ahojte dievčatá, začnem tu, lebo už neviem čo robiť a snáď sa tu nájde kočka čo mi možno poradí. ide o to, že Dávid (3,5)ma stále nejaký kašeľ raz dráždivý, suchý, po pár dávkach antitussík sa zmení na vlhký, doslova fajčiarsky kašeľ, začnem podávať tie mukolytiká na vykašliavanie, ale ten kašle a kašle a kašle a nedaj Bože skončiť, už som skúšala aj vysadiť, aj cibuľový sirup, stale sa ten kašeľ mení ale buď ho dusí, alebo je ako tuberák. šli sme k doktorke, ta stále solmucol, teraz sme dali 2 balenia bez efektu, tak dala pamykon do nosa zmiešaný s kvapkami a nepomáha to vobec. kašeľ povedala, že je ok, že mu nikde nesedí ani na prieduškach, ani na pľúcach, svokra spomínala, že keď sa zadýcha, nevládze a musí sadnúť a ukudniť sa. tak sa pýtam, je fakt ok, že vkuse nejak kašle? (väčšinou keď leží, inak o tom nevieme) nemôže mať nejakú astmu? načo sa mám zamerať, nepomohlo ani nič na podporu imunity, teda myslim si, večne zo škôlky niečo donesie. a ďalšia vec, často spomína, že ho bolia stehenne kosti, alebo bedrove klby, myslite, že rastie? že je to chorobami? ja už začínam byť zúfalá, chcem aby bol zdravý. kým nechodil do škôlky vobec nebýval chorý, a teraz ma rok kašeľ vkuse, s nejakými malými prestávkami. je tu niekto s podobným problémom? máte skúsenosti? vďaka, že ste si našli čas na túto esej :D
Moj maly mal niečo podobné, (2roky) presne ako opisujes s tym ze v noci sa isiel zadusit.. Doktorka vzdy vraveka ako teVE vsetko 👌.. ALE ja tam chofila každý týždeň.. Az som si vypytala ATb na tri dni raz za 24hodin(nie som zastanca antibiotík, ale chcela, som ho preliecit) po nich bol asi 2 týždne kľud a opäť. A nakoniec sa zistili chlamydie v dychacich cestách. Opäť mal atd ale uz 7 dnove a klop klop musim. Zaklopať je dobre.. A ties som uvazovala nad alergiou
Nám zaberá na dlhodobý kašeľ tymianovy čaj a olej z čierneho kminu, ktorý je niekedy lepší ako ATB.
ahoj ,mal syn... skončili sme na alergológiii, kde síce nezistili nič - žiadnu alergiu, len nejaký menší problém s prieduškami....dostal sprey na dýchanie ..... boli sme na tom cca 10 rokov. nám to veľmi pomohlo....
Ako pise @zuzuxxxx aj mna napadli chlamidie... Tie s prejavuju dlhotrvajúcim suchym dráždivým kaslom... Nech dr spravi krv serologiu.... Max sa vylucia
Alebo ako @syvina aj reflux ma takyto akokeby vedľajší prejav... Kazdopadne treba hladat pricinu... Nasim synovcom pomohli na dlhotrvajúci kasel napr homeopatika (ked vsetko ost vylucili.... a teda ja nie som nejaky zastanca homeo)
@limetka69 moja tiež kaslala celymi dnami a dllllho,v noci bolo ticho a ako náhle sa rano zobudila,tak to zacalo! Na prieduskach to nemala,stále som do nej pchala nejake sirupy,aj domáce recepty kadeake! A potom ako keby utalo,nič!
Neviem z čoho to bolo,možno alergia
Ale nám pomáha cibulovy caj,dáš PL cukru roztopit na karamel,potom pokrajas cibuľu,chvilu poprazis a zalejes vodou,koľko čaju chces! Keď sa varí,dáš majoranku a necháš ešte vyluhovat,potom precedis a pijes,čaj je sladký,da sa vypit
Nám vacsinou pomôže,skús 😊
všetkým veľmi pekne ďakujem za rady. 😊 samozrejme budem žiadať vyšetrenia, začnem čajom, veľmi si vážim, že ste napísali.
