Ahojte, tak ma dneska napadlo pri preplakaných (bábätko) dňoch, že či bábätkám v pôrodnici nedávajú niečo na ukludnenie alebo neviem čo. Lebo môj sa narodil predčasne a mesiac bol v nemocnici a koľko krát sme tam boli neplakal, potom som tam aj bola ubytovaná s ním a nezaplakal nikdy. Doniesla som ho domov a odvtedy plače každý deň ( má 3 mesiace). Nieje to nejaký strašný plač ale niekedy plače aj hodinu a tak ma napadlo že mne doma prečo plače a na novorodeneckom ani raz.
Prečo musia furt prepisovať názov témy ja nerozumiem tomu už
Nemyslím si, bola som dlho na šestonedelí a deti tam plakali jedna radosť, celé dni a noci, tie sestričky sú voči tomu už odolné.
Neciti z teba stres?
@beata_k ja nemám stres 🙂
Urcite? 🙂 Mne keby dieta hodinu plakalo, tak by ma to stresovalo.
@beata_k nie fakt nemám. Keď mal koliky a reval jak nepríčetný mala som aj nervy lebo som mu nevedela pomôcť ale teraz len plače ale nie tak kŕčovito a z toho stres nemám
Našej dávali na dudel kvapku glukózy keď veľmi plakala, tiež je predčasne a v nemocnici vrieskala výrazne menej ako doma , ale tam bola ešte slabé bábätko, ktoré veľa spinkalo, ledva očko otvorila.
V noci spi dobre? Nie je unaveny zo spankovej regresie? Okolo 3-4 mesiacov sa objavuje.
moj je tiez trocha skor narodeny a prvy mesiac len jedol a spal. potom trocha zosilnel, pribral, a uz zacal byt aj chvilu hore a aj plakavat. nie sice hodinu, ale mal koliky aj reflux, takze obcas aj dlhsie ako par minut.
@liloastitch
@deedol no aj môj len spal dlho dlho. Ja som asi po 2,5 týždni videla malého s otvorenými očkami, aj to len na chvíľu
@beata_k vieš čo, on mi zaspí o 9tej a vstane až o 4 tej ráno.. Teraz nejaké 4 dni takto spinká pekne v noci
moja teda plakala aj v porodke, ani mi ju skoro nedali na anvstevu, lebo vraj celu noc preplakala.
ona doma neplakala ze hodnu, ona plakala cele hodiny. neviem akym zazrakom,a le v noci spavala slusne, samozrejme sem tam sa zobudli na hlad, no cz den uplna hroza. kedze som robotu dorabala vecer, len co som si lahla, zachvilu chcela jest, mlieko som jej odsavala, cize prebalit a nakrmit, podrzat hore aj hodinu koli refluxu, poodsavat a umyt odsavacku. natiahlo sa to aj na 2 hod. a ja som isla do psotele neskoro, potom rano bola o 4-5hore a chela papat. cize zobudila sa sice len 2x, neskor len 1x, ale stale to bolo narocne. cez den spala tak 1-2hod.
To je tým. Proste to bolo ešte slabé bábätko. Zosilnel tak je viac hore a viac nespokojný. Naša tiež až jedno oko po týždni na nás otvorila, a dosť pohŕdavo teda pozerala😂 . Teraz niekedy vrieska aj celý deň lebo reflux, koliky.. pri prvom som toto nezažila . On bol od pôrodnice kľudné dieťa. Do pol roka ho bolo aj na kojenie treba budiť lebo len spal. Zaplakať som ho snáď ani nepočula, to bolo bábo za odmenu. Potom okolo roka sa to zmenilo a v noci som si vlasy šklbala, každú pol hodinu hore a trvalo to do troch rokov.
No ja som tiez mala podozrenie, ze nieco davali 😂 ked ich brali na kupanie, vysetrenia a doviezli ich, vsetky spokojne vedla seba vzdy 😂 a na izbe zacali vyvadzat.
