Ako sa prejavoval rotavírus u vašich deti?

livs25
23. jún 2020

Ahojte, ak ste mali niekedy rotavirus, ako sa to u deti prejavovalo, alebo popripade u Vás?

mimimoje
23. jún 2020

Ahoj, najskôr dcéra - dva roky, vracala, teploty, hnačky, po týždni ok. Syn to chytil od nej, mal 8 rokov, týždeň doma - vyvrátil všetko, čo zjedol alebo vypil, po týždni nemocnica, neuveriteľné komplikácie, strašné, mal illeus, úplne rozsypaný organizmus, dostal vysoké horúčky, kŕče z horúčky, výsyp po celom tele. Všetky možné komplikácie. Dlho mal ešte oslabenú imunitu, nejakú pleseň v ústach, možno aj dva mesiace.

lenuliatko84
23. jún 2020

Moj je ockovany a mame pokoj.aj ked bola v skolke nejaka vyroza,my sme o nej ani nevedeli

jachin
23. jún 2020

Syn mal v šiestich rokoch, prišiel zo školy, slabý, zvracanie, apatia.. išli sme k doktorke, silna dehydratácia, skončili sme v nemocnici, v ten večer muž priviedol mladšieho syna, dvojročného, preháňalo ho, tiež zoslabnutý..tak sme si polezali týždeň v nemocnici na infúziách, starší sa z toho rýchlejšie dostal.po asi týždni prišla kontrola z hygieny, ževraj chodia keď sa prekoná rotavirus..

livs25
autor
23. jún 2020

@jachin a vy ako mama ste to chytili

livs25
autor
23. jún 2020

@mimimoje a to sa prenáša len medzi deťmi?

livs25
autor
23. jún 2020

@lenuliatko84 a kedy ste dávali očkovať?

dreamer4
23. jún 2020

Moja 7 rocna dcera rano raz zvracala, o hodinu raz hnacka. Na obed mala 39 a nevedela sa ani posadit. O 17 sme uz boli hospitalizovane na infuzkach. Uplne apaticka a do vecera to uz len gnacka striedala grcanie.

cee_68
23. jún 2020

@livs25 Tiez sme davali ockovat - obe deti, ockovat ale treba dat najneskor do 24 tyzdna zivota babatka (Rotarix).

mimimoje
23. jún 2020

@livs25 áno, je to vysoko infekčné. Od môjho syna to chytil aj náš spolubývajúci v nemocnici, ktorý prišiel s iným vírusom. Ja som v nemocnici v kuse čistila kľučky, splachovače, vypínače, stolík a okraje postele dezinfekčnými prostriedkami, umývala som zakaždým poháre, príbory poriadne, aby som to nedostala aj ja. Hygiena na nfekčnom oddelení bola žiaľ minimálna.

mimimoje
23. jún 2020

@livs25 prenáša sa to medzi deťmi aj dospelými, často v nemocnici dieťa je ok, pošlú ho domov a matka ostane ležať. Asi všetci lekári aj sestričky na infekčnom si tým tiež prejdú, nachytajú od pacientov.

jachin
23. jún 2020

@livs25 nie, ja som to nedostala

lucyluv
23. jún 2020

Moja mala 2 tyzdne, cerstve babatko, prejavovalo sa to len ako kolika, bolestive brusko, caste kakanie, nijak specialne, ale dala som vysetrit stolicu a mala rotavirus

livs25
autor
23. jún 2020

@mimimoje ja stresujem, lebo môj malý ma 4 dni hnačku...chutí mu papať, ma síce diétu ale je vkuse hladný, behá,nemá teploty a nasa obvodná zahlásila, že je to rotavirus

lenuliatko84
23. jún 2020

@livs25 asi okolo pol roka,nepamatam sa,pediatricka sa ma spytala ci chceme

livs25
autor
23. jún 2020

@lenuliatko84 nás sa neopytala a už teraz asi bude neskoro

mimimoje
23. jún 2020

@livs25 no je veľa vírusov, ktoré toto spôsobujú a len tak z fleku bez testov povedať rotavírus je dosť zvláštne. Aj v nemocnici robili najprv testy a syn mal rotavírus, ďalšie dieťa norovírus a jedno dievčatko salmonelózu a príznaky (vracanie, hnačky, teplota) mali všetky. A neboj sa, každé dieťa to zvláda inak, ak je veselý, tak je to na dobrej ceste. Moji boli obaja veľmi ubolený, aj dcéra aj syn od začiatku.

lenuliatko84
23. jún 2020

@livs25 opytaj sa su to 2 alebo 3 vakciny

livs25
autor
23. jún 2020

@mimimoje no jemu chutí aj normálne papať a vôbec nie je uboleny,živý ako vždy...no on ma len hnačku 4 dni nič viac ,kto vie či aj zo zubov to nie je

miminka327
25. jún 2020

@livs25 isto zo zubov, ver, keby to bol rotavirus, by nebehal. Má to rýchly spád u nas tiež tontak bolo 2x sa vyvracala, ale ten druhy krat, tak, že ostala úplne vyslabnuta, hneď sme išli na pohotovosť a tam nás hneď do nemocnice na infuzky, ani nevedela, ako ju napojili. Syn mal to isté doma je starší o 10rokov,ale zviechali sa obaja 8dni z toho, my v nemocke a on doma. Ja som to, ale nedostala.