Ahojte, dcérka má podozrenie na Hirschprunga, ešte čakáme na výsledky z histologie.. MA 3 roky, problémy skoro 2 roky, nikto to neriešil až doteraz kým už bilo na poplach. Prosím tie ktoré majú skúsenosť alebo detičky s rovnakou diagnózou..ako sa to prejavovalo, a načo všetko sa mam pripraviť v prípade ak to potvrdí, hrozne sa bojím o ňu, je este aj predčasne narodená, mame kadejaké zdravotné problémy. Ďakujem za každú odpoveď.
@afrika robili vám aj irrigografiu, rtg a pod? Sono bruška? Nam podľa toho povedali podľa Sona že ma zväčšené to crievko že to treba ďalej riešiť tak ans poslali na irrigo a ostatné ale to sme ležali v nemocnici.. Ona sa mi už naposledy 10 dní nevykakala, ináč bežné 5 6 dní ale to bol pôrod
Syn vôbec nevedel sám kakať. Táto situácia sa uňho ťahala do 5tich mesiacov. Robili mu samozrejme RTG bruška, RTG s kontrastnou látkou, biopsiu črievka. V nemocke bol dokopy od troch do piatich mesiacov stále.
Teraz chodí na chirurgiu už len raz do roka, s tým, že ak by uňho začal problém s kakaním máme čo najskôr prísť
A áno, aj sono viackrát
@afrika presne to všetko robili aj malej, ona sa tiež nevedela už až na ten 5 6 deň aj to ledva ledva.. Stále som chodila k našej na gastro a nikto mi s tým nepomohol iba debilne sirupy a lrriky do bejj pchali co nepomáhalo aj som to hovorila keď to brala vyše roka a nič.. Iba s a zhorsovalo a nakoniec sme došli na oddelenie už hotoví dieťaťu sa nedalo už ani klyzmu urobiť chirurg musel vybrať a po zákroku povrdla že to by už ani nebola sama vykakala už také to mals.. 10 dní.. dúfam ze sa to ne potvrdí
Ahoj, u môjho syna bolo podozrenie na hirsprunga keď mal tri mesiace. Našťastie histológia vyšla oki, no doktor sa vtedy vyjadril, že odumreté bunky môžu byť aj na inej časti hrubého čreva. Preto musíme byť na pozore čo sa syna týka.
Veľmi držím prsty nech je dcéra v poriadku ❤️❤️