syn (6,5) mi v nestrazenej chvili zjedol skoro celu vanicku hrozna, neumyte, okolo 17:00 🤦🏼♀️ a na veceru mal potom chlebik so salamou.
zvracal pred asi 2hodinami - myslela som ze z kombinacie hrozna a tej salamy.
teraz druhykrat. moze to byt otrava jedlom? mam hned rano volat dr.?
Nestresuj, supky z hrozna mozu but tazke na stravenie. Pol kila hrozna je dost aj na velkeho chlapa nie male chlapča. Uvidis rano bude lepsie. Dr.by som volala len ak potrebujes papier do roboty - maleho nechaj doma- nech oddychne.
@1ryba nic mu cely vikend nebolo, uplne klasicke dva dni, ani spoluziakov nema chorych, ze by sa
nieco sirilo. A toto prislo akurat po tom, co sa tak s chutou pustil do toho 🤦🏼♀️ ja som mu do misky odobrala, umyla, zvysok odlozila ze na zajtra. Zdrzala som sa v kupelni, muz na wc,.. a syn to spraskal skoro vsetko jak keby slo o zavod 😁 miluje hrozno.
po asi 2-2,5h si dal chlebik, siel spat.. a vsetko to skoncilo vo vani 🙈 robotu si poriesim, urcite ostane doma, nech si oddychne a keby aj cez den este, tak sa poradim s dr., papier do prace nebude problem
@zuzinka888
Môže byť z toho.htozna...mama.mi spomínala, že si raz kúpila hrozno a dala si par bobuliek už po ceste domov a potom z toho do polhodiny zvracanie.. ono bolo postriekane aby nezhnilo počas prevozu, takže by som sledovala ako mu je a ak mu do rána nebude lepšie, išla s nim k Dr.
Nevadí, že nebolo umyté ale že toho zjedol veľa a rýchlo.
@vilma7 povracal sa este aj teraz. pojdem s nim rano
A ta salama nemoze byt pokazena? Mate este z nej? Pozri ci je OK.
To bude viróza. Akurát blabá náhoda.
Neťahaj ho takého unaveného z vracania po lekároch.. Načo?
Nech je doma daj mu dietu nieco prori vracaniu plus hylak na brusko. Naco ta so zvracanim k lekarke?? Nezvracia 3dni
@andreatytler ta je ok. Kupujem len krajanu a teda je to len 100g balenie. Do rana bol uz ok. Dnes len oddych. rezim si da. Suchare, banan,..
Nemusi to byt viroza. Hrozno je striekane chemiou. Zazila som z neumyteho hrozna hnacku. Davat na to pozor, je to nebezpecne. Dietatu vysvetlit, ze vsetka zekenina a ovocie sa vzdy musi umyt.
Pokial uz nema tazkosti, nechodila by som k lekarovi. Dietny rezim dnes, zavodnit organizmus a odsleduj stav. Ja si myslim, ze cela vanicka hrozna na vecer je dost, aj keby bolo to hrozno umyte. Mne zvykne byt kyslo na zaludku, ak to prezeniem. Tazko povedat, hlavne nech je mu lepsie 🙂
Ale prosim ta, po par vracaniach chces hned letiet k lekarovi? Ci bolo hrozno umyte alebo neumyte, niekedy z neho byva tazko, najma z tych supiek, zazili sme to.
Kyselina chlorovodíková sa s tým vysporiada.Chvíľu mu bude ťažko,ale to prejde.
Ja tiež prízvukuje deťom že umývať umývať umývať ovocie zeleninu ale furt dávajú hneď do úst,môžem sa aj na hlavu postaviť. Proste do určitého veku budú zabúdať. Možno 6 ročný si už zapamätá tento zlý zážitok a bude všetko umývať. Daj mu čierne uhlie a vybavene 🙂
To bude tym hroznom,to je nastriekane chemiou,ak ten postrek nezmyjes,moze to sposobit rozne tazkosti. Moj svokor pestuje hrozno,pouziva len organicke postreky,kedy sa po par hodinach uz moze jest,ale aj tak nam vzdy kaze umyt.
@iwesska dakujem, bolo to urcite ono. Navyse bolo cervene, ja kupujem len biele, teraz som spravila vynimku.
Je uz ok.
neprehanaj s lekarom, netreba hned letiet, kludne to moze byt norovirus, ak bude u vas niekto grcat alebo hnackovat do 3 dalsich dni. Ale kludne to moze byt z toho, ze proste veeela pojedol, sestrin maly tiez grciaval ked vela zjedol a nesadlo
No ja som zvracala strasne z uhorkoveho salatu, co bezne nemam problem, ale bol z chladnicky a syrasne s chutou som ho zjedla. Dost dlho som potom uhorky nemohla ani vidiet. Jedna znama doktorka mi potom povedala, ze sa to vraj moze nalepit na zaludocnu stenu a je zle. Tak si kyslim, ze ta chemia na hrozne, plus tie supky, ak ich dobre nepozul, tak kludne z toho moze zle byt.
Dieťa sa prejedlo, 6,5 ročný zjesť vaničku hrozna a potom mastný salám s chlebom nie je dobrá kombinácia. Nafúklo (kvasením) mu to žalúdok a povracal sa.
Som rada ze je uz v poriadk. Skore uzravenie.
To bude skôr viróza.