Mám 8 mesačného synčeka. Pár dní pozorujem na jeho oblečení malé červené škvrnky (bodky) v oblasti jeho ľavej bradavky. Na bradavke nevidieť nič zvláštne. Je ešte dojčený, ale dávam mu aj UM a samozrejme papáme aj príkrmy. Nejaví žiadne známky choroby, je čulý ako doteraz, inak veľmi živý. Stretli ste sa s tým niekedy?
Tiez som pocula, ze sa to stava u novorodencov, ked sa upravuju hormony.
Dcerke zase vytekala taka priesvitna tekutina, a laicky sa to vola "mlieko jezibaby". Doktorka mi povedala ze je to normalne a babo sa aj takto "cisti" po narodeni. Myslim, ze aj ta krvicka je ok. Syncek mal zas krvicku v plienke este v porodnici. Aj to bolo ok.
Aj som sa s tým stretla pri dcerke po narodení, vraj to bola taká pseudomenstracia. Ale to bolo hneď po narodení v prvých dňoch. Tiez mi to hovorili, že je to hormónmi. U takéhoto staršieho neviem, asi by som sa na to spýtala doktorky.
Dievčatá, dakujem vam za odpovede. Bola som s tým u pediatra a povedal, ze to moze byt spôsebene aj našou manipuláciou s malým. Vraj bradavky su dost citlive miesto. Pokial by to bolo to, co si on mysli (nezapamätala som si ten odborny vyraz), tak by to mal aj inde na tele. A kedze ma v poriadku aj vysledky krvi, tak mi len kazal, aby som si viac vsimala, kedy sa to objavuje. Takze asi tolko.
ahoj stretla som sa s tym, ale u mensieho dietata ako je 8 mesiacov. vraj je to normalny jav po narodeni.. asi bys om kontaktovala pediatra ..