14 ročná dcéra aktívne športuje, vždy keď sa potí začervenaná sa jej pokožka, dosť ju to svrbí, stáva sa po aj po hodine telesnej. Začínalo to byť neúnosné. Potom sa to objavili skoro na dennej báze , vždy keď sa potila, aj keď sa ponáhľala na autobus. Po sprchovaní a je to lepšie, aj telové mlieko pomôže do rána zmyzne. Potom mala úraz vyvrtnutý členok, vtedy nepríjemností nemala. Teraz začala s tréningom a je to späť. Spomenula som to aj pediatričke a dala výmenný lístok ku kožnej u nás teraz objednávajú na jún.
Mali vaše deti podobné ?čo pomohlo? V škole majú hodinu telesnej hneď ráno, nemá tam možnosť osprchovať sa, potom celý deň sa škriabe, je to čím ďalej tým horšie
Poriesit skorsi termin na koznom
V ten den jej rano dat fenistil kvspky ci ine antihistaminikum
Telove mlieko az tak vhodne nieje
Autorka nie je to alergia na niektoré textilné vlákna alebo farbivo v textile? Objaví sa ten ekzém po spotení aj keď má biele bavlnené tričko?
Používa antiperspirant?
@katka700 je úplne jedno či má biele tričko, športový dres či funkčné termo prádlo
@ivuska027 používa bio tuhý antiperspirant ktorý kupujem v.lekarni
@roja01 skúšali ste aj bepanten....v čom dietnejšiu?
@taktotedanie nedá sa!
@taktotedanie čiže každý deň jej dávať lieky bez diagnózy?
Hokejista Hossa má tento ísť problém,treba zistiť načo je vlastne alergická
@minenkak to viem aj ja, akurát že to vie zistiť iba lekár
Moja sesternica to má tiež a ja trochu. Hlavne jej nedávaj žiadne syntetické oblečenie. Legíny sú najhoršie
@dominikamacakova čo robí na zmiernenie príznakov?
Aký bio tuhy? Ktorý presne?
@ivuska027 má toto a pred tým iný druh
Vyhovorky! Vzdy sa da len treba teosku hladat a nejlopat na prve dvere co mam najblizsie po ruke
Turistika po lekaroch aj z inych okresov je teraz uplne bezna tak sa cudujem co to neriesis
Boze necudujem sa uz nicomu naozaj
Nemas diagnozu lebo nevies najst lepsitermin na vysetrenie pre vlastne dieta lebo neda sa! 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️ tak jej nedavaj nic a nechaj sa dieta trapit do leta
To neviem, ale viem, že bola u alergologičky
Nejaké vlhčené obrúsky pre extra citlivú pleť by nepomohli? Že by sa na wecku s nimi zotrela? Alebo vlhčený toaleťák, ale nejaký hypoalergénny, aby jej ešte viac neublížil? Ja by som skúsila také niečo. Ten by vedela hneď aj spláchnuť a hotovo 🤷🤷🤷. Niečo evtl. jemnunké, pre bábätká a tak... Aspoň zatiaľ, kým sa dostane na to kožné. Alebo len obyčajný toaleťák/servítky a fľaška vody, navlhčiť tou vodou na wecku a zľahka utrieť pod pazuchami, potom suchou pretrieť, takisto pod prsiami, pod kolenami, všade tam, kde je spotená po tv... Aspoň trošku, že by ten pot dala dolu na tých najintenzívbejších miestach...
ja mam presne toto teraz ako dospela, zacalo mi to po 30ke. Ked sa spotim ked je horuco alebo pri sporte, nenormalne ma svrbi najma krk a dekolt od potu, mam to cervene. Tieto casti vacsinou nie su zakryte odevom, takze textiliami to nie je. je to naozaj akoby alergia na vlastny pot. ale ja aktivne pravidelne nesportujem, takze kvoli tomu sa mi lieky brat nechce.
Nenechaj ju trapit. Ak sa da pomoct skor. Musi to byt velmi neprijemne. Neviem odkial ste ale ako ti uz pise taktotedanie pories termin trebars aj v BA ci v inom vacsom meste. Urobite si vylet a hlavne dufam vyriesite problem. A hlavne nepouzivaj kadejake kremiky ci mokre utierky. Najlepsia je niekedy len cista voda prip.mozno obyc.tuhe detske mydlo. Ale na toto nech ti odpovie Dr podla vysledkov. Resp.skusennostami. Drzim palce a hned zajtra-pozajtra hladaj druheho kozneho 🙂. Do juna je daleko.
@lulu2014 aj u nás v meste je niekoľko kožných lekárov, jeden neberie nikoho v nášho okresu, len susedného, potom ďalší dr na dôchodku ordinuje asi 3 dní v týždni, potom ďalšia ku ktorej sa nedá objednať pacienti k nej chodia nad ránom už pred piatou , príde sestrička okolo siedmej rozdá pár čísel komu nezostane číslo má smolu. Nemám tam dobrú skúsenosť. Moja dr je na materskej. Zastupuje ju iný , mám dobré skúsenosti. Nemám a auto navyše mám ďalšie menšie deti. Dve práce aby som stíhala všetko platiť. Mám známu ktorá vyrába koz.výrobky z kozieho mlieka ktoré používame. Trvalo dlho kým sme sa dostali k alergologičke, tá nás posala na kožné. Čistá voda nepomôže tak tu nehľadám radu
V prvom rade by som skusila vysadit akukolvek kozmetiku - aj ten dezodorant, pretoze to, ze je akoze prirodny, neznamena, ze nemoze sposobovat alergiu a drazdit pokozku. Mnoho prirodnych zloziek sposobuje alergicku reakciu.
Pot utrieť, ak nemá možnosť sa osprchovať. Pomôžu claritine tabletky na skludnenie. A tiež ak ma.možnosť prúd studenej vody ( alebo niečo ľadové priložit) na vnútornú stranu zápästia, kde sú žily.
Tiež to mam. predpísali omarit Nemám používať žiadne iné mydla okrem derskeho, telové mlieko excipial ,nejesť citrusy,broskyne,nektarinky.Pomáha mi tekutý puder.
Ja by som namiesto teloveho mlieka castejsie pouzivala nejaky zklidnujuci krem. Napriklad Bepanthen z lekarne, je to krem na ulavu od svrbenia.
Mozno to chce aj trocha dietnejsiu stravu.