Dieťa každý mesiac nerastie. Treba to riešiť s pediatrom?

10. okt 2024

Ahojte, dcéra má 4,5 roka a meria 104cm. Muž v lete kúpil taký meter na stenu kde jej chcel každý mesiac značky že ako vyrástla. Ale ona od júla nevyrastla vôbec, je to problém a treba to riešiť s doktorkou? Ďakujem

banalu
10. okt 2024

Nemyslim si, ze je to teraz problem. Dobre ste ju odmerali?
Moja 3 rocna bud rastie, alebo pribera. Aktualne sa drzi na 12,4 kg uz asi pol roka, ale vyrastla do vysky. A chodidla jej rastu, kazde 2-3 meaiace o cislo.
Pribera? Kupovala si vacsie cislo topanok?

petamich
10. okt 2024

Nie dieta nerastie kazdy mesiac 🙂 a vacsinou rastu akoby skokovo nie linearne.

Vytiahla som jeden z x zdrojov, plati pre dieta nad 3 roky:
V predškolskom a mladšom školskom veku je intenzita rastu najmenšia. Rast sa spomaľuje až na hodnotu 5cm za rok, a hmotnostný prírastok je 1,5 kg ročne.

tramtada31
10. okt 2024

Deti rastu skokovo, ale zväčša práve v lete a to preto, že dieta je celé dni vonku, ma dostatok vitamínu D a ten napomáha rastu kosti (keď si všimneš, vtedy rýchlejšie ti aj rastu nechty). V zime býva väčšinou ten rast zastaveny

autor
10. okt 2024

@banalu topánky má o číslo väčšie na zimu oproti minulému roku. Nosila 27 teraz kupujem 28. Váhu má 16 kg už rok takú istú ale výšku si nepamätám z minulého roka veru. Ako tabuľkovo je stále v norme len sa mi zdá že nerastie neviem.

autor
10. okt 2024

@petamich okej takže nemám stresovať asi. Inak ma 16 kg už aj dobrý rok a tých 104 CM

kacena4
10. okt 2024

merať vysku staci kazdy 1/2 rok skor nema vyznam

domka222
10. okt 2024

V tomto veku už dieťa nerastie ako bábätko. Ja som si tiež myslela,že syn nerastie,lebo ho vidím každý deň. Ale začala sezóna teplákov a všetko krátke 😀

januska12323
10. okt 2024

Deti najviac rastú ako bábätká a potom v puberte, vtedy môžeš aj každý mesiac.

glade22
10. okt 2024

To ste si akosi cudne predstavovali. Uz to nie je babatko, ze kazdy mesiac podrastie, priberie..ved to by do 18-ky mala aj 3 metre hadam

sulejmanka
10. okt 2024

Ja len pre tvoje upokojenie. Môj 7 ročný nosil v lete obuv veľkosti 28, čo tvoja nosí 4,5 ročná.

danielahamar
12. okt 2024

😂😂😂😂 že každý mesiac😭😂😂😂

milanemila
12. okt 2024

Deti maju tzv rastove spurty uz od narodenia, vtedy maju aj viditelne zvyseny apetit. Dieta nemusi narast kazdy mesiac 🤷🏼‍♀️ ak sa ale obavas, tak daj vediet pediatricke a budes kludna.
Moja ma tiez 4,5 roka a ma 114cm, obuv 28/29 podla znacky a vazi 17kg. Ak ti mala viditelne prosperuje, nema ziadne tazkosti, tak by som vobec neriesila, neboj 🙂