Ahojte, čo “ dávajú “ sestričky babatkam na novorodeneckom ? Pri mne stále plače , budí sa … no stále niečo . Akonáhle ho zoberie sestrička a keď mi ho vráti, tak babatko krásne spinká, je kľudne … :D tak by ma zaujímal ten tajný trik, čo tam s nimi robia že sú tie deti potom take poslušne …
Keď po jedle spí je poslušné?
@valeriakadarova bolo mi povedané, že nedokrmujú :D
@katka3212 Glukózu
glukozu
Glukózu...
V niektorých pôrodniciach podávajú bábätkám v prípade potreby glukózu, niekde odstriekané materské mlieko, no a niekde umelé dojčenské mlieka (spravidla hypoalergénne) určené novorodencom. Spôsob dokrmovania bábätiek závisí od konkrétnej pôrodnice, ako aj od zdravotného stavu bábätka.
@katka3212 ja som v pôrodnici ležala 2 týždne a každé babätko čo prišlo spokojné bolo dokrmené😀
Veru bud glukozu. Alebo je dieta natolko vyrevane ze proste zaspi. Aj moji tak boli. Pri mne nespokojni tam ok.
Mozno aj nejake “oblbovaky”.
Mne jedna znama povedala ze ak nebudu spokojne mam dat fenistil alebo daco take. Ze budu spokojne. Ze to davaju aj detom ale na detskom.
Pevne ich zavinu a oni sa ukludnia. Videla som na vlastne oci u mojho to " kúzlo" 🤣
@katka3212 um mlieko
Moja dcéra, koľkokrát mi ju doniesli, stále zaspávala, nebola hladná, až raz odgrgla, na moju otázku, či je nakrmená, odpoveď sestričky že nie...oni nedokrmujú... v priebehu dňa prišla dr. pýtať sa ako nám ide kojenie, povedala som, že vôbec, lebo nie je hladná, koľkokrát mi ju donesú, povedala, že dá pokyn, aby mi ju nedokrmovali a preložia mi ju na izbu ...
No takáto je pravda (mama robila na novorodenckom): deti dokrmuju, aj keď vám povedia, že nie, veď by v kuse revali od hladu... sestričky mali zakázané dokrmovat umelým, dávali glukózu ale tá ich tak nezasytila, keď tam nebola vrchná sestra dostali umelé mlieko na zasytenie...mamka robila sanitarku, ale teda videla čo sa všetko deje, pomáhala s kúpaním a pri vyšetreniach detí
Dokrmuju...a nerozumiem, preco klamu....u nas v porodnici sa ma hned opytali, ci mozu dokrmit, ked bude treba.
@aaadkaaa nesmie sa to dozvedieť vrchná sestra, aby sa rozbehlo mlieko matke má sa často prikladať na prsník, ale keďže je dieťa sýte, tak neťahá, spí....
@marcellka32 tak ja asi zijem v matrixe, ale u nas normalne mi davali mlieko aj na izbu, aj vrchna, ziaden problem s tym nebol. Asi vsade inak...
@aaadkaaa záleží od pôrodnice a ľudí samozrejme...
@ksebejka tak asi nie každý je taký happy po cisaráku ako vy, ja som za dcérou šla až 5 dní po sekcii aj to mi k inkubátoru doniesli stoličku lebo som odpadávala....
@valeriakadarova som bola rada, že som vobec si sadla po cisárskom, nejako mi bolo srdečne jedno, či bude piť moje mlieko alebo pár dní umelé...ale dojčila som 3 roky
@marcellka32 nápodobne😀 po sekcii som ledva žila, dcéru mi doniesli ukázať na minútu, a vlastne od narodenia jej dávali UM a glukózu... Keď mi ju tretí deň doniesli a vzala som si ju konečne do náruče tak sa mi spustilo mlieko, odvtedy som pre ňu odsávala a potom začali nosiť na kojenie, ale bohužiaľ po 1,5 mesiaci prešla na UM....
@valeriakadarova ja som na Tom bola práveže veľmi zle, museli mi na druhý deň robiť ešte aj zatku punkciou pre pokazený spinal... A o psychike ani nehovorím, bola to akútna sekcia, s ktorou som vôbec nerátala. Samozrejme, ak je dieťa v inkubátore pre zlý zdravotný stav, je to o inom. Ja som sa slušne opytala, prečo dieťa nie je na izbe s matkou, lebo som presvedčená o Tom, že by to tak malo byť... Nebyť malého, tak ja sa tak skoro nepozviecham - najmä psychicky teda..
@ksebejka aj ja som mala akútnu SC a išla som na sálu s plačom, takže plne chápem čo ste prežívali... Ja práveže som prvé hodiny ani nevnímala čo je s malou lebo som bola zničená, fakt moju sekciu neprajem ani najhoršiemu nepriateľovi... Ešteže boli fakt super sestričky, ktoré mi malú fotili, lebo ďalši deň som už revala, že som neschopná keď neviem ísť za dcérou😀 ale 3 dni po sekcii mi dali transfúziu, ktorá konečne aspoň v niečom pomohla ale ani na sekundu mi nenapadlo, že by som malú chcela mať pri sebe...
@valeriakadarova bože to znie tiež dosť hrozne :( mrzí ma to
@katka3212 mlieko?😀