Syn zjedol pravdepodobne malý kúsok magnetického papiera🤦 nie cely ten kusok mozno štvrťku z toho lebo som našla par kúskov vedľa neho .. Na minutu som odišla z izby ani neviem preco ju mal v rukach zrejme si šlohol z chladničky včera a ostal niekde bokom .Dufam ze mu to neublíži bože 😐Je to také uplne jemnučke a tenulinke nie tvrde ale ako guma, nemáte skúsenosť?
Problem magnetov je, ze vo vnutornostiach sa mozu spojit a pricviknut nejake tkanivo. To sa potom moze poskodit. Zalezi teda ake velke kusky prehltol a aky silny magnet to je. Tieto papiere sa totiz mozu spajat same na seba, je to akokeby vela slabych magnetikov v tvare U. Odtrhni dva kusky a spoj ich a zhodnot nakolko sa to k sebe pritahuje a dokaze to nieco medzi seba pricviknut. Pripadne vezmi ten "papier" a chod sa poradit k lekarovi. Osobne si myslim, ze je to slabe a bezpecne. Tie papiere maju problem sa prilepit ak nie su uplne rovne a cez vykres uz hadam ani nedrzia.
@aalt skúsila som a je to strašne slabučké, skoro vôbec nedržia spolu.A pokrčené už absolútne.Zrovna zajtra idem so staršou dcérou na preventívku tak vezmem a spýtam sa čo povie dr., Napíšem
Zavolaj na pohotovosť alebo pediatričke dnes. Nečakaj. Aj tu koni je jedna mamička ktorej dieťatko zjedlo magnetické guličky tuším, poškodilo mu to zdravie….
@matkamirko toto ale nie je taký magnet…
Magnet, magneticke gulicky su uplne nieco ine a ano, tam to treba urgentne riesit ak ich zje dieta viac nez jeden, ak zje len jeden kus (ak sme si isti, ze zjedlo naozaj len jeden kus), tak ani to netreba hned riesit nejako invazivne (jedine pre potvrdenie toho ze je naozaj len jeden urobit rtg, inak sa caka ci ho dieta vyluci stolicou…). Takze neplaste zbytocne, ale kludne si zavolaj na pohotovost, to je to najlahsie co mozes urobit 🙂
@anavixy Presne ako píšeš.Včera som ale radšej volala ,mali sme ho sledovať.Ono to nebol taký magnet ako original magnet, taký tenucky papierik a pol milimetrovy gumeny kusoček v ktorom je mini percento magnetickej folie,ledva sa udrzi na chladničke.Horšie by bol klasicky ťažši silnejší magnet , gulička napr a dve ešte horšie.Dnes sme boli u Dr.a máme sledovať kaky.Lekarka potvrdila ze nemame sa obavat,ten kusoček bol ozaj maličký.A samozrejme vsetky magnetky z chladničky prec alebo veeelmi vysoko mimo dosah.
Neublizi, pri magnetoch je problem ked sa zjedia dