2-mesačné bábätko rýchlo dýcha

kristy942003
14. nov 2023

Zdravim vás baby dnes nad ranom malý začal rýchlo dýchať aj ako keby chrčal miestami nemal to nikdy vždy mi zaspáva strašne neskoro o 12 o 1 teraz zaspal o jednej zobudil sa o pól 2 a začal rýchlo dýchať. Začínam sa báť je ro normálne stretli ste sa s tým už niekto?

miadi
14. nov 2023

Moze byt zahlieneny isla by som na pohotovost ak to trva.

enigmaenie
14. nov 2023

@kristy942003 treba sa pozriet ci nevtahuje vrchnu cast hrudnika a ci nema zmenenu farbu pokozky ci pier . Pokial ano rovno volat RZP ak nie yteba na pohotovost

lucia13022023
14. nov 2023

Ja by som určite išla na pohotovosť

anavixy
14. nov 2023

Rychlo dychat je relativny pojem a hlavne subjektivny. Treba vzdy ked sa nie o zda/nezda zratat pocet dychov za minutu a podla toho cisla sa uz da hodnotit ci dieta dycha rychlo alebo nie. Pre male deti je normalny pocet dychov vyrazne vyssi nez pre dospeleho cloveka! U 2m dietata moze byt kludne aj +/-35 dychov za minutu.
Pokial by bolo dieta v dychovej tiesni, mozes pozorovat zatahovanie jugularnej jamky- jamka pod krkom medzi klucnymi kostami a medzirebroveho svalstva, mozu mu modrat pery, dychat lapavo alebo prerusovane napr.
Na zaklade len “zda sa mi ze rychlo dycha” naozaj nie je mozne odporucit pohotovost 🤷🏻‍♀️

eva1235
1. máj 2024

@miadi vtedy ma dieta rychle dychanie? Lebo syn ma hlieny a kasel a hrozne rychlo dycha