Antibiotiká a fenistil

jajuska13
19. okt 2014

Ahojte, chcela by som sa s vami podelit o vase skusenosti, ci aj vam vasa detska doktorka ked dietatu predpise anitbiotika, odporuci pri tom brat aj fenistil aby sa nahodou nevyhadzalo???je to spravne???moja dcerka ma teraz druhy krat atb, ma dva roky, a aj tak som si nie ista ci dr spravne posudila ci ich ma brat, dala jej dost silne, augmentin a len jej pozrela do hrdla ze ma anginu ani nemala vysoke horucky, len do 37,5 dva dni, a trosku soplik inak nic...teraz jej ich davam treti den a bojim sa aby sa nevyhadzala, lebo som tu citala temu na augmentin ze sa skoro kazdemu dieta z neho dost vyhadzalo az museli ist do nemocnice...co mi poradite? mam jej zacat ten fenistil davat ako prevenciu??nepotlaci jej to nahodnu reakciu a nedostane potom nejaku inu, horsiu?? dakujem za skusenosti

veriiii
19. okt 2014

este som nepocula ,zeby to bola bezna prax..ale-mnoho deti sa vie vyhadzat po penicilinovych antibiotikach s tym,ze nemusi ist o alergicku reakciu.,ale o pseudovysyp....ale -kazde vysypane dieta by sa podla spravnosti malo otestovat ci to bola ozaj alergicka reakcia alebo pseudoreakcia,pretoze ak sa dieta vysype po atb nemalo by byt automaticky bez otestovania "onalepkovane" ako alergicke na toto antibiotikum,kedze vzdy ide aj potom o celu skupinu kam patri konkretne atb a dieta musi "vdaka"tomu brat z inej skupiny, ktore mozu byt silnejsie,ale nepotrebuje az tak silne..
Osobne si myslim,ze ak by islo o pravu alergicku reakciu, fenistil by to hned nepotlacil,kedze pri aleg.reakcii sa uplatnuju aj ine mechanizmy a latky ako len histamin, na ktoreho blokadu je fenistil urceny..cize, asi to myslela na ten psuedovysyp?Osobne by som jej zavolala v pondelok s touto logickou uvahou, co ti povie..

trgypadl
19. okt 2014

@jajuska13 ahoj ten fenistil Ti skor predpisala kvoli tomu,ze pri nadche dochadza k opuchu sliznice,a predpisala to na zmiernennie.nie na potlacenie alergickej reakcie na atb

jajuska13
autor
19. okt 2014

nie, ona to vyslovene povedala ze aby sa nahodou nevyhadzala, lebo z jednych sa uz vyhadzala tak preto. aj kamoske to dala teraz tiez jej mala uziva amoxiklav, a tiez jej dava fenistil aby sa nevyhadzala, mame rovnaku doktorku

trgypadl
19. okt 2014

@jajuska13 myslim,ze ak sa nevyhadzala do teraz,tak uz je zbytocne davat ten fenistil.ak sa vyhadzali ostatne deti neznamena to,ze sa musi aj Tvoje dieta

lucy125
19. okt 2014

Naša Dr.vobec nedava k atb aj fenistil kvapky.Maly mal atb asi 3x za 2,5r ale ani z jednych sa nevyhádzal a mal aj amoksiklav aj augmentin.Fenistil bereme ked ma nadchu aby lepšie hajal a aby mu odpuchlo sliznice.

dobromila1111
19. okt 2014

my ked sme mali anginu,tak sme brali fenistil,aby sa mu uvolnili sliznice a lepsie dychalo,no nemal soplik,len horucky a chytene hrdlo a nebrali sme ani atb..

vefi89
19. okt 2014

Náš dáva fenistil ku všetkému ☹

renataolahova12
5. feb 2023

dobry som tu nova chcela by som sa opýtať to, že nám dnes vypisal pan doktor na pohotovosti clacid atb pre 11 mesačnú dcérku ktorá velmi kašle otazka je ta či clacid je dobry aj na kašeľ? lebo on nam povedal že ano dakujem za odpoved

nika1224
14. nov 2024

@trgypadl mne sa dcera vyhadzala na stvrty den uzivania antibiotik..