@limetka69 nas ma to isté. Stále celý rok kašle. Ja to už pomaly ani neregistrujem za tie roky. Teraz má 6 a keď mal 4 bol na operácii. To nám dr sľuboval že operácia pomôže a nič. Je to trošku lepšie ale stále kašle. Ale teraz som si spravila siirup z mladých výhonkov tak som mu dala to keď sa dusil. Trochu to zabralo a chystám sa to dávať preventívne aspoň 3x do týždňa tak uvidím
Moj maly mal presne to isté. Po pol roku sme prisli na to, ze ma v tele parazity!!! Mame macku aj psa na dvore. Ale ak aj nemate, mohol by to chytit hocikde. Po tomto sa nasadila vhodna liecba a odvtedy je zdravy ako buk. Urcite by som mu dala na to urobit testy, aj keby mali byt zbytočne. Moze to byt velmi nebezpecne sk sa to nelieci! Drzim palce 🍀
@lubiss našťastie pohoda. Sice maval potom casto zelene sople a obcas aj akokeby hnis z očka. Ale to pripisujem tym hustym soplikom ze mu to obcas cez ocko vyšlo. A ci tie sopliky boli dosledkom chlamydii tak to ties nemozem tvrdiť 100%.lebo u lekárky som nebola. Vzdy mu do 3-4dni prešli. Sice po týždni opat soplil ale zas to odznelo a uz je dobre. A vysli nám zubky a vtrdy mava ties sople. Vy mate ake problémy.?
@limetka69 daj mu zobrat krv na plucne mykoplazmy a chlamydie. Teraz je toho vela. Moze mat i atypicky zapal pluc, teda bez teplot a bez vysokeho crp. My sme si presne tymto pred dvomi mesiacmi presli. Mykoplazmy su v tom potvory, ze sa stale vracaju a kasel sa meni. Nekasle alebo nekaslal hlavne v noci dusivym kaslom?
@limetka69 a ste co som si presla niektore diskusie tu na mk, tak niektorym sa chlamydie prejavovali prave bolestami klbov. Ak su to ony, tak pomozu len atb azitromicinove... Mozno by bol vhodny este rontgen pluc, ci fakt nema ten zapal pluc. Nasa ho mala a zistili to len vdaka rontgenu.
@zuzuxxxx ono je to pliaga ktora okrem roznych bolesti klbnych casom moze robit kadejake problemy...my sme to mali zistene zhruba az po tristvrte roku...yacalo to soplom v lete ktorého nebolo mozne sa zbavit pomaly cele leto az po brani silnych kvapiek...potom klud a na jar tohto roku dlhodobo kasel a zistene chlamky....podla mna to mal uz od toho minulého leta...vybrali sme 4 tyzdne atb..a sem tam este zakasle ale nic dramaticke....
My mame vybornu skusenost so Srobarovym ustavom v D.Smokovci, spravia komplexne vysetrenie (odbery, rtg, reflux, alergie, imunita)
@limetka69 Ahoj ako ti baby pisu vysetrit chlamydie a mykoplazmy na plucach. A objednat sa cim skor na alergo-imunologiu, alebo pneumologiu. Moze mat astmu, alebo alergiu na travy, roztoce, plesne,prach...Je to vycerpavajuce pre dieta, ked uz rok kasle a aj rodica. Presli sme si tym, aktualne ma dcera nasadenu liecbu a je to ok.
Nema zaludocnu kyselinu?? Z toho to moze byt,ani ho nemusi bpliet brusko.
@limetka69 určite vyšetriť na chlamýdie a mykoplazmy. Žiaľ aj moja dcérka ako 2,5 ročná v kuse kaslala, vždy nás len odbili, milión sirupov, kvapiek nič nezabralo. Až cez vianoce keď už v noci nevedela dýchať nám jedna pani Dr. zistila na pohotovosti zápal pľúc, ktorý dovtedy nikto nepočul a to už mala chúďatko 2 prechodene zápaly. Skončili sme v Biskupiciach na pľúcnom v hodine 12 stej z rozpadnutymi pľúcami a s ťažkou astmou. Určite sa vypýtajte na pneumologiu, my sme museli brat 13 týždňov Atb Sumamed
@limetka69 treba navstivit alergologa a ja by som tlacila aj na vymenu k pneumologovi. Nie je normalne ze dieta stale kasle. Jednoznacne treba vysetrit. Drzim palce.