No dost malo spi na 3 mesacne. Ale nevravim, ze toto je ten problem. Skor sa priklanam k zenam vyssie. Ze uz nie je male babatko, co nevie o svete. Uz trochu viac vnima a nieco mu vadi.
A kedy vlastne place? Po jedle, pred jedlom, v kociku, pred spanim....?
@kkovacovak detickam davali glukozu, aj moj syn v nemocnici plakal, sestricka mi rovno dala glukozu na stol, ze mu mam dat a to ho ukludni
@liloastitch mám podobnú skúsenosť s glukózou. môj bol tiež na JIS a všimla som si, že keď som ráno k nemu prišla, mal pri hlavičke striekačku s glukózou. A po nociach keď som nebola pri ňom tak mu ju na ukľudnenie kvapli...bol tam viac ako týždeň a keď sme prišli domov malý tak vrieskal že som normálne mala pocit že sa bez nej ani neukľudní 🙂
Môže to byť aj hlukom a nepohodlím. Skus si vedľa neho ľahnúť, nakŕmiť ho, stiahnuť žalúzie a len tak ležať hladkať ho.
Ja som bola pri mojom cele dni a nic mu nedavali, cele dni len spal, co konkretne by im mali davat podla teba? Ved ide o predcasne narodene babatka, ktore mali byt este niekolko týždňov v bruchu.
Skor to znamena, ze sa o nich dobre starali...
Moj maly napr. neplace doteraz, uz ma 1 rok. Place len ked je hladny a nedame mu dostatocne rychlo jest 😅
Inac ale hodinu by som ho nenechala plakat, ako sa ho snazis ukludnit, ked tak dlho place?
@babyjune ale tu píšu o ukľudnení detí, ktoré boli nepokojné a plačlivé. Nie o deťoch ktoré celé dni prespali.
@drozdikova ok, ale ved aj autorka pise, ze jej maly v nemocnici vobec neplakal, ze az doma, takze preco by mu v nemocnici nieco davali, ak bol kludny?
Ja som to myslela tak, ze som travila na novorodeneckom cele dni a premlelo sa tam vela babatiek. Niektore teda plakali dost silno a sestričky niekedy ani neprisli. A moj maly ked plakal a strasne rýchlo mu zacalo bit srdiecko, tak sestricka len prisla, skontrolovala a odisla... ja som teda nevidela, ze by im nieco davali na ukludnenie. Glukozu (ako tu niektore mamicky spominali) im davali, len ked im robili odber krvi a podobne... ked bolo jasne, ze busu mat stres.
@kittykat22 nie je to moje jedine dieta, nebolo to myslene ako chvalenie sa, ze moj maly neplace.
Zaujimalo ma, ako sa ho autorka snazi ukludnit, ked tak dlho place, kedze to musi byt narocne, mat taketo uplakane babatko...
@beata_k prečo myslíš že málo spí?
Novorodenecke sestry im podla mna daju umele mlieko, takisto dieta zavinuju a manipuluju s nim velmi isto, zrucne a suverenne. Dieta tu istotu citi, napr. ja mam 3 deti a kazde dalsie mi plakalo menej a menej, treti prakticky vobec. Je pravda, ze aj porody boli lepsie a lepsie a kojenie sa darilo viac pri dalsich. Dalsie vysvetlenie, ale asi skor pri starsich detoch, by bolo, ze je to ako v rumunskych sirotincoch - dieta neplace, lebo vie, ze aj tak nikto nepride. Ak by sme mu vsak zmerali hladinu stresoveho hormonu kortizolu, bola by velmi vysoka.
U nás dávali glukozovu vodu do flasky
Takéto malé deti sa menia každý deň. To aký bol dnes už nebude platiť zajtra a o týždeň už vôbec nie. Takže to že nebol uplakané bábo pred 2m neznamená že taký bude stále. Druhá vec je aj to ako si na tom ty. Deti často nasávajú naše emócie a patrične reagujú