Dávanie dlane na ucho u dieťaťa

24. dec 2023

Zdravím stretol sa niekto s tým že skoro ročné bábätko dávalo dlaň na ucho ?
Sama neviem rozpoznať či sa hra že robí halo halo alebo či ju môže niečo bolieť, keď som jej ucho prezerala hmatom tak ju to nebolelo ani nič podobné aj ked jej ich umývam tak drží bez problému.
Ďakujem za akúkoľvek radu či je to normálne

ninakajka
24. dec 2023

Moja dcera robi to iste, usko ju neboli, drzi si ho aj ked spi, ked sa jej chce spat a niekedy aj ked sa hra.

trinityf
24. dec 2023

Moze ju aj svrbiet usko. Ak nereaguje na hmat, tak by ju to nemalo boliet. Niektore deti si zmolia usko aj ked zaspavaju.

medda_beda
24. dec 2023

Ako dieťa som si vždy dávala pod ucho ruku.
Dobre sa mi tak spalo.

luccija
24. dec 2023

Uši veľmi bolia, takže to by si spozorovala skôr sa hrá🙂ak nemala nádchu buď v kľude

autor
24. dec 2023

Ďakujem vám za odpoved 😊 robila to aj dnes keď sme večerali, proste si len položila dlaň na uško, niekedy si dá ak prst do ucha ale to mi pri že sa škriabe, skôr toto dávanie dlane mi prišlo take či ju nemôže bolieť ale ako som písala na hmat nereaguje

beata_k
24. dec 2023

Robilo to aj moje dieta. Na ORL prisli na to, ze ma mazovu zatku.

aliaray1
25. dec 2023

Ka som vtedy vycistila jemne uska detskymi tycinkami namocenymi v oleji a dala Olivocap.
Ak to pretrvavalo, dala som burow kvapky raz a nasledne premastila usko olejom/kremom a bolo.

Nasa ked telefonovala, vzdy kecala. Ked bola ticho, nebola to hra.

autor
25. dec 2023

@beata_k tak ze si pokladalo dlaň na uško ?
Niekedy spraví aj to ze si strčí jeden prst do ucho a chodí tak alebo to spraví keď len sedí

beata_k
25. dec 2023

Strkal si prst do ucha a tahal sa za neho. Celkovo si chytal usko.

autor
25. dec 2023

@beata_k tak asi skusim ísť radšej na orl s ňou, a tú ťažkú mu ako odstraňovali ?

basska_b
25. dec 2023

Moj drobec ma 10.5mesiaca a zacal si škrabať uška. Sople nema, ani maz tam nevidim. Na Konikovi som sa docitala, ze to mozu byt bolesti z rastu zubov. A naozaj, idu mu horne dvojky

autor
25. dec 2023

@basska_b moja má 11,5m a síce jej ide už druha dvojka horná ale ona si ich neškriabe preto mi to príde také že neviem či to je hra, objavovanie uši alebo nejaký problém
Ona si strčí ukazovák do ucha a kráča, alebo si dlaň položí na ucho a hlavu dá do boku alebo len tak drží

basska_b
25. dec 2023

Aha, tak to je cudne. To nevyzera ani ako hranie sa s uškami, ani ako tlmenie bolesti zo zubov. Ako keby jej tam hučalo alebo čo. Inak, ked boli ucho zo soplov, tak to dieta aj velmi plače, to som zazila so starsou. Na to detske ORL sa da dostat, tusim aj bez vymenneho listka od pediatra (toto si nie som ista).

beata_k
25. dec 2023

Kvapkala som olej do ucha. Samo sa vycistilo. Boli sme na kontrole o 2 tyzdne.
Ja by som na ORL zasla.