Čo môže byť môjmu malému?

murkodm
23. okt 2012

maly ma 4 mesiace a pol ,pred tyzdnom vo stvrtok sme sa boli ockovat, den predtym bol mrzuty lebo sa mu prerezaval ruhy zub, uz je ale zubcek vonku a po ockovani je uz takmer tyzden. stale mi place aj ked je hladny place uplne inak ako obvykle. ako key ho stale cosi bolelo alebo co. aj som sa pozerala ci nejdu uz aj hone hryzaky ale nic tam nema ani naznak nicoho. ked je na rukach lebo sedi je kludny ale hned ako ho polozim, riadny rev. bol z toho totalne zachripnuty, vobec nemal hlasok.stale sa hneva, ked a hrkalku v rucke tak ju pcha do ust a jeduje sa z toho ze nemoze ju napchat celu do ust. uz ma z toho ide porazit. neviem co mu je ci to moze byt z toho ockovania le zeby zuby? horucku nema tak okolo 37 sa to pohybuje.

murkodm
autor
23. okt 2012

alebo to moze byt aj prikrmamy? uz som mu davala mrkvicku aj zemiacik ,nieje vyhadzany.

lalinko2010
23. okt 2012

@murkodm nemala si dať malého zaočkovať keď bol deň pred očkovaním mrzutý, bola to chyba.... ale teraz je to už jedno, idú mu zúbky, ak ho očkovali do nožičiek, tak ho možno bolia, je to len týždeň od očkovania. 37 stupňov horúčka, neni horúčka ako taká ale nemala by byť, kúp mu menšie hryzátko, daj do chladničky, to je s vodou, a uvidíš, snáď sú to len zúbky.

lalinko2010
23. okt 2012

@murkodm príkrmy nie, ak dobre kaká, nebolí ho bruško, tak nie. a toho tak veľa nezje ešte.

piacere
23. okt 2012

Odpoveď si si dala sama v úvodnom príspevku.

murkodm
autor
23. okt 2012

@lalinko2010 doktorka zhodnotila ze moze byt ockovany, hryzatko ma aj ho stale zuje len je z toho este vyse nervozny ako ked ho nema.

murkodm
autor
23. okt 2012

@piacere to je akoze co?

lalinko2010
23. okt 2012

@murkodm môjho malého keď mali očkovať, bol mrzutý mal soplíky, nič extra, lekárka povedala neni problém, nič to neni, nedala som očkovať v ten deň, lekárka nemala problém, povedala v poriadku, vy poznáte svoje dieťa najlepšie, počkala som si dva týždne. ty vieš aký je tvoj malý, keď je mrzutý, usmievavý. mne naša lekárka povedala keď sme šli alergologičke : Vy ste matka, vy jej všetko poviete čo a ako na čo reaguje, vy poznáte svoje dieťa najlepšie!!!!!!! doktorka ho nepozná!!!!!
vždy počúvaj svoj vnútorný hlas!!!!!!!

murkodm
autor
23. okt 2012

moj sopliky nemal, ja som jej povedla vsetko co mu je a aky je. nevidela dovod na neockovanie

jaruska8
23. okt 2012

@murkodm To je piacere, ešte si sinezvykla???? 😠 Nemá napuchnuté nožičky po vpichoch????? Kľudne môže byť podráždený z toho, mne doktorka povedala, že nežiadúce príznaky po očkovaní sa môžu prejaviť aj neskôr. aj moja malá bola mrzutá. 37 stupňov ešte nerieš, sleduj, ći nestúpa. prípadne brnkni dokine, za to nič nedáš...

murkodm
autor
23. okt 2012

@jaruska8 nema na nozickach nic, niesu opuchnute. on ma 37 stupnov ako beznu teplotu stale takze nema ani zvysenu. ako dlho teda po ockovani moze byt mrzuty?

