno nás zobudli okolo šiestej aby sa jej chcelo okolo desiatej spať,o tolkej sme mali mať to vyšetrenie.O siedmej jej zaviedli kanylu cez to jej strekli tú látku,tá sa dáva podľa výšky a kg dieťaťa to jej vypočítali ale bolo to málinko tak 1-2ml.Má to menej žiarenia ako rengen tak myslím že to neni až tak hrozné.Jesť a piť mohla dokonca musela aby mala plný mechúr a žalúdok ale keďže sama nechcela zaspať o tej desiatej dali jej ešte niečo na spanie už presne neviem ako sa to volalo,bola to taká tekutina a dali jej to do zadočku.Potom behom chvilky tvrdo zaspala.Vyšetrenie vyzeralo tak že ju položili na taký stôl,celé to vyzeralo niečo ako ct-čko,okolo nej bola taká obruč alebo tunel aby som ti to opísala to sa k nej prisunulo tak že to mala len nejaké centimetre okolo seba,dosť to hučalo som sa bála že sa zobudí ale ako som písala spala tvrdo.To ju snímalo zo 4 strán po 5 minut ,ten valec pretáčal po tých 5 minutách.Nič hrozné podľa mňa ani nevedela že jej niečo robili čo jej robili iné vyšetrenia predtým tie sa mi zdali omnoho horšie ako toto.Hlavne sa tam nemôže dieťa pohnúť preto je treba trošku prispať.Zobudili ju ešte jej dali infúzku aby viac cikala aby to čo najskôr vylúčila s tela tú látku.Okolo 15.00 nás pustili domov a dali nám hneď aj výsledky a všetky papiere kde to bolo pofotené keďže my sme to brali svojmu lekárovi tu u nás.Ak by si ešte niečo sa chcela opýtať tak kludne sa pýtaj.Na nete to bolo opisované ako niečo hrozné ale bola som milo prekvapená že to bolo najlepšie vyšetrenie čo máme zasebou.

maja081290
autor
29. nov 2012

Velmi pekne dakujem velmi si pomohla a upokojila si ma 🙂

michelle11112013
12. júl 2014

Dobrý deň,my to isté riešime teraz, dr.kurcinova nás poslala do Košíc na dmsa scan, chcem sa prosím spýtať či to prebiehalo tiež tak ako V Martine? Ďakujem za každú odpoveď.

maradona1681
15. okt 2014

ahoj aj moj chlapec ma ist na dmsa a nevieme presne co to je

aaalena86
15. okt 2014

@maradona1681 postup je taký aký píše vyššie salonka1981