2,5-ročné dieťa hrozne rýchlo dýcha

11. jún 2024

Ahojte, syn 2,5r cely den hrozne kasle a uz zacal aj extremne rychlo dychat…skusenosti? Dakujem

janickadr
11. jún 2024

Zapal pluc. Treba ist na pohotovost...

miadi
11. jún 2024

Nemusi byt zapal pluc moze byt len zahlieneny. Presne v tomto veku sa to stalo malemu sli sme na pohotovost. Priprav sa ze mozete byt hnet poslany do nemocnice na minimalne 2dni.

kleopatra114
11. jún 2024

Kľudne zapal priedusiek , pluc . Smer lekár , my ti dieťa nevyliečime .

dari226
11. jún 2024

Ma horucku? Mate stroj/sprej na inhalaciu? Skuste ten ak nie isla by som na pohotovost. V noci sa to zvyklo zhorsit. Hlavne cerstvy vdzuch, ziadne kurenie vela pit

candii
11. jún 2024

Dycha cez bruško? Okamžite na potovosť. S týmto máme bohaté skúsenosti a vždy sme skončili v nemocnici. Obštrukčny zápal priedušiek, dieťaťu opuchnu dýchacie cesty a tvoj je ešte veľmi maličký aby ste to zvládli doma. Môj má 6 rokov a zase to má akurát

candii
11. jún 2024

Lenže mi máme doma vzdy prvú pomoc na to, ventolin a flixotide a montelucat. Bez liekov neriskuj lebo to je extrémna záťaž na srdce

anjelicek26
11. jún 2024

Pobalte sa a smer pohotovosť.

autor
11. jún 2024

Vcera to mal jeden syn dnes uz super a dnes druhy tak snad tiez bude za den fit ak nie jasne, ze pojdeme k lekarovi …

kp7333
11. jún 2024

nema laryngitidu? stekavy kasel a stazene dychanie? vtedy pomaha dychat studeny vzduch - pri otvorenom okne alebo chladnicke.

liv1
11. jún 2024

To je moc maly na taketo. Jednemu to preslo za jeden den, ale druhemu nemusi. Neriskuj, to nie je sranda.

anavixy
11. jún 2024

Treba specifikovat co je to hrozne/extremne rychlo, takze hodinky a zratat kolko dychov ma za minutu (nasledne zhodnotit podla tabuliek ci je to naozaj extremne rychlo). Dalsia dolezita vec je vediet, ci nezatahuje jugulum (jamka pod krkom) a medzirebrove svalstvo. Pokial ano, netreba navstevu lekara odkladat, minimalne konzultovat s pohotovostou alebo dispecerom na 155ke.

candii
11. jún 2024

Ty si matka, ty musíš vedieť. Ale vážne ak dýcha cez bruško a ťažko je to zlý stav na tak malé dieťa.

nika23t
11. jún 2024

Zápal pľúc, dcérka takto mala. Ja by som šla hneď na pohotovosť.

kiki68
11. jún 2024

Urcite pohotovost

tundra
11. jún 2024

Medzi prejavy hyperglykémie patrí:

veľký smäd
časté močenie
pocit väčšieho hladu
rozostrené videnie
kŕče v dolných končatinách
pocit na zvracanie až zvracanie
bolesti brucha
rýchle a plytké dýchanie (Kussmaulovo dýchanie)
letargia, spavosť, bezvedomie

anavixy
11. jún 2024

@tundra ale autorkine dieta kasle, pricina tachypnoe je teda zjavne v respiracnom ochoreni, hyperglykemiu by mohla zvazovat, ak by nebol zjavny dovod tachypnoe a boli by pritomne aj jej ine, specifickejsie priznaky