4 mesačné bábätko má už 2 mesiace nádchu. Čo pomôže?

anastanova
24. okt 2011

Mile mamičky, prosim Vas o radu, malinky ma už 2 mesiace nadchu, prosim Vas ako ste liečili nadchu u takeho maleho babatka. Dr. nam dala sirup ambrobene a sinupret kvapky, nostek odsavame a davame kvapky z morskej vody ale nič nezabera. Prosim poradte! Ospravedlnujem sa z pravopis- som zahranicna slovenka, neovladam ho najlepsie 😅

luciferkax
24. okt 2011

Robila mu doktorka výtery? alebo iné vyšetrenia? Myslím, že 2 mesaice nádcha je straaaaašne dlho, ako sa pejavuje? Ved nemôžeš dva mesaice vkuse odsávať a kvapkať morskú vodu..... zrejme ton ebude obyčajná nádcha....

piacere
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cmeliatko
24. okt 2011

je to urcite nadcha? neni to skor zahlienene kvoli mlieku?
ja mam sice 28 rokov, ale ja to mam do dnes - ked sa napijem mlieka tak vyzeram na druhy den ako prechladnuta - zahlienuje ma strasne. hoci testy na laktozovu alergiu su negativne 😉

katren
24. okt 2011

@anastanova teiz by som si vypytala vytery z nosteka...nam ich robi automaticky...
@cmeliatko co ine by malo 3-mesacne dieta papat okrem mlieka???

zubrienka1
24. okt 2011

@anastanova Ja by som v prvom rade ziadala vyter z nosteka, ak ho dr. este neurobila. Mimichodom malinky moze mat podrazdenu sliznicu, ked tak dlhodobo odsavas sopliky.
Vyskusaj napisat este do tejto temy: https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/dakujeme-strapco-orl-rady/
...a precitaj si toto: https://www.modrykonik.sk/fotoblog/strapco13/cl...

cmeliatko
24. okt 2011

@katren moja segra vracala a soplala tiez z mlieka a tak jej to mamina musela nahradit nejakou specialnou alternativou - nemohla ju kojit zial. bolo to nahradne mlieko pre deti s laktozovou intoleranciou atd.

a dnes je zdrava ako rybicka aj tak ;)

zvedavamt
24. okt 2011

@cmeliatko
u nas sa testuje len laktozova intolerancia a iba niektore mliečne bielkoviny, moja dcera neznaša akurat taku,čo sa u nas netestuje.boli sme nemliečni do4r,ale zato bez bolesti bruška a bez nadchy a kašla.
Ano ,dva mesiace je dlho.Pokial je diatatko dokrmovane,treba zvažit um. mlieko bez kravskeho,napr sojovy nutrilon bol nam vtedy predpisany. Už sa všade kúri a suchý vzduch tiež neprospieva. Nám velmi pomáha ionizátor vzduchu. Aromaterapija je tiž fajn. Buď odparovať,alebo natrieť detský krémik na to určený.
Skoré uzdravenie
🙂

hajanka
24. okt 2011

My mame podobny problem, sstrina mala cca od dvoch mesiacov bola taka akoby nachladena, zachripcana. No ona ma aj relux a take zachripnutie moze byt priznakom aj refluxu (moze byt aj skryty). Dost casto doktorku na to upozornovala a ona vzdy ze nic nepocuje, ze dycha cisto, pritom v nej normalne chrapcalo. Mesiac dozadu (mala 6m) si zacala aj tahat usko, tak sestra s nou sla k dr. ci ju nahodou nebolia uska, dr. ze nieeee, to by vrieskala. Minuly vikend, teplota, horucka... pohotovost, zaver, mala zahlienena, cervene hrdlo, za
palene uska! Ich dr. stale tvrdi ze vraj vtedy este pred mesiacom ro nemohla mat 😠
Otazka je, ci to bola cisto bakterialna infekcia, alebo ako nasledok refluxu... 😒 CRP jej nerobili.

