Zdravim vás baby dnes nad ranom malý začal rýchlo dýchať aj ako keby chrčal miestami nemal to nikdy vždy mi zaspáva strašne neskoro o 12 o 1 teraz zaspal o jednej zobudil sa o pól 2 a začal rýchlo dýchať. Začínam sa báť je ro normálne stretli ste sa s tým už niekto?
@kristy942003 treba sa pozriet ci nevtahuje vrchnu cast hrudnika a ci nema zmenenu farbu pokozky ci pier . Pokial ano rovno volat RZP ak nie yteba na pohotovost
Ja by som určite išla na pohotovosť
Rychlo dychat je relativny pojem a hlavne subjektivny. Treba vzdy ked sa nie o zda/nezda zratat pocet dychov za minutu a podla toho cisla sa uz da hodnotit ci dieta dycha rychlo alebo nie. Pre male deti je normalny pocet dychov vyrazne vyssi nez pre dospeleho cloveka! U 2m dietata moze byt kludne aj +/-35 dychov za minutu.
Pokial by bolo dieta v dychovej tiesni, mozes pozorovat zatahovanie jugularnej jamky- jamka pod krkom medzi klucnymi kostami a medzirebroveho svalstva, mozu mu modrat pery, dychat lapavo alebo prerusovane napr.
Na zaklade len “zda sa mi ze rychlo dycha” naozaj nie je mozne odporucit pohotovost 🤷🏻♀️
Moze byt zahlieneny isla by som na pohotovost ak to trva.