Čo pomôže na hlieniky 12 týždňovému bábu?

ssussie
24. sep 2012

Caute mamky, ako sme ocakavali, prudky prechod od tropov k zime sa podpisal aj pod nasho 12 tyzdnoveho drobceka (aj pod mamu :( ) Zacali sa mu robit trosku hlieniky, sem tam zakasle ... preto sa pytam ci ste v takej situacii - mierneho nachladenia davali takym drobcekom nejake lieciky a ak ano, co odporucate?

adrioska
24. sep 2012

@ssussie Ahoj, moja uz druhykrat chytila od starsieho syna, ktory chodi do skolky. Treba zvlhcovat sliznicu kvapkami, ktore obsahuju morsku sol, napr. physiomer, libenar. Samozrejme pravidelne odsavat (najlepsie s odsavackou na vysavac, ta pekne vytiahne) a prvykrat nam doktorka predpisala nasivin pre babatka, to jej davam pred spanim vecer (pozor nesmie sa dlhodobo brat, radsej ten physiomer, to je aj na dlhodobe uzivanie) a este nam predpisala Sinupret, to su take bylinne kvapky (nemaju najlepsiu chut,ale mala si uz zvyka), to je na spustenie soplikov, aby sa neusadzali v dutinach, z toho davam 3x denne 10 kvapiek

adrioska
24. sep 2012

ten sinupret si mozes davat aj ty 🙂

keiko33
24. sep 2012

@ssussie Tak ten sinupret sme brali aj my a este nam doktorka odporucila na kasel bronchipret. Su to podobne krabicky, je to na prirodnej baze a mozu sa konbinovat. Mozu aj male deti, moja ich brala ked mala len mesiac, ked bola zachripnuta a hlavne odsavat.

euka210
24. sep 2012

nic som nedavala ,len odsavala hlieny...aj tak po 2 dnoch to preslo 🙂 Kym to nie je vazne tak by som do deti nic nepchala. KEd je to horsie tak nejaky roztok morskej vody do nosa na zvlhcenie. A ked velmi kasle tak k lekarke.

ssussie
autor
24. sep 2012

@adrioska no sinupret mam uz doma, pomohol mi v tehotenstve tak sa nim ladujem aj teraz. malemu dam asi az ked sa to zhorsi, zatial okrem obcasneho zakaslania (vacsinou po jedeni) je to este v poho.

strapco13
24. sep 2012

@ssussie pozri do mojho fotoblogu na clanok o toalete nosa

ssussie
autor
25. sep 2012

@strapco13 super clanok 🙂 akurat ze my tych soplikov nemame vela, teda len trosku, nam sa tie hlieniky dostali rovno do hrdielka. Cely den nic akurat v noci si sem tam odkaslieva :( najma po nakojeni ....

petrisia1
25. sep 2012

@ssussie ja som vytierala nostek physiomerom. to mi poradila dr, ale iba vytierat namocenou vatovou tycinkou nie kvapkat do nosteka.