p.j.jacky
24. okt 2011

Ahoj,ake ma sopliky?Biele alebo do zelena? a nemoze mat sopliky ztoho ze sa prerezavaju zubky?Tiez by som ziadala vyter z nosika.Niekedy staci len morska voda a potom odsiat,Ake kvapky si doteraz davala?A ma taku nadchu ze sa odtrha od flase a nevie dudlat cumlik?

piacere
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kaara1980
24. okt 2011

@anastanova skús požiadať o výter z nosa.Syn mal od narodenia soplíky a nakoniec sa zistilo,že má streptokoka.Pomohol až pamykon.Ale aj s tým mliekom môžu mať pravdu 😉

cmeliatko
24. okt 2011

@hajanka kamoskin krpec tiez chrapcal🙂 a v pohode 😉 uz to preslo

hajanka
24. okt 2011

@cmeliatko no, v takomto veku, 2 mesiace, ci 4 mesiace by som to nebrala na lahku vahu

andreah25
24. okt 2011

požiadaj lekárku o výtery, tak ako Ti tu riadia ostatné baby, ak Ti bude tvrdiť, že netreba, zober malého a choď s ním k najbližšiemu krčno-ušno-nosnému lekárovi. My máme problém s tým, že malý úplného malinka tak divne chrčí cez noštek, niekedy znie ako starý dedo, lekárka stále, že to nič nie je, no popísala som to môjmu krčnému, keďže som alergička a celoročne užívam lieky tak sa bojím, či nemá tiež čosi také, a on my povedal, že v pohode mám prísť, že sa na neho pozrie, lebo podľa neho to nie je normálny jav, ktorý prejde. A robí to malý čoraz častejšie a jednoducho počujem, akoby mu v nose niečo zavadzalo. Chystáme sa tento týždeň, tak uvidíme. Bodaj by to fakt nič nebolo. Určite ale netreba nič zanedbať a dvojmesačná nádcha podľa mňa už nie je sranda.

cmeliatko
24. okt 2011

@hajanka ved nie, ale decka soplu vseobecne. ved sa vyvijaju este. niektore to prehanaju.
moja segra vygrcla permanentne vsetko co zjedla prvy mesiac. mamina presla na to specialne mlieko a bolo po problemoch.
ale urcite by som to nenechala tak. isla by som doktorke a urobila by som jej tam prievan :D

anastanova
autor
24. okt 2011

@luciferkax ved to je na tom najhorsie, ze doktorka to podcenuje, nerobila mu ziadne vytery. Dnes som jej volala, lebo sme mali ist na ockovanie a povedala som, ze to stale pretrvava tak mi konecne dali termyn na zajtra, aby urobily vyter. Dufam, že to nebude nic važne. Už mam strach ci to nieje alergia alebo nejaky bacil co tam sarapati ☹

anastanova
autor
24. okt 2011

@piacere aj ho dojčim aj dokrmujem s nutrilonom, snad to nieje alergia, ma asi porazi, to co mu budem davat potom papkat ak je alergicky na mlieko !?

anastanova
autor
24. okt 2011

@zvedavamt Dakujem za radu, poradim sa zajtra s dr. snad nam uz konecne najdu lieka 🙂 aj zvlhcovac vzduchu mu kupime, zatial sme iba mokre plienky davali na radiator, aj to nam pomahalo.

zvedavamt
24. okt 2011

@anastanova
Preco nie je plne kojene? Nam doktorka kazala od pol roka dokrmovat,pre istotu,lebo sa jej zadala menšia,akoby mala byt po kom veeelka? A uz nam zacali perne noci aj dni.
Ak nie ...
Treba si zistit ake je treaz v ponuke"nekravske mlieko. Pokial je diatako nekludne, zle spi,budi sa,tak takto u nas zacinala neznasanlivost Kmlieka / nepotvrdena testami/

anastanova
autor
24. okt 2011

@p.j.jacky sopliky su priesvitne, niekedy biele a davala som mu Quixx sprej do nosteka. V poslednej dobe mi menej papka a aj zubok sa mu prerezal.

