Autistizmus verzus hyperaktivita

deana100
9. jún 2024

Dobrý deň chcem sa len informovať... boli sme u Nelogičky a malý bol na vyšetrenie čapica nás ešte len čaká o mesiac lekárka nevedela ešte povedať či je to autizmus alebo hyperaktivita. Poslala nás ešte psychologičke... čo nás tam čaká... a aký je ďalší postup maminky.... ako malý keď je kolektíve má svoj svet sam sa hrá... takže ešte stále nevieme načom sme. Radšej by som bola za keby bol poriadku.. ako sa to potom rieši sú špeciálne škôlky alebo dá sa vybaviť niečo alebo je to od stupňovanie myslím. opatrovatelske alebo predĺžený rodičak. no uvidí radšej by som bola. za keby bol v poriadku. 🙏

dennissa16
9. jún 2024

@deana100 a vek? Spravanie? Porozumenie?
Je to rôzne, záleží od dieťaťa

jajanka31
9. jún 2024

@deana100 bol predcasne narodeny?. Co v tomto pripade znamena ze vas caka capica?

thereisabear
9. jún 2024

Neurologička nediagnostikuje autizmus. Choďte k psychologičke a potom s papiermi od nej k pedopsychiatričke.

basulaak
9. jún 2024

@jajanka31 capica co daju u neurologa na hlavu a snima cinnost mozgu - potrie sa to gelom a su tam take akoby prisavky/savicky. Skuma sa ci na mozgu niesu nejake abnormality. Taky scan. Aj nasmu to robili ale bol babatko vtedy.

thereisabear
9. jún 2024

A ak tam je podozrenie na autizmus alebo iný problém, je dobré čím skôr začať s terapiami. Skus kontaktovať Centrum včasnej intervencie, robia aj návštevy doma, poradia ti čo ďalej.

kacena4
9. jún 2024

@jajanka31 capica je EEG zistuje rozne ochorenia mozgu, v tomto pripade skor islo o vylucenie vaznejsich ochoreni ako nador, ci epilepsia...
@deana100 ADHD ci PAS su dve uplne rozdielne ochorenia, ADHD diagnostiku psychiater a PAS specialny klinicky psycholog ktory ma na to spravene skolenie a testy. nepises ako stare dieta ako silne prejavy ma. ja mam 2 PAS deti obe chodili do normalnej skolky, do beznej skoly a jeden je dnes na vysokej skole. takze je tazke len z nazvu PAS hodnotit co vsetko budete potrebovat. takze v prvom rade odporucam spravnu diagnostiku a uvidite kam sa bude dalej smerovat. ak ma dieta do cca 5 rokov mozete skusis i CVI (centrum vcasnej intervencie) ktory vas nasmeruju k dalsim lekarom. v kazdom pripade neruti sa ti svet. len sa vplyvom tychto dg. trosku zmeni. dieta bude potrebovat pred prichodom do skoly riadne diagnostikovanie + nastavenie liecby aby v skole dokazal co najviac vyuzit svoj potencial. drzim palceky

deana100
autor
9. jún 2024

@dennissa16 je ešte malý 2 roky aj 5 mrsiacov

deana100
autor
9. jún 2024

@jajanka31 bol predčasne narodený

deana100
autor
9. jún 2024

@thereisabear ďakujem veľmi pekne

deana100
autor
9. jún 2024

@kacena4 ďakujem krásne

jajanka31
9. jún 2024

@deana100 my mame 2 roky aj 4 mesiace boli sme pri neurologicke, psychologicke, psychiatricke v centre vcasnej intervencie a na geneticke testy. Diagnoza: nespecifikovany autizmus. Odporucili nam skolku za 1000 eur mesacne a velmi nic ine. Ze je este maly a ze to sa presnejsie diagnostikuje az po 3 rokoch. A ciapocku sme nemali, nik to ani nespomenul.

deana100
autor
9. jún 2024

@jajanka31 to vážne

brezza
9. jún 2024

@jajanka31 skuste ABA terapiu, TSMT terapiu alebo su aj ine.

kacena4
9. jún 2024

@deana100 predcasne narodene deti maju bezne ADHD, takze drzim palceky aby ste pri tom ostali ❤

jajanka31
9. jún 2024

@deana100 vazne..

deana100
autor
12. jún 2024

@kacena4 ďakujem krásne

luccija
12. jún 2024

@deana100 a ako sa správa?prečo ste tam boli na koho podnet zo škôlky?