Ahojte, chcem sa opýtať ci niekto so svojím dietatkom podstupil toto vysetrenie.
My sme v decembri skoncili na Kramaroch s akutnym zapalom obliciek, / akutna pyelonefritida/ a lezala som tam s malou 7 dni.
CRP mala 320, a vsetky vysetrenia mocu---zleeeee, krv, leukocyty, bakteria sa potvrdila, E coli, a povedali mi ze som prisla v hodine 12, pretoze mala uz napadnuty krvny obraz cize jej hrozila sepsa.
Jedine co mojej dcerke bolo - mala horucky najskor v piatok tak okolo 38 a potom v sobotu striedavo 39 až 40, moc nepomahalo nic, ani zabaly ani lieky, ale stale som si myslela jedno, nebudem hystericka matka a nebudem utekat na pohotovost pretoze malej okrem horucok nic nebolo, ziaden sopel nic a stale som cakala ze sa nieco objavi, cikat chodila normalne, nestazovala sa na bolesti nic, tak ma ani nenapadlo ze sa moze jednat o oblicky.Nakoniec sme v pondelok skoncili v nemocnici, a vsetci na mna pozerali ze kde som s nou doteraz bola. vycitam si to ze som s nou nesla skor, ale vzdy mi obvodna povedala ze horucka 3 dni je normalna tak som fakt nevedela. No nic, dostala infuzie- non stop, aby sa preplachovali oblicky, dostala silne antibiotika do zily, uzivala intravenozne tyzden a potom tusim dva tyzdne este oralne, ale to sme boli uz doma, musela pit 1, liter 200 ml denne, problem, kedze ma len tri roky tak naliat do nej tolko tekutin neslo. bola som hotova, ale vsetko dopadlo ok, a nejako sme to zvladli, lenze teraz musime chodit pravidelne do nefrologickej ambulancie a tam mi lekar povedal ze musime podstupit sken DMSA na onkologii na heydukovej aby sa zistilo ci ma alebo nema poskodene oblicky, lebo vzdy po takejto infekcii vznikaju renalne jazvy a podla velkosti vedia nasadit nejaku liecbu. Lenze ta latka co sa picha je radioaktivna, a ja sa bojim rozhodnut za moju dceru - ci urobim dobre, alebo jej tym mozno este viacej uskodim- inak, ak je to radioaktivne co ked to spusti nieco dalsie? Mate s tym niekto skusenosti? Neziaduce ucinky atd? budem rada za kazdu skusenost a radu, dakujem. vysetrenie mame zhruba za 8 mesiacov, ale uz teraz premyslam nad tym ze jej to nedam urobit...urobim dobre? zle? M.
@majula009 n
ahoj-neviem či už nepisem neskoro-ale len teraz som to nasla-ja som si vsetkym tym istym už presla,na dmsa sme boli v januari. Absolvovala som to z 14 rocnym synom a mame velmi dobreho dokrora na kramaroch a ten mi povedal ,ze v tom dmsa je menej radioaktivity ako pri rontgene -tak som nemala vobec žiadne obavy-deti maju kazdu chvilu nieco zlomene-dmsa sme absolvovali na heydukovej-su tam vsetci moc mili-vysetrenie je uplne bezbolestne-pichne sa kontrastna latka a caka sa dve hodiny. Doktor z kramarov mi poradil ,aby sme tie dve hodiny necakali na chodbe,ale napriklad v bufete-my sme isli mimo nemocnicu-lebo mam rodicov v BA. Cirka po dvoch hodinach sme prisli tam,zobrali ho dovnutra a bolo. ja som s nim nebola vnutri-lebo je uz velky. my mame nastastie aj to dmsa uplne v podiadku. prajem vela stastia !!!
nikto s tym nema skusenosti?