Aký je váš názor na pravé kravské maslo?

dusanplichta
28. jún 2016

Veľa ľudí sa tukov bojí, veľa už vie, že cukor je horší... Aký je váš názor na pravé maslo vo vašej domácnosti?

hettinka
28. jún 2016

používam iba maslo na natieranie na chlieb, pomazánky, často aj na varenie ... určite lepšie ako rastlinné tuky typu rama
na pečenie výlučne maslo (žiadna fuj Hera), aj do krémov

natalym
28. jún 2016

U nás doma používame iba maslo. Nemáme radi žiadne náhrady a napodobeniny.

zuzka0605
28. jún 2016

tiez len maslo vsetko ostatne sa neda jest

bubelko
28. jún 2016

pouzivam len maslo, ziadne maragariny...

lasina
28. jún 2016

Ze je výborné😉

mawka
28. jún 2016

tiez len maslo. pri margarinoch mam pocit, ze jem mydlo, vyhybam sa im oblukom. dokonca si kupujem butterschmalz, ghee ci ako sa to vola. topene maslo. ked uz musim smazit, tak jedine na tom.

bianca
28. jún 2016

rada viem čo jem ja a moja rodina.Potravina ktora vo mne aspon evokuje pocit ze poznam povod je naplastou na tuto chemicku dobu do ktorej patri aj podivuhodny margarin a jeho odnoze.Takze rozhodne prave maslo i ked uz to nieje to co bolo v roku 1985.Na varenie i sem tam na chleba len a len ,,tradicne,, maslo

aluchm
28. jún 2016

Kupujeme iba maslo, aj na varenie a pecenie

jolinka
28. jún 2016

moj muz margarin vola "ropny produkt" 😀 😀 😀 takze to nejeme vobec. ani s tym nepeciem, my len maslo alebo bravcova mast.

bajka22
28. jún 2016

Maslo mam velmi rada, to prave je naj 🙂

pribinak
28. jún 2016

Používam len taketo maslo, ziadne studené tuky, margaríny ani napidibneninu tipy maskenko a pod
Maslo používam aj na pečenie, nátierku, na chlebík, do zemiakov, smazenie

tslobik
28. jún 2016

Tiež len maslo,už dlho

glorikarebeka
28. jún 2016

jednoznacne maslo,ale mam rada aj Banovecku smotanovu natierku,ale neni nad maslo,cer.chlebik a rajcinka,mnam

dusanplichta
autor
28. jún 2016

@bianca suhlasim, ale daju sa najs aj fakt chutne masla ....Prave od krav na trave pasenych ...

dusanplichta
autor
28. jún 2016

@jolinka no s muzom by sme si rozumeli 🙂 KAzdopadne Ghee ste uz skusali , tiez super plna chut

natalym
29. jún 2016

@jolinka Aj môj to tak volá. 😀

myjusiatko
29. jún 2016

Doma ine "maslo", nez klasicke 82% maslo vobec nemame. Margariny sme prestali kupovat pred par rokmi.

prunee
29. jún 2016

Tak prave kravske maslo vyrabala moja starka pred 15 rokmi, bolo ine ako kravske maslo z obchodu, vtedy ale bolo in "kupenske maslo". Teraz by som chcela vratit cas, domace maslo, syry, mlieko, ci vajicka.., a hlavne starku.

veronicka88
29. jún 2016

Mam odskúšané snad všetky vege masla(ocko je na raw+vege strave) ale ja mám pocit stále ako keby som žula niečo umelé;(je zaujímavé že keď pripravím jedlo na klasickom masle(oleje v kuchyni na tepelné spracovanie nepoužívam)tak to chutí lepšie,manžela nepáli zaha a mňa nenafukuje...akonáhle je niečo pripravené na oleji vecer ma "ide roztrhnúť" tak už cca 5.rokom používam masť na bravčové a na ostatné maslo....

mima4
29. jún 2016

@dusanplichta
no ze je to maslo 😀

tie umele sracky ako rama ci čo by som určite nepouzivala...

ved to maslo nejeme na kila.... sice ja s intelranciou nejem vôbec 😀

mima4
29. jún 2016

@veronicka88
Bohuzial do vege kuchyne sa dostava strasne vela umelyn..lebo ludia chcu jest co predtým, len vege... 😀

ja som napr. skusala hokkaido kremovu so sojovou smotanou..fuj..zgrclo sa mi to... a to niekolkokrat...dala som klasicku smotanu a bolo to super

moncicatko
29. jún 2016

pouzivame iba kravske maslo,do varenia aj pecenia, margarinom maximalne natriem plech pod kolacom. Ked sa dostanem k original mlieku od kravy,tak si robim maslo zo smotany aj sama 😉

veronicka88
29. jún 2016

@mima4 tak naši kupujú čisto zložením len oleje upravené do maslovej formy...myslim alsan bio alebo nejak tak...ale ja som mala pocit že obzuvam umelu lyzicku:D

alaguema
29. jún 2016

@dusanplichta no tak dnes už snáď každý vie, aké sú stužené rastlinné tuky nezdravé. Samozrejme, používame pravé maslo.

natalym
29. jún 2016

Mňa by len zaujímalo, že to to potom kupuje v tých obchodoch. Však je tam toho kopa.

rebeka7501
29. jún 2016

u nás iba maslo, žiadne ropné produkty tipu Rama, Veto .... nepoužívame.

marinablue
29. jún 2016

@natalym Možno to kupujú cukrárske veľkovýrobne 😀 Alebo aj niektoré cukrárky ktoré kladú estetiku svojich výrobkov na prvé miesto. Mám známu ktorá je vyučená cukrárka a pečie pre celú dedinu na všetky svadby aj pohreby a ona teda maslo na torty nepoužíva ☹ Lebo vraj sa to rozteká už pri izbovej teplote a potom tie koláče vyzerajú desne. ☹ A ešte je to lacnejšie ako maslo. Takže si viem predstaviť že takých cukrárov je na SK aj vo svete kopa. Preto sa to stále vyrába a dobre predáva. A ešte veľa vega stravníkov to používa ako náhradu. U nás doma to nepoužívame a ani v rodine som v posledných rokoch tieto umeliny nevidela. Odkedy je internet a ľudia majú lepší prístup k informáciám tak nekupujú všetko len preto, že na to práve ide reklama v telke. Moja babka kedysi kupovala Floru alebo ako sa to volalo, lebo bola na to reklama že chráni vaše srdce 😉 Tak prestala aj domáce maslo vyrábať, že vedˇ tá Flóra z obchodu je zdravšia 😀

natalym
29. jún 2016

@marinablue Aha. Tak asi áno.

zubrienka1
29. jún 2016

U nas len maslo 🙂 aj na pecenie a varenie. Umeliny nekupujem 😀

sono2
29. jún 2016

A ja mám v mrazničke aj heru😜 pretože na niektoré veci fakt margarín treba. Napríklad do čokolády na polevy ostane tuhšia, aj niektoré keksy sú lepšie tak aj v recepte tak píšu, človek keď si urobí po svojom nevie s cestom pracovať. Jasné, do krémov nie. Alebo do koláča dám pol na pol alebo proste kde potrebujem aby to fakt netielko. Takže ja mám vždy 2 kocky, aby som mala výber. Ináč maslo alebo kúpim kvalitnú nátierku maslom.