Čo to má syn na nohe?

21. máj 2022

Synovi som ráno našla na nohe. Umyť mi to nejde. Nemáte z tým skúsenosť?

jjanulienka
21. máj 2022

To vyzera, že sa len niečim oblial🤷🏽‍♀️

zuzanazu85
21. máj 2022

Mne to pripomína vitiligo,či ako sa to volá,píše. Je to nejaký problém s pigmentom-pigmentove škvrny po tele.

autor
21. máj 2022

@jjanulienka aj ja som si myslela, ze sa niečím zaspinil, ale nejde mi to dole

zuzubb007
21. máj 2022

@zuzanazu85 ano vitiligo takto vyzera je to ochorenie kde sa straca pigment a uz to tak ostava navzdy nieje to liecitelne ani ziadne lieky nic ☹ mame v rodine dvoch chlapov co to maju, ale ze by to tak rychlo a v takom mnozstve spravilo

autor
21. máj 2022

@zuzubb007 bože môj. Mám počkať do pondelka ci radšej ísť na pohotovosť, nech mu to pozrú

zuzanazu85
21. máj 2022

@zuzubb007 tiež mi to hneď napadlo,že sa prejavil nejaký problém s pigmentom.

bluka2
21. máj 2022

To vitligo nejde nejako pomalšie postupne? Jeden deň máš normálnu kožu a druhý deň takto?

jjanulienka
21. máj 2022

Koľko ma? To sa mu len tak z ničoho nič objavilo? Veď na tej fotke to vyslovene vyzera ako stekanec

zuzanazu85
21. máj 2022

Nie je strašná chyba, problém,nestrachuj sa 😊❤️. Dá sa s tým kľudne žiť. Je to skôr estetický problém.

autor
21. máj 2022

@jjanulienka 1,8r .. a večer to určite nemal

smoulingirl
21. máj 2022

Tak pri vitiligu su miesta, kde sa straca pigment svetlejsie ako zvysok pokozky. A z vecera do rana by sa to urcite neprejavilo v takomto mnoztve. Naozaj to vyzera ako oliate, nejde to ani alkoholom dole?

autor
21. máj 2022

@smoulingirl nie. Ráno som to skúšala alpou a nič. Teraz sa kupal, sedel asi 15min. vo vani aj sprchacom som drhla a nezmizlo

tianna
21. máj 2022

Tak to ozaj ak máš možnosť choď na pohotovosť, veľmi zvláštne.

zuzanazu85
21. máj 2022

Nesuchaj mu to ničím prosím ta,určite je to problém s pigmentom a to nezmyješ.

bluka2
21. máj 2022

Z fotky by to mohlo vyzerať ešte ako henna, nejaká farba proste, čo nezíde len tak dole, až po dlhšom čase...ale odkiaľ by taký malý nieco také mal?

martul
21. máj 2022

Už by som išla na pohotovosť, vitiligo sa nespraví zo dňa na deň, veľmi zvláštne, daj vedieť potom

smoulingirl
21. máj 2022

@bluka2 toto aj mna napadlo..alebo este nejaky samoopalovak.

zuzubb007
21. máj 2022

@martul omyl spravi sa zo dna na den z nicoho nic ale v malom mnozstve nie takto ze cela noha

zuzubb007
21. máj 2022

Ja by som asi sla pre istotu, vitiligo sa robi v mensich mnozstvach ale cudne je, ze do rana takto a vo velkom mnozstve za pozretie nic nedas a budes kludna, mne tam pridu dake stekance nemas nejaky samoopalovaci krem alebo co doma, nemohol na seba nieco vyliat?

bluka2
21. máj 2022

@smoulingirl hej, aj to by tak vyzeralo. Aj keď nieco akoby tekuté, lebo aj vyzerá na jednom mieste, akoby mu to stieklo dole nohou...

zuzanazu85
21. máj 2022

Ak si vygooglis vitiligo,prejavy atď. sú to také mapy, škvrny všelijakého tvaru a na rôznych miestach po tele. Niekedy to pripomína a obliatie niečím, proste rozne tvary . A niekedy sa to v takomto množstve neprejaví,no niekedy sa to prejaví aj zo dňa na deň. Niekedy ani nevieš,že to máš. Choď na kožné a tam sa mu na to pozrú,povedia.

smoulingirl
21. máj 2022

@zuzanazu85 Ak si všimneš obrázky toho vitiliga tak všade uvidíš, že škvrny, z logiky veci, sú svetlejšie ako zvyšok pokožky, nie tmavšie, ako je tomu na foto autorky.

zuzanazu85
21. máj 2022

Ale môže sa to prejaviť aj opačne,pokožka zhnedne. Pigmentové bunky dostali zrazu nejaký pokyn, zmeniť farbu pokožky na určitých miestach. Napíšem to tak ,, bežné". 😊. Ak ho to nesvrbi,nevnima to ,je to pigmentovy problém

dominika_sk
21. máj 2022

Bol na slnku v dlhych nohaviciach? Mne take podobne urobili čiernerifle na slnku. Asi kombinacia s potom. Mam kdesi aj fotku.

smoulingirl
21. máj 2022

@zuzanazu85 ale nie pri vitilgu. Možeš aj odborne, a keď máš poteší nejaký link s info.

mooonika1975
21. máj 2022

to bude presne z nejakoho oblečenia, alebo niečo iné, ja som si tiež minule našla hnedé fľaky, mala som aj na tričku špinave a fľaky mám tam dlhšie, nechápem z čoho...

zuzanazu85
21. máj 2022

Nie pri vitiligu,to nie,ale určite to bude tento problém,alebo alergická reakcia na niečo... Ak nezmenil správanie, neboli ho to,neskriabe si to ,ale kožný lekár určite vie a povie.

bluka2
21. máj 2022

To oblečenie znie najrealistickejsie,. mal na sebe niečo nové, ešte neoprane?

rawmamka
21. máj 2022

@bluka2 Aj ja sa prikláňam k nejakému novému oblečeniu, ktoré "pustilo" nejakú farbu, chemikáliu,.....vitiligo síce vyzerá veľmi podobne, ale to by sa nezjavilo zo dňa na deň v takomto rozsahu. Na pohotovosť by som s tým určite nešla, ale v pondelok k obvodnej určite áno a spravila by som pár fotiek ako sa to vyvíja - či sa to zmenšuje, zväčšuje, bledne, tmavne,.... Ak nemá teplotu, nesvrbí to, a pod. tak potom v kľude počkať do pondelka rána.

bluka2
21. máj 2022

Mňa len udivuje, že to má aj na nohe aj na chodidle, to sú zvyčajne 2 rôzne kusy oblečenia, ak teda nie pančuchy