Ahojte maminy...
mam 7 tyzdovu dcerku a kazdy den o rovnakej hodine, zvacsa to byva o 18 zacne histericky plakat, nepomaha nosenie, hojdanie,kocik, absolutne nic a trva to zhruba 5-6 hodin vkuse , iba ked ju krmim a kuzpem pocas tych 5-6h neplace a inak zas spusti...népomaha nosenie, hojdanie, nic .. az do kym okolo polnoci nezaspi aj to spi vdAka fenistilu, ktory nam dal pediater, aby po tom zaspala inak by mi asi tak plakala celu noc.. cez den funguje normalne v pohode, kazde 3-4h sa napapa a spi...ale vzdy o 18 zacneme histericky amokovo plakat...nemate s tym niektora skusenost, preco , co jej moze byt a ako jej (aj sebe) pomoct...
Dakujem...
Skus aj medvedika dodooo je dost oblubeny 🙂
To bude najskôr bruško, my sme dávali Coliprev, trvalo to prvé 3 mesiace, potom to zo dňa na deň prestalo.
Môže to byť kolika....Naša tiež tak plakala.... pomôžu probiotika. .. vyskúšajte. Veľa šťastia...
U nas bol problem v zvysenej peristaltike criev stale jej bublinkovali crievka prdiky boli v norme kakala tiez a pomohol nam espumisan
My sme dávali Baby D od Jamesonu, kt nie je na predpis namiesto Vigantolu.
@radusssa poznam...nam mala zacinala tri mesiace presne o tej istej hodine večer,to su koliky ktore su vyvolane kŕčom v stene čriev a pokial neodozneju dieya place a nic nepomáha,kym kŕč nepovolí,zialbohu,trav.trakt sa vyvíja a prisposobuje na prijatie a spracovanie stravy,veľa deti tym trpí,niektoré to nepoznajú,zostáva len čakať kym to samé odoznie,po tom 3.-4.mesiaci,je to vysoko individuálne,u každého babätka inak
Od Jamieson sú kvapky Baby-D volne predajne. Syn to mal rovnako. Prvý mesiac to začalo o 22 a končilo okolo 2 ráno. Neskôr sa to posúvalo postupne skôr až na 17 a končilo o 20-21. Celé to prešlo v 4 mesiaci. Nepomáhali ani probiotika a ani rôzne kvapky na koliky a to sme vyskúšali snáď všetky vrátane homeopatik. Kakal normálne prdkal tiež tak dodnes nevieme co to bolo. Pevné nervy želám. Je to veľmi stresujúce
@radusssa Ja som nasim.pravidelne revavala od 19-21 presne.. V inom.case nie...moja dcera zas hocikedy cez den,v noci... Niekedy kratsie,dakedy potiahla aj dve hodiny...
Sused pod nami,ked som ja bola dieta,zas reval stale od rana do vecera az do dovrsenia prveho roku..
Vzdy pomohol len cas.
napchávať tak malé dieťa liekmi bez príčiny.. Fenistil predpísala doktorka? bez diagnozy, len tak? teraz Fenistil, o pár mesiacov čo predpíše? a zahod aj tie espumisany a ostatné..aj kmín..
pozri napr. https://dojcenie.wordpress.com/zivot-s-dojciatk...
Mame to uplne rovnak Katka! Takysto mame kvapky na prdkanie-espumisan comfort, probiofix 6 kvapiek denne, dokonca prevaram vodu v kmine a do toho zarabam mliecko, masirjwn brusko, cvicim nozickami a taktiez mi kaka pekne aj 2x denne a prdka celodenne a vela, tak preto som ostala v pomykove, ci to teda koliky su alebo co, kedze ju pocujem prdiet stale celodenne...
