Ahojte ako vybrať 6 mesačnej kliešta
Postup a čim natriet a vybrať dakujem
Mozem sa len spytat (nevyryvam, to je normalna otazka). Vies, kde babo dostalo kliesta? Boli ste niekde na luke na deke? Dakujem
Ja ked detom vyberam hned len vydenzifikovat a natierat atd uz nie je potrebne. Pytala som sa aj dr ze len sledovat vzdy aj mesiac po ci sa nerobi flak atd, ja ich kazdy vecer pozeram celych ale byvame pri lese takze vzdy sa v lete nejaky kliest najde
Namocit vatovu tycinku alebo gazovy tampon/stvorec vodou alebo dezinfekciou a prechadzat po kliestovi zhore dole, zo strany na stranu, kruzit, trva to par minut ale pusti sa krasne, potom ho uz len zabit (tento sposob je vhodny najma pri mensich, nenacucanych alebo len malo nacucanych kliestoch). Miesto po kliestovi vydezinfikovat. Akokolvek sa rozhodnes ho vyberat, nezabudni, ze zatrhnuta hlavicka nie je nic tragicke, s cim treba utekat na pohotovost. Mozes, ale vobec nemusis, hlavicka sa obali a telo ju vyluci, viac toxinov nez uz v tele dieta ma sa z odtrhnutej hlavicky nevyluci.
Kvapnut naň dezinfekčné mydlo alebo dezinfekčný gél a vatovou tyčinkou krúžiť po ňom.
Alebo ak máte Atix zmrazovač.
Určite by som ho nevyťahovala pinzetou že sa vytrhne -veľká pravdepodobnosť že sa odtrhne. alebo na pohotovost
S kliešťom nemožno manipulovať, tobôž krútiť. Čím viac sa s ním pohybuje,tým viac vytláča do tela zo seba. Vybrať rýchlo ale opatrne nechtom,alebo pinzetou a potom dezinfikovať. Je somarina na kliešťa niečo kvapkat, pokým do to rýchlo nezabije a učíte nekrútiť.
Ja som vybrala pinzetou,miesto som dezinfikovala s Betadine. 7mesačné dieťa
@veve_ad neberiem to ako vyryvanie🥰 vies co ani neviem lebo ked aj niekde sme do prirody isli tak bola len v kociku alebo na rukach 🤷♀️
Video od sestričky Katky, čerpám od nej veľa informácií, odporúčam jej fb.
https://www.facebook.com/share/r/wURffgyabB3sLgFe/
(precitaj si aj text k videu)
Hlavne žiadne krémy, oleje, točenie atď.