Dcérka má vši

katwenka
19. jan 2016

Ak mi niekto poradi budem stastna lebo som uz mierne deprimovana.dcerka doniesla zo skolky vsi.zaujimave ze hned v tu noc som to zistila a nechapem ako to nejaka matka nevie a posle tak dieta do skolky....co uz.no ide o to ze som jej vlasky hned vystriekala diffusilom a den potom este aj samponom proti vsiam.vsetko podochlo....teraz jej vycesavam tie vajicka alebo hnidy ci co to je....zda sa mi ale ako keby som kazdy den nasla este nejake ine...mohlo nieco prezit?alebo ak prezili vajicka rodia sa nove?myslela som ze vystriekam,vycesem a pokoj....dakujem za kazdu radu

gala79
19. jan 2016

@katwenka ano mohli... jedine riesinie: vycesavat, vycesavat a vycesavat.. po 7-10 dnoch znova samponom umyt.( ca,. po tolkych dnoch sa rodia nove).. vyprat postelne prado, uteraky , capice atd. a v skolke apelovat na vsetkych rodicov, aby sa v KAZDEJ domacnosti robilo to iste... lebo staci ze len jeden to zoberie na lahku vahu a za par tyzdnov to mate spat... nas rekord s 1. triedy..... vsi pocas 4 mesiacov.... ( lebo ved naco decku hlavu kontrolovat )... som zosedivela ☹

jaja1979
19. jan 2016

@katwenka Kamoska umyla deckam samponom proti vsiam a vyzehlila zehlickou na vlasy - ta by mala spalit zarodky - vraj pomohlo, vyskusaj.

thea77
19. jan 2016

Ja som s dcerkinymi vsami bojovala tri tyzdne ked mala vlasy po pas v skolke...pomohlo len donemoty vymyvat, prat vsetko pradlo (nielen ciapky, aj postelne, uteraky, oblecenie..) a zehlit pradlo aj vlasy. Aaa kupila som elektricky hreben ma vycesavanie vsi...bol drahy ale odvtedy som a nimi uz nikdy tolko roboty nemala. A kedykolvek sa blizila sezona..tak cajovnikovy olej a ten hreben nas zachranil. Drzte sa.

kacenika
19. jan 2016

@katwenka jja som tento problem riesila pred Vianocami v skolke. Tiez nas nikto neupozornil az ked sa mala stazovala, ze ju velmi svrbi hlavka. Skoro som skolabovala. Ma totiz velmi dlhe vlasky a mala toho vo vlasoch vela. Nic nam nepomahalo, pouzila som difusil aj nejaky cerveny sprej (nazov si nepamatam), ale vzdy som nieco nasla. V lekarni mi odporucili PARANIT sprej - je to taky olejovy sprej - naozaj vsetko podochlo, len som vycesala hned po posobeni a potom umyla vlasky.. (Nechala som jej to posobit o pol hodinku dlhsie 😅 ). Sice ich dcerka mala este niekolko dni mastne - tazko sa ten olej vymyva ale naozaj po jednom pouziti sme nemali ziadny problem. Vsetko zmlizlo! Drzim palce, nech sa tej pliagy zbavite 😉

katwenka
autor
21. jan 2016

No dakujem za vsetky rady....dala som jej uz aj octovy zabal....bola som v lekarni kde mi povedali ze je to viacmenej vsetko len reklama a 100% nefunguje nic len to vycesavanie.dneska sa mi zdalo ze som videla zopar vyliahnutych tak som zopakovala kuru,tak budem dufat ze nestihli naklast vajicka....

fimane
1. feb 2016

@katwenka no vieš čo, my sme na dcére vyskúšali veľa rôznych šamponov ( fakt su tie vši už na ne odolné, sviňuchy)...vyčesavali do blba, ale asi sa im to v školke točilo dokola. Nemohli sme sa toho zbaviť. Pomohol nam hreben na vši, čo vydáva akoby el. náboj a rovno ich pri česaní zabíja....a nieje to chémia. Teraz občas prečešem...a konečne sme už pár týždňov uplne bez potvoriek.