@radusssa brusko, brusko, brusko :( aj my sme si tym presli a vyskusali sme vsetko mozne...neznesitelne sa to vystupnovalo, ked bol spln, to uz svokrovci v pyzame chodili po dvore s placom a ja som plakala s malou na rukach, vtedy nam uz len pomohlo sadnut do auta, hodinu sme sa vozili, napapkala sa a uz spinkala ☹ malinka ma o chvilku 4 mesiace, takze to nebolo tak davno...kupili sme probiotika a sab simplex, je na UM a davam jej uz len uplne cerstve, ak dlhsie postoji mliecko, radsej ho vylejem....kupili sme satku na nosenie, toto velmi odporucam a neviem si to vynachvalit, ale aj doo doo hracku, nam napr.nepomohla 😀 tu fakt nic nepomoze len vydrzat ☹ a nenechavajte prosim malinke vyplakat sa, aby nemalo pocit, ze je na to sameee
:( hej tiez mame satku a nosime sa..niekedy nam to zaberie a mala sa ukludni a zaspi v satke inokedy nie a place dalej...tiez mame vsetko mozne, espumisan comfort, probiofix plus cvicime a masirujeme..len viete co mi nejde do hlavy? Ze ak to je brusko, teda koliky, tak preco mi celodenne krasne prdka? Cely den ju pocujem jak si poprdkava a vecer ajntak o tej 18 zacne plakat....som na malu uplne sama, nemame nikoho takze uzn doslovne padam dole hubou @veronika9797
@radusssa ako može byť neurotické -tak malinké dieťa? možno nepotrebovala tolko spať, malinké deti nerobia že len jedia a len spia..to vidíš len v reklame..potrebovala maminu pri sebe neustále-nosenie, jej telo, náruč..treba počúvať dieťa a prisposobiť sa mu..
za pár mesiacov nastane "obdobie vzdoru" čo jej predpíše - zase lieky na ukludnenie? už pri každom malinkom vybočení z normálu siahneme po chemických liekoch namiesto použitia rozumu?
@radusssa a malá je kojená či je na umelom?
Veronika, je na umelom..od zaciatku...@veronika9797
@radusssa pretože kolika nemá s prmi nič spoločné,je to ako som predtým písala spôsobené nezrelostou nervového systému v črievkach ktoré postupne dozrieva,môže ich mat slabšie ale častejšie,niektoré bábätká zase silnejšie a jednorázovo že plačú denne v tu istu hodinu niekolko hodín a zrazu prestanú a je zase dobre,prdy su spôsobené hnilobnými a kvasnými baktériami v čreve,ktoré produkujú plyny...takže koliky a prdy su sto a jedno......to nám žialbohu nikto nepovie,tiež sme skúšali všetko možné,pomohli teplé obklady na bruško,vtedy sa malá ukludnila,že neplakala tak hystericky,ale inak až pokial koliky neprestali úplne v 4.mesiaci to bolo na kočku...pevné nervy,všetko prejde...určite by som to liekmi neriešila,bábo si zvyká na všetko prvé tri,štyri mesiace,tak ako jeho všetky systémy,hlavne tráviaci ktorý dovtedy nebol v pohybe...zostáva zotrvat a obalit sa trpezlivostou,bábätko mojkat pokial to neprejde,aby malo pocit bezpečia,aj tak bude plakat ak su to koliky,ale treba ho nosit vtedy kolko sa dá 🙂
aky si mala dovod nekojit ? nemoze to mat nahodou suvis s tym umelim mliekom ? asi jej bude vadit nejaka zlozka...ako casto satkujes ? mate vytvoreny denny rezim ? balis do ulitky ?
Som vazne chora a tym padom beriem velmi vela liekov, asi 15 druhov takze koli liekom mi hned po porode zastavili laktaciu...umele mlieko mame uz 3-tie a mame anti-refluxne pretoze mame reflux, takze mlieko menit uz nemozme...sky denny rezim, neviem ako to myslis? A satkujem prevazne vecer ked zacne tak strasne plakat...@sykorkauhliarka
denny rezim o kolkej rano vstava a ako sppinka v akych intervaloch ako dlho
Nam pomohol Infacol a skusila by som aj Vigantol vymenit za inu formu vitaminu D.