Čo pomôže na detskú koliku?

aknel1985
10. okt 2012

Kamoska je bezradna ...

namarie
10. okt 2012

My sme malej cvičili s bruškom, masírovali, nosili na pleci... Dosť si naša malá vytrpela, ale na niečo, čo 100% zaberie sme neprišli, ale má to svoje výhody, prdka a kaká v pohode aj keď ju zapecie, neplače, takže sa asi vytrenovala...

ludka140281
10. okt 2012

mastička pupik v lekarni do 4€ tuším,a masaž bruška,a kvapky espumisan tiež funguju 🙂

sante81
10. okt 2012

nič, len vydrzat

daanuska
10. okt 2012

ja ti mozem z vlastnej skusenosti poradit ze treba babatko zabalit pevne do zavinovacky-hlavne rucicky, hojdat a tisit 😀 😀 😀 u nas to fungovalo na 100 percent kedze kolika podla mna asi ani nieje bolest bruska ale skor potreba babatka mat opat pocit ze je v brusku 😉

veronika7686
10. okt 2012

Ja so skušala vela veci ale malemu pomohol espumisan

martina1703
10. okt 2012

masticka pupik na masirovanie aj espumisan, atiez cumlik pri zaspavani aspon nasa mala ho vtedy strasne potrebovala,ukludnovala sa tak,a casto sme ju cicikali,maznali nosili na rukach aby mala pocit ze na tu bolest nie je sama 🙂

petrake
10. okt 2012

nam na gastre kazala jednorazovo dat 10kvapiek espumisanu, pokial je problemm aj s stolicou tak opakovat do dna ked stolica pride. namiesto espumisanu moze byt aj sab simplex, ten je tiez dobry

lienkan
10. okt 2012

Ten PuPik pomohol aj nam - cvicili sme aj s nozickami smerom k brusku - aj tu rurku sme sem tam pouzili ...chce to chvílku trpezvlivosti a nejak to prekonat ...

andrejka1983
10. okt 2012

skus kvapky sab simplex,alebo espumisan, cvičiť s nožičkami smerom k brušku, pomastiť bruško mastičkou Pupík, pomáha aj teplý kupel a tam masírovať bruško,a potom je ešte dobre aj pitie harmančekového čaju, naša sa po nom furt vykakala 🙂

lejlla
10. okt 2012

nam pomohol BABY CALM kvapky a rektalna rurka do zadocku...

ajka322
10. okt 2012

Ahojte baby...tak moja malinka si dost vytrpela a teda aj ja s nou...chcem len tolko ze na skutocnu koliku tazko nieco zaberie su to vlastne nevyvynute creva a na to nieje ziadny liek...musi to prejst same ale urcite pomoze aspom trosku masaz bruska...mozno aj nieake kvapky...

ladytt
10. okt 2012

My sme vyskúšali cvičenie, natieranie pupikom, espumisan, no všetko úplne zbytočne, až kým nám neporadili homeopatiká Biogaia, za pár dní sme mali po kolikách.

oluska88
10. okt 2012

Ahojte dievcence.My sme si tiez tymto presli.Skusali sme rektalnu rurku,Espumisan L,Sab simplex,pupikovu masticku,cajik od narodenia na brusko,cvicenie z nozickami,nosenie,teple obklady,vsadila som urcitu stravu...vsetky mliecne vyrovky,vsetko z coho mohlo babatko boliet brusko.Ale nam co najviac pomohlo,nakolko som uz nemohla dojcit.Nutrilon Anticolics...Drzim palce,aby aj vam nieco pomohlo a aby sa vase dietky netrapili a vy s nimi.Drzim palce.

yyyyanula
10. okt 2012

Môj malý mal koliky takmer 24 hodín, skoro nič sme nespali, prvé týždne boli hrozné... Vyskúšali sme takmer všetko cez Espumisan, Sab Simplex, nejaké homeopatické prášky, ale zabrala BIO GAIA - kvapky... Netvrdím, že mávnutím čarovného prútika zmizli koliky, ale bol to veľký pokrok. Treba vyskúšať masírovanie bruška, cvičiť nožičkami, rúrku sme používali asi do 5. mesiaca, ale lepšie je pomasírovať a trošku podráždiť konečník, keď sa bábo nevie vykakať.

sstefi
10. okt 2012

u nás pomohol Infacol a napr., u kamošky teraz nedavno tiež Biogaia

nutrilon anticolics?? ešte som o tom ani nepočula. Nutrilon všeobecne obchádzam, tak možno preto o tom neviem.

maria444bb
10. okt 2012

ahoj nám nepomohol ani pupík, ani masírovanie, ani cvičenie, nechcela som mu dávať chémiu, tak som vyskúšala homeopatiká, konkrétne minerálne soli, po pol hodinke už bol spokojný 🙂 .

livia4285
10. okt 2012

SATKA ;)

adkaa
10. okt 2012

Ahoj, neviem, ci kamoska dietatko dojci, ak ano, nech skusi zavolat laktacnej poradkyni, castokrat staci upravit dojcenie a plus satka ;)

euka210
10. okt 2012

od svagriny viem ze kvapky a cviky, aby prdiky sli von. Ale az do 4m ich aj tak mali, len miernejsie.

