Dobry den, ešte stale som vyplašena z tejto noci, neviete mi poradiť, prečo sa mi zapol monitor dychu,, ????je to už druhykrat,, prvykrat sa zapol ked mala Anička asi tak 2 mesiace a teraz ma skoro 7 a zase, hned som ju zobrala na ruky a začala s nou triasť a otočila hore hlavou a začala dychať, bol to najhorši okamih, ked som ju zobrala na ruky a nereagovala, tie myšielky ,, teraz ako to pišem sa malička na mna pozera a krasne sa mi smejka,až mi je do plaču, nechcem už ani pomyslieť aby sa to malo zopakov , poradte mi mm dakujem
ahoj, nemuselo sa jednať len o zastavenie dýchania, monitoru dychu totižto reagujú aj v prípade, že dieťa má veľmi plytké dýchanie, resp. sa zabudne trošku dlhší čas nadýchnúť. mne sa to stalo pri malej tiež 2x, no dýchala len mala veľmi hlboký spánok. a niektoré monitory majú aj falošné signály.
Viem, aké to je... zažila som to pri staršej dcérke, keď mala 7 týždňov. Musela som ju oživovať... skončili sme v nemocnici, prešla rôznymi vyšetreniami. Mysleli si, že to môže súvisieť s pôrodom. Zasekla sa totiž v pôrodných cestách a nešla von. Tak jej museli pomôcť kliešťami. Takmer všetci doktori túto zástavu dýchania spájali s kliešťovým pôrodom. Vyšetrenia dopadli dobre, tiež nám hovorili, že to môže byť aj epilepsia, alebo problémy so srdiečkom. Dostali sme monitor, do vtedy sme ho nemali, zástava sa zopakovala ešte 4x, ale sama sa "nakopla", prebral ju ten hukot z monitora. Do 5. rokov sme chodili pravidelne k neurológovi, všetky vyšetrenia dopadli v poriadku. Do teraz je sledovaná u kardiológa, ale tam je tiež všetko v poriadku... je tam sledovaná aj pre výraznejší šelest. Ale dcérka je v poriadku, je šikovná, je z nej prváčka, darí sa jej. Ja chápem, ako Vám je, sama som to zažila... my sme dostávali takéto rady - izbu, kde spí dieťatko neprehrievať, nedávať spávať na bruško, moja Sonka spávala bez vankúša, akurát pod plachtu som jej dávala osušku, aby nespávala na úplne rovnom, ale mala hlavičku trošku vyššie. Nebojte sa, deťom do 1 roka sa to občas stáva, pre Váš pokoj - zájdite k doktorovi a povedzte mu, čo sa deje... Držím palce, nech všetko dobre dopadne... 😉
urcite navstiv lekara, nech vas podrobne vysetria,moj syn nal taketo apnoicke pauzy a zistilo sa mu , ze to ma z refluxu, museli mu aj nasadit lieky, pretoze ich mal vela a musel byt polohovany, este, ze sme mali monitor , mal ho potom az do 3 rokov
ahoj ja som mala to iste mi sme pípali až do osmeho mesiaca a potom to prestalo ale podložku som mala až do jedneho roka, kedže malý mi prestal díchať ako 5 týždňovy tak sa to preukazalo na jeho chodzi, niektory už sedeli ako polročný ale náš len ležal ,keď mal 19 mesiacov, vtedy sa my prvýkrát postavil a začal mi chodiť, ale som rada a chvalabohu sme v poriadku aj z neurologickej stranky aj zo strany rehabilitacie.
@oznika2 ja mam so syncekom tiez skusenosti so zastavami dychania v spanku, len on ich maval az 7-12 za mesiac. Zistilo sa ze je sa tak podobne prejavuje epilepticky zachvat. Treba s tym ist urcite k pediatrovi a on vam poradi co dalej. Moze to byt aj z refluxu ako mi bolo povedane, no hovorili mi ze sa moze stat ze deti do 1 roka maju obcas taketo zastavy dychania v spanku. Drzim vam palce 🙂