21 mesačnej dcére slzavie pravé oko

zuzka062
16. apr 2012

Ahoj chcem sa pradit,maoja mala ma 21 mesiacov a som si vsimla uz dlhsie ze je slzi prave očko,hlavne ked pije s flase mliecko aj ked sme vonku tak jej to prave slzieva.Ked bola malinka chodili sme ku ocnej lebo ona je s dvojiciek a boli predcastne narodeni tak sme mali kontroly,a prepichovala jej aj kanaliky ale nemala ich upchate tak teraz neviem mam strach z toho prepischovania.Dakujem

babuliatko_mamuliatk
25. máj 2012

@zuzka062 ahoj, môžem sa opytať ako ste dopadli? našej malej tiež začalo slziť očko, slzilo jej asi 5 dni potom prestalo na 3 dni a teraz zasa, doktorka povedala, že ak nam to neprejde, že nas pošle na očne tiež na prepichovanie a z toho mam strach :(

dankadina
25. máj 2012

baby nedajte prepichovať naša mladšia to mala a náš známy dr. v usa hovoril, že u nich sa to nerobí, že kanáliky sa samé spriechodnia ako dieta narastie a aj kanáliky narastú a uvolnia sa. Okrem toho väčšie deti dávajú pri tom do narkózy.

t1nulka
25. máj 2012

@zuzka062
@babuliatko_mamuliatk akoze ja nechcem mudrovat, ale ked to ocko slzavie, tak to znamena, ze slzny kanalik nema upchany, nie? inak by ako vysla slza? 😕

babuliatko_mamuliatk
25. máj 2012

@t1nulka ale to, že doteraz nič nemala, akurat ked začalo byť teplo tak sme mali otvorene okno krížom, tak neviem či nemôže mať aj prievan, neslzavie jej už tak ako predtym, len naša doktorka to ani nepozrie, neskontroluje ale rovno niekde posiela, aby sa ona nemusela trapiť 😒 ja rozmyšlam ešte počkať do bud. tyždna a potom pôjdeme hadam na očne ak jej to neprejde u nas je aj tak na očnom den pre deti len štvrtok

t1nulka
25. máj 2012

@babuliatko_mamuliatk ja by som na tvojom mieste pockala, moze mat aj prievan...

nibiru
25. máj 2012

mojej malej tiež občas slzí prave oko niak som to neriešila kedže na pohlad nieje ani červene nič kludne to može bit prievan ved v poslednej dobe fuči mohlo sa jej tam nieco dostat alebo skrižit mihalnica to sa stava aj dospelim mne vzdy ked fukalo som vyšla von a hned cela rozmazana čo mi prave poko večne slzelo ... ucpane kanaliky to nebudu nakolko ani jej nehnisaju,netecie hnis rano musiš vidiet a prepichuju sa detom ktore neplaču čiže kanaliky su ucpate.skus vplachovat septhonex opthamo to by malo pomoct.pokialn nieje hnis tiež by som to neriešila prepichovanim.

babuliatko_mamuliatk
25. máj 2012

@t1nulka
@nibiru no tak musim povedať, že sa jej to dneska zlepšilo, očko už ani tak neslzilo a to cele doobedie nespala, hnis nam v očku nemala, akurat prvy raz rano ked jej očko začalo slziť, ale ako píšeš @nibiru mala tam mihalnicu, ktora sa jej vyplavila a potom slzenie prešlo, ale aj tak si myslim, že to nebolo len tou mihalnicou, ale sme mali v tych teplotach otvorene okno tak dostala určite prievan a teraz v utorok sa jej to vratilo ale tu je taky vietor, že dovidenia, dneska s nou nejdem nikde, lebo očko jej neslzi, tak nejdem zbytočne provokovať, ja mam problem byť vonka nie take male dieťatko, ale počasie by sa už mohlo umudriť. Davam jej septhonex a repikom jej potieram očka, tak dufam, že jej to prejde, počkam ako bude a ked neprejde, tak na bud. tyžden s nou pôjdeme na očne

zuzka062
autor
30. máj 2012

Mne kamaratka poradila aby osm jej kutik ocicka masirovala palcom.

happy3
31. máj 2012

@zuzka062 nas drobec bol tiez dost citlivy na ocka,svokra mi doporucovala aby som s nim zasla k dr.na nejake precistenie slznych kanalikou,nastastie som nesla len sme ich utierali borovou vodou a chvilu sme aplikovali oc.kvapky a teraz klop klop sme uz Ok 🙂