Ahojte chcela by som sa opytat ak dietatu vo veku 3 roky bola testom zistena alergia na penicilin, je moznost ze ju vekom strati? Alebo ostane uz dozivotne?
Aj moja ma, pytala som sa priamo na koznom ked prisli vysledky, je to na cely zivot. + moja ma aj na cefalosporiny zaznacene.
ja som sa rozprávala s mojom vseobecnou, kedze aj ja mám alergiu (reagovala som na Augumentin - teda penicilinove), ze som ciatala nejake clanky, ze to nemusi byt na penicilin, ale na pridavne latky v ATB. asi sa pojdem dat otestovat - ci ej to reálne penicilin. kedze aj vseobecna hovorila, ze na augumentin velmi vela reaguje a na niektoré penicilinove este nezazila v svojej praxi, aby jej niekto hlásil alergiu.
@oriesocek autorka pise, ze maju potvrdene testom, moja tiez. Pediatricka z malej tiez ostala prekvapena, ze to vyslo pozitivne, kedze sa domnievala, ze to mohlo byt aj z niecoho ineho. Ist na test som si vyziadala sama.
Inak test sa robi najskor 3 mesiace po reakcii, cas kolko po reakcii uz nie je obmedzeny, kludne aj o rok dva ci tri.
@86tonka86 mne to svagrina (skoro Mudr.) vysvetlovala, pri tejto alergii je reakcia vzdy horsia a horsia. Teraz to bol vysev, nabuduce sa uz moze dusit... Ja som nalepila vyraznu nalepku - alergia na penicilin a cefalosporiny - krizom cez malej karticku poistenca. Pre istotu, aby som pri nejakej stresujucej situacii nezabudla. Do buducna zvazujeme naramok, hlavne do akolky, skoly, vylety atd.
@banalu ahoj,prosim ta,normalne na koznom spravili test? mne stale opakuju,ze sa to robi len formou hospitalizacie v nemocnici,ze ziaden test
@86tonka86 ahoj,prosim ta,normalne na koznom spravili test? mne stale opakuju,ze sa to robi len formou hospitalizacie v nemocnici,ze ziaden test
@katustek23 ano normalne v nemocnici na koznom. Zavolala som, povedali kedy mam doniest ampulku s krvou a lieky. Oni to poslali do labaku a hotovo. Ani mala so mnou nemusela byt, vsetko spisali len so mnou.
Doživotné