emily76
1. feb 2016

@katwenka hlavne treba v skole/skolke nahlasit, ze ich dcerka ma, lebo urcite nebude sama. U nas ked sa objavia, tak ucitelky rano deckam kontrolovali hlavy a ak cosi nasli, dieta vratili rodicovi. My sme mali tento rok 1x, museli sme vygooglit, co to tam ma. Mala nema dlhe vlasy, ale strasne huste. Kupili sme liquido duo forte, dceru posadili na 2 hodiny do vane, najskor ten pripravok, je 2zlozkovy a potom vycesavali..oprali sme bundu, ciapky, navliecky, postele povysavali...cela rodina sme sa samozrejme preventivne odvsivili...a po 5 dnoch sme to vsetko zopakovali a o dalsi tyzden zas. Ale to uz som vycesala len sem tam cosi ususene...v lekarni sme kupili sprej na prevenciu, s tym im rano postriekame poriadne vlasy a dufam, ze budeme mat chvilku pokoj. 😕

fimane
1. feb 2016

ja som nahlasila hned, potom už nikto....mi to je čudné, za šampony a pripravky som dala cez 60 eur, aplikovala podla navodu...Riaditeľka v MŠ mi povedala, že NESMU deťom pozerať hlavy, ani keby ich voľným okom videli...vraj je do diskriminačné a majú to zakázané. Som skoro odpadla. Sa nečudujem, že sa im to tam točí. Tiež dcere preventívne rano sprejujem...ja už som si naštudovala, mohla by som prednášku robiť 😀

luciferkax
1. feb 2016

@fimane u nás v škole bežne deťom hlavy kontrolujú :D :D a vôbec mi to ani neprekáža.. podla mna užitočná vec, jasné, že ja mu doma kuknem dôkladnejšie, ale spolužiaci z kolonie majú jasne viditeľné vši, to čo akože má učitelka s tým urobiť? :D nechápem.. potom sa to pomnoží a ťažko sa toho zbaviť :(

fimane
1. feb 2016

@luciferkax ved presne...tiež nechapem, mne by to tiež nevadilo, práve naopak. Veď ja som vobec netušila, že má vši, ani ma to nenapadlo. Do školky chodí 4. rok a nikdy nič... A preto sa jej to asi tak rozmnožilo, keby som len vedela...dcera vlasy po pas, husté. Sme sa stahovali, som myslela, že sa škrabe zo zmeny vody, alebo z potu...bolo ešte dost teplo. Keby ma niekto v školke upozornil, kto s tým má skusenosti...už budem mudra teraz 😎

emily76
1. feb 2016

@luciferkax poslat im tam hygienikov...kokso....my sme mali tiez podozrenie, odkial to asi mala nachytala...a asi sme neboli daleko, lebo ked decka isli na druhy den do skoly, tak hovorili, ze dcerina kamaratka v skole nebola 😒

@fimane a akoze co je na tom diskriminscne? Ved vsi moze mat tak dieta zo socialne slabej rodiny ako dieta z milionarskej....este je spravodlivost na svete 😂😂

luciferkax
1. feb 2016

@fimane ja mám našťastie chlapov, ked boli vši, šli nakrátko, len raz mal syn pozauši pár, ale tie sa lahko zlikvidovali, skôr som sa bála o mna , kedže spávame spolu :D :D
šak to, žiadne diskriminačné :D :D šak vši chytí kadekto.. a všelikde... skôr je hanba poslať dieťa so všami do škôlky a šíriť to dalej

agna1979
1. feb 2016

Mojim detom pomohol psí šampon rano som umyla a potom vycesala a bol pokoj musim si zaklopat este aj teraz im viem raz do mesiaca umyt vlasky so psím samponom