liave
10. okt 2012

lepsie odgrgat babatko po kojeni aby s atie nahltane bubliny nepremenily na bolave prdy...dlhsi epo nakojeni nosit ..najlepsie v satke alebo inom ergo nosici zavisi od babatka...nam pomahali aj kvapky infacol,a probiotika bio gaia...pri kazdom prebalovani pocvicit nozikami smerom k rbusku...po kupani masaze bruska alebo priamo vo vanicke jemen masirovat babatku brusko...ak koji papat kopor,ak kopor nerobi dobre skusit racsu...nisenie na tigrika(najdite na nete tuto polohu) davat spavat babatko na brusko...aspon cez den ak s av noi boji...a v neposlednom rade upravit kojenie ak je babo kojene..ak nekojene vymenit flasku alebo dudlik...kolikove deti miluju byt natriasane takze drncat v kociku drncat kym sa da ;) a v noci zase ponosit...no u nas najviac zaberalo poriadne sa vygrgat a to sa da dosiahnut aj tym drncanim ;) vela stastia okolo 12 tt to prejde urcite ;)

stanislavao
11. okt 2012

kvapky Sab Simplex - nam pomohli velmi

chovancova27
11. okt 2012

Nám nepomohlo absolútne nič... jedine rektálna rúrka, aj to nie vždy pomohla...:((( Kolika je o nedozretých črievkach a nervových zakončeniach, zvyčajne dozrievajú 3 mesiace po narodení...aj u nás to tak bolo a je to tak u väčšiny bábätiek, po troch mesiacoch to odzneje... resp. u nás to trvalo presne 14 týždňov, deň čo deň, už som bola zrelá na psychiatriu, a potom zrazu zo dňa na deň tomu bolo koniec... ale tie 3 a pol mesiaca sa malý nevykakal inak ako s rúrkou... nech sa ju kamoška nebojí používať, vôbec nieje škodlivá ako baby na fórach strašia. Skúsili sme všetky druhy kvapiek čo sa tu spomínajú, manducu, šatku, cvičili sme celé dni a proste nič... u nás to bolo o nezrelých črievkach🙂 3-4 mesiace a bude dobre...

darinka2007
11. okt 2012

ja som kojila necelý mesiac a to bolo celkom v pohode až na to že nás stále trápila žabka a vždy nám doktorka dávala rôzne vodičky a nič nezaberalo len tá fialová a za tú nám stále nadávala že tá sa nesmie používať a bla bla bla, ale aj tak som si robila po svojom.tak sme začali prikrmovať a potom sme mávali koliku zo všetkých možných mliečok, (nutrilony, beba, sunar) mávala z toho kŕče, nekakala no skoro sedem dní sme nespávali, hned od začiatku som dávala fenyklový čajík ale aj harmančekový na ukludnenie bruška, čo nám zaberalo aspoň malá nebola taká moc zlá a bolo vidno že aj keď sme mali koliku tak to znášala miernejšie ale nakoniec sa nám to upravilo , keď sme nasadili BIOGAIA a som za to vdačná pretože lekár na detskom nám kázal len rúrkovať a rúrkovať ale použila som rúrku raz a stačilo nikdy viac som to nedala a ani pri druhom to nedám, myslím že neskôr to môže mať následky ked stále sa niečo dáva do zadočku, ale po 3 mesiaci to vie ustúpiť, takže hlavu hore a treba vydržať🙂

cukor
11. okt 2012

....vydržať,pretrpieť....

mobilo
11. okt 2012

asi len vydržať my sme skúsili všetučko a nič nepomáhalo iba nosiť, hojdať aj vo dne aj v noci....

vendi77
11. okt 2012

my sme tiež vyskúšali všeličo, až sme nakoniec prišli na to, že malého netrápia koliky ale tichý reflux..... také babetká plačú väčšinou počas papania alebo po papaní,lkým som nezašla za detskou gastroenterologičkou, naša lekárka do nás pchalla espumisan, saab siplex, infacol. nutrilon comfort ale nič nazabralo, nakoniec až zahustené mlieko AR nutrilon, a samozrejme vyvýšená poloha bábetka to je veľmi dôležité, mliečko sa im totižto vracia spolu s kyselinou žalúdočnou zo žalúdka do pažeráka a potom pociťujú niečo ako pálenie záhy, ja kedže som dovtedy nepočula o tichom refluxe.mylne som sa domnievala, že pokiaľ negrcká tak reflux nemá, ale tichý reflux nie je vidno...dúfam že, to nebude ten prípad, ale pre istotu som to napísala, lebo také bábatká si toho naozaj veľa vytrpia, lebo pokiaľ sa to nediagnostikuje včas, žalud.kyselina im rozleptá pažerák a oni nemôžu papať lebo ich to bolí,,,, neželám žiadnej maminke ani bábetku ten pocit...

nikolet_89
11. okt 2012

ahoj ja som malej davala babycalm na vyprdkanie, k tomu cajik feniklovy...a biogaju dost nam to pomohlo a asi tak 2-3x rektalnu trubicku na vyprdkanie pripadne vyprazdnenie

renci29
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martus11
12. feb 2015

My mame doma 5 tyzdnoveho chlapceka a nam teda nezabera vobec nic... Cele dni preplaceme... Mame doma vsetko mozne..Vyskusali sme vsetky Beby aj Nutrilon Comfort, dobre nam robi len BEBA HA... Rektalna rurka, pupik, cajiky, kvapky, probiotika, uz nic ine ani neexistuje som zufala ☹ 😢 ..To su koliky s tymto nas odbila lekarka :( nemozem ist ani do obchodu ani varit prosto nic, stale musi byt na rukach a prehodeny cez plece a prechadzat sa ..Ci cez den alebo v noci...

elizabethia
12. feb 2015

my sme pouzivali bio gaiu, sap simplex, mliecko Beba HA, cvicili, masirovali, ale ked vsetko zlyhalo, tak sme pouzili recept nasej babicky 🙂 prevarit bielu palenku (vodka, borovicka, ....) s vodou v pomere 1:1, dat na vreckovku, ked je to primerane teple dat na brusko, potom sacok a potom omotat plienkou alebo uteracikom 🙂 do desiatich minut maly prestal plakat , pripadne akykolvek teply zabal na brusko