jaruska8
23. okt 2012

@lalinko2010 Veď pokiaľ nemal horúčku, soplíky a vśetko dokine povedala, tak čo mala robiť, veď to už človek fakt nemá tým lekárom vôbec dôverovať... 😒

koniarova
23. okt 2012

Je to len normálna vývojová fáza. Nemusí mu vôbec nič byť. Proste sa len chce nosiť, cítiť tvoju prítomnosť. Niektoré detičky preplačú celé dni a nič im nie je. Podľa mňa len treba vydržať. 😉

lalinko2010
23. okt 2012

@jaruska8 bol mrzutý, to stačí!!!! ak je dieťa ok, neni mrzuté!!!!!

kveta
23. okt 2012

@murkodm Ockovania maju mnohe vedlajsie ucinky.. vytrvaly plac k nim patei.. bohuzial je vraj obcas spajany s poskodenim mozgu ockovaneho dietata.. Zobrala by som dieta na prijem do nemocnice, nech ho skontroluju.. rozhodne by ho mal vidiet aspon neurolog /pre tu bolest/.. a tuto vakcinu by som na druhy raz u Tvojho dietata ockovat nedala kvoli podivnej reakcii..

A zmenila by som doktorku. Nemala istotu, ze su to len zuby a aj tak hlava nehlava ockovala.. Mala vyckat.

jaruska8
23. okt 2012

@murkodm Vraj aj dva týždne, mne lekárka povedala, že do dvoch týždňov sa môžu prejaviť tie nežiadúce účinky. Vetím, že sú to zúbky, keď vyšiel prvý, ono hneď vychádza aj druhý a dolné a horné idú často po sebe!! 😉

lalinko2010
23. okt 2012

@jaruska8 do dvoch týždňov u MMR očkovania.

prevenar
23. okt 2012

@murkodm ako dlho ? do konca zivota, ak schyta autizmus z ockovania. ..po takejto rekcii ma to dobry nabeh. je celkom mozne, ze dalsie ockovania ho totalne vyradia , bud na to radsej pripravena. je to reakcia na toxicke latky vo vakcine, alebo nejaku formu kontaminacie vakciny , alebo vsetko do kopy. je to "vedlajsi" ucinok vakcinacie - kt mu spravil zasah do mozgu, ako vazny ukaze az cas ..z tychto prvych sa deti zvyknu celkom dobre vyhrabat. ^^

osobne by som si radsej nieco nastudoval o ockovani (okrem reklamnych lekatov)

- zoznam stranok http://vakcina.szm.com/
- nedavny pribeh - http://www.pluska.sk/krimi/domace-krimi/zufala-...
- videa - http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/101014917...
http://www.ac24.cz/zpravy-z-domova/1029

https://vimeo.com/40119480

vela stastia s dietatkom .

koniarova
23. okt 2012

@lalinko2010 S týmto nesúhlasím. Môj mladší je dosť často mrzutý. Je to proste jeho povahová vlastnosť. 😉 A je OK a nič mu po zdravotnej stránke nie je. 😉 😉

usiko
23. okt 2012

@murkodm nemala si ho dat ockovat, ty si matka, ty si zodppvedna, ockovat sa moze, ak je dieta uplne ale ze uplne zdrave, ak lekarka zhodnoti,ze sa moze ked je dieta mrzute, tak je to hlupa lekarka, pretoze mrzute dieta nie je v poriadku, to mi nech nikto nevravi.....dieta uplne zdrave sa moze ockovat, inak nie, robili mu vysetrenia krvi? uplne imunologicke vysetrenia? nie, tak ako mohla vediet ze je vhodny na ockovanie? nechapem..to uz lekarku moze robit fakt kazdy co ma v zadku dieru.........

jaruska8
23. okt 2012

@kveta Nezľahčujem, ale zase ju nestresujte, sorry, ale poškodenie mozgu, to by mal asi né príznaky, už sa to tu zase zvrháva na, aaaaaale to je jedno.
@lalinko2010 Ok, dobre, zub už síce vyšiel, ale dobre, možno bola mierne znížená imunita. Tak ale snáď tá lekárka neočkovala prvé dieťa v živote!!

