Ahojte, ak ste mali niekedy rotavirus, ako sa to u deti prejavovalo, alebo popripade u Vás?
Moj je ockovany a mame pokoj.aj ked bola v skolke nejaka vyroza,my sme o nej ani nevedeli
Syn mal v šiestich rokoch, prišiel zo školy, slabý, zvracanie, apatia.. išli sme k doktorke, silna dehydratácia, skončili sme v nemocnici, v ten večer muž priviedol mladšieho syna, dvojročného, preháňalo ho, tiež zoslabnutý..tak sme si polezali týždeň v nemocnici na infúziách, starší sa z toho rýchlejšie dostal.po asi týždni prišla kontrola z hygieny, ževraj chodia keď sa prekoná rotavirus..
@lenuliatko84 a kedy ste dávali očkovať?
Moja 7 rocna dcera rano raz zvracala, o hodinu raz hnacka. Na obed mala 39 a nevedela sa ani posadit. O 17 sme uz boli hospitalizovane na infuzkach. Uplne apaticka a do vecera to uz len gnacka striedala grcanie.
@livs25 áno, je to vysoko infekčné. Od môjho syna to chytil aj náš spolubývajúci v nemocnici, ktorý prišiel s iným vírusom. Ja som v nemocnici v kuse čistila kľučky, splachovače, vypínače, stolík a okraje postele dezinfekčnými prostriedkami, umývala som zakaždým poháre, príbory poriadne, aby som to nedostala aj ja. Hygiena na nfekčnom oddelení bola žiaľ minimálna.
Moja mala 2 tyzdne, cerstve babatko, prejavovalo sa to len ako kolika, bolestive brusko, caste kakanie, nijak specialne, ale dala som vysetrit stolicu a mala rotavirus
@livs25 asi okolo pol roka,nepamatam sa,pediatricka sa ma spytala ci chceme
@lenuliatko84 nás sa neopytala a už teraz asi bude neskoro
@livs25 no je veľa vírusov, ktoré toto spôsobujú a len tak z fleku bez testov povedať rotavírus je dosť zvláštne. Aj v nemocnici robili najprv testy a syn mal rotavírus, ďalšie dieťa norovírus a jedno dievčatko salmonelózu a príznaky (vracanie, hnačky, teplota) mali všetky. A neboj sa, každé dieťa to zvláda inak, ak je veselý, tak je to na dobrej ceste. Moji boli obaja veľmi ubolený, aj dcéra aj syn od začiatku.
@livs25 opytaj sa su to 2 alebo 3 vakciny
@livs25 isto zo zubov, ver, keby to bol rotavirus, by nebehal. Má to rýchly spád u nas tiež tontak bolo 2x sa vyvracala, ale ten druhy krat, tak, že ostala úplne vyslabnuta, hneď sme išli na pohotovosť a tam nás hneď do nemocnice na infuzky, ani nevedela, ako ju napojili. Syn mal to isté doma je starší o 10rokov,ale zviechali sa obaja 8dni z toho, my v nemocke a on doma. Ja som to, ale nedostala.
Ahoj, najskôr dcéra - dva roky, vracala, teploty, hnačky, po týždni ok. Syn to chytil od nej, mal 8 rokov, týždeň doma - vyvrátil všetko, čo zjedol alebo vypil, po týždni nemocnica, neuveriteľné komplikácie, strašné, mal illeus, úplne rozsypaný organizmus, dostal vysoké horúčky, kŕče z horúčky, výsyp po celom tele. Všetky možné komplikácie. Dlho mal ešte oslabenú imunitu, nejakú pleseň v ústach, možno aj dva mesiace.