ideme na vyšetrenie prvý krát-ako sa pripraviť?
Dnes som bola so synom na kardiologickom vyšetrení v Poprade, kde mu urobili EKG a ultrazvuk srdiečka.Prebehlo to dosť rýchlo a budeš potrebovať sprievodný listok a zdravotnu kartu.
Ahoj, ak idete na Kramáre v BA, tak hlavne sa obrňte trpezlivosťou 😅 Inak nič zvláštne: hneď po príchode na oddelenie si zoberte číselko na dverách, kde je EKG, potom Vás už poposielajú, kam treba. A ozaj rátať s tým, že to bude pár hodín trvať, všetky tie čakačky - zobrať jedlo, pitie a hračky primerane veku dieťaťa.
Nie je to bolestivé, ale moja sa toho na prvýkrát bála (mala 11 mesiacov), lebo to bolo neznáme prostredie. Teraz už strúha formu a je hrdinka. 😎 Vtedy ju chladili tie štipce na EKG tak revalaaa... aj na sono sa mrvila, ale to skôr z netrpezlivosti.
A ozaj, dobré je doma odmerať a odvážiť pacienta. Ale ak zabudneš, urobia to tam 😉
tieto informacie sa nam teraz hodia, dakujeme :-/
@mata128 dakujem, no este predychavam, boli sme na 3rocnej preventivke a Dr. nasla selest a zda sa aj nepravidelny rytmus, len musime pockat na tu kardiologiu, nejdem este stresovat, doteraz uplne zdrave a velmi zive dieta... ☹ cakame dalsieho drobceka, na morfologickom je vsetko v poriadku, snad sa to nebude opakovat aj pri nom
tym, ze je mala velmi ziva a zaujima ju vsetko okolo len to, co treba nie, tak som zvedava, ako to zvladneme, robili nam aj krvny obraz, tak odber zvladla nad ocakavanie dobre, no ak bude treba chvilu tisko polezat, to bude problem..
@prahaxx neboj sa ja mam chlapceka riadne divokeho (aj s psych. diagnozou) a chodime pravidelne na kardio a pekne vydrzi aj EKG aj UTZ a to mu niekedy robia ten UTZ aj 40 minut ... oni si s nimi uz poradia...
selest moze byt uplne kludne funkcny a arytmiu no neviem podla mna to vedia urcit len na kardio ci tam pojde o poruchy rytmu ...
netreba sa stresovat 99 percent takychto veci sa len sleduje pripadne sa upravuje zivotosprava a postupy napr. pri zvysenej teplote a tak ...
Pekný deň,neviem či mi budete vedieť niekto odpovedať,ale predsa sa opýtam.
V pondelok mám ísť prvý krát na kardiologické vyšetrenie(mám 18)ale v piatok mám ísť na tetovanie,tak som sa chcela opýtať či vadí,ak mi v piatok urobia tetovanie a v pondelok pôjdem na vyšetrenie.
Ak by mi vedel niekto odpovedať bola by som vďačná,Ďakujem.
mne robili kardiologicke vystretrenie pre yvysok y tlak ze mi spravili ekg v lahu, zatazove ekg na rotopede, krv mi zobrali, 24h som mala tlakovy holter a 24h srdcovy.
maminky chcem sa vas spytat prosim vas malej modreju pery aj jazyk asi pojdeme na krardio ma 7 mesiacov myslite ze to zvladne alebo nas hospitalizuju ? dakujem za kazdu radu
Ahojte mamičky! Moja dcéra ide prvý krát na kardiologiu( ma 11). Ide tam s manželom. Neviem či si môže nechať lambadu alebo nie. Vopred dakujem
ako prebieha echo srdca?
@fiskuska na nic sa netreba pripravovat, trva to par minut, nic specialne sa tam nerobi, len v lahu sa urobi sono srdca a EKG - pripevnenie takych "stipcov" na hrudnik a na nohy a ruky