lalinko2010
23. okt 2012

@kveta dobre si napísala, ale neplaš mamičku s poškodením mozgu, to by aj mňa odrovnalo. môj malý po hexa vakcíne plakal dve hodiny, nožičku mal červenú po vpichu a malú hrčku, ale na druhý deň už bol ok, žiadny plač, mrzutosť, nič, ok bábätko!!!!!
@murkodm a vymeniť lekárku, to že dieťa nemá soplíky, horúčku, kašeľ tak očkujeme hlava nehlava?????? malý bol mrzutý, už to mal byť dôvodu u lekárky, že neočkujeme!

usiko
23. okt 2012

@murkodm prevenar ma pravdu, na tvojom mieste by som si nastudovala o ockovani, ale nie propagandisticke kecy ale aj ine informacie, aj ked z opacneho polu...pravda je niekde uprostred a na zaklade toho sa rozhodnes, co dalej...my sme kvoli ockovaniu menili lekarku za 1,5 roka dvakrat, teda teraz mame tretiu a konecne tato ma aj mozog aj svedomie.....treba si uvedomit, ze lekar nie je poloboh a to, ze k nemu s dietatom chodis, mu ty robis sluzbu, a nie on tebe, pretoze lekar na vas zaraba, davate mu peniaze, uz len za to, ze ste u nehho evidovani..lekar je sluzobnik spolocnosti, nie boh, ktoremu sa treba klanat....a za lakera vystudoval hocikto kto si mohol dovolit aj zaplatit skusky, akokolvek bol sprosty.....o tomto sa mozete presvecdit v ktorejkolvek nemocnini na ktoromkolvek oddeleni aj niekolkokrat...su lekari a lekari........netreba im vsetkym veri,t treba si vyberat......

usiko
23. okt 2012

@koniarova rada by som sa opytala, ake vysetrenia si mu dala robit, aby si mohla toto tvrdit......

lalinko2010
23. okt 2012

@murkodm no myslím, že sme ťa viac vyplašili ako ukľudnili!!!!!! všímaj si iné zmeny, okrem plaču a podobne!!!! ako sa chová inak, keď je na rukách je ok, tak chce byť s tebou, nechce aby si ho dala dole, chce byť s tebou!!!!
ešte rada : ak ťa niečo trápi ohľadne malého kontaktuj svoju lekárku a nie MODRÉHO KONÍKA!!!!!!!!!!

lalinko2010
23. okt 2012

@koniarova ja som reagovala na to, že dovtedy nebol mrzutý, on začal byť mrzutý po očkovaní!!!!!

murkodm
autor
23. okt 2012

@prevenar dakujem a odpoved, ale ste to trochu prehnali,strasit ludi a zdeptavat. to ked je may mrzuty uz musi mat poskodeny mozog? ste normalna?, chodte si zdeptavat ludi inde!!!!!!!

koniarova
23. okt 2012

@usiko Nepotrebujem ho dať vyšetrovať. 😉 Každá matka cíti, ak jej dieťaťu niečo je. Môj proste nemá rád zmeny. Napr. zmeny prostredia, cudzích ľudí, zmeny denných rituálov. 😉

majka99999
23. okt 2012

@murkodm aj nas byva mrzuty. Mava take stavy, ze stale len na rukach a kukat a chodit s nim. Lebo ked zastanem alebo ideme do tmy, ze nic nevidi, tak mrnci. Nemusi byt vsetko hned poskodenie mozgu z ockovania, nas bol taky aj predtym.

jaruska8
23. okt 2012

@murkodm Vieš, proste téma očkovania, sme ovce, nevieš, pre istotu sprosté. 😉

hradnapani
23. okt 2012

@murkodm tak kombinacia zuby a ockovanie vacsinou prinasa mrzutost dietata a nepokoj. Teraz uz nikto nezisti, ci je mrzuty z ockovania alebo zo zubov. Ale mozes mu podat na ukludnenie Viburcol, homeopaticke cipky, su na nepokoj po ockovani a pri tlaciacich sa zuboch.
A druhykrat radsej odmietni ockovanie, ak je uz vopred mrzuty - ono to totiz moze znamenat, ze na neho ide aj nejaka choroba a vtedy sa ockovat nesmie. Lekarka to mala zistit, ci je uplne ok. Ale tak stalo sa... nabuduce budes mudrejsia.