anastanova
autor
24. okt 2011

@zvedavamt nemala som dost mliecka, malinky nenaberal na vahe tak preto nam kazali dokrmovat. Snad nieje alergicky ☹

zvedavamt
24. okt 2011

@anastanova
..pozor aj na zvlhcovace,nam po nadmernom zvlhcovani zacali plesniet steny.
http://cisticky-vzduchu-a-zvlhcovace.heureka.cz...
http://www.cistickyvzduchu.cz/aktuality/test-ja...

anastanova
autor
24. okt 2011

@andreah25 ved prave, dva mesiace je uz naozaj vela a dr. to stale podcenuje preto som sa aj obratila na forume na maminky a prosim o radu. Zelam vam aby to fakt nebolo nic vazne

martinkah
24. okt 2011

obaja nasi drobci mali kratko po narodeni problem s vecne upchatym nostekom, vlieklo sa to cele tyzdne, nic nepomahalo, u oboch sa nakoniec zistil zlaty stafylokok (skoda, ze sme netrvali na vyteroch skor), pomohli lokalne antibiotika - kvapky do nosa

zvedavamt
24. okt 2011

@anastanova
nie je malo mlieka,alebo slabe mlieko, len zla technika pri kojeni.
skusila si poradkynu pri dojceni ?
http://www.nasarodina.sk/article.php?sid=773
mne velmi pomohla,ked som potrebovala,lebo v porodnici nic moc

rainee
24. okt 2011

my sme to mali tiez, presne po 2. mesiacoch huste biele sople a trvali celu zimu, furt sme museli odsavat. nakoniec sa zistilo ze je to alergickeho povodu, tak berieme fenistil kvapky, nic ine sa malemu dietatu ani neda dat lebo na alergo testy je este mala. tento rok od oktobra mame druhe kolo so soplami vlastne hned ako sa ochladilo 😖 nic ine nemozem robit len striekat do nosteka morsku vodu a odsavat.

ajca123
24. okt 2011

@anastanova ahoj tvoja lekarka to vazne podcenuje ked babo uz 2mesiace stale sopli :( byt tebou tak vymenim ju :( lebo ked ma taky pristup,moze sa stat ze niekedy nieco u nejakeho babetka podceni a skonci v nemocnici :( s takym stavom ze bude to babo lezat tam par tyzdnov :(.
Aj moj prvy syn ked bol mensi tak mal niekolko tyzdnov sople a nic nam nepomahalo a vytrpery sme mali spravene a nic tam nebolo :( tak nam poradila aby sme na par dni prestaly odsavat a podavat kvapky a to som si myslela ze co to trepe ved moje dieta bude ledva dychat a bude mat plny noscek :( ale poradila dobre o par dni nemal sople... Lebo tym tahanim soplu a tym ze kvapky dostaval sa mu ta jeho mikroflora v nosceku zabila.....
Drzim palceky aby sa babetku skoncili tie prokliate sople

anastanova
autor
24. okt 2011

@zvedavamt tak u nas bol problem, ze si malinky nevedel mliecko vytiahnut, kojila som ho aj 2h a stale plakal tak dr. poradila -----UM a teraz by malinky aj chcel cickat ale ja mam stale menej mliecka ☹ neviem ci sa to uz da upravit

ruzenaa
24. okt 2011

@anastanova aj ja som zato aby lekár dal spravit výtere z nošteka a doma skus zvlhčovat vzduch vlhkou plienkou na postielke. A da sa v lekarni zohnat krem na lepšie dýchanie pre dropcov.Tak držím palce. 😉

petra1303
24. okt 2011

@anastanova da sa to upravit pokial ti neodislo mlieko uplne...skus ist do lekarne a vypytaj sa si homeopatika na podporu dojcenia...tie pomahaju ...a najlepsie by bolo keby si pravidelne odavala...mliecko by sa malo rozbehnut...a malemu davaj vzdy najprv prsnik a ked mu to nebude stacit tak potom dokrm...ja som to vzdala po mesiaci ☹ kedze mala mi zacala odmietat prsnik koli flaske....dufam, ze teraz sa nam to podari ked sme mudrejsi zase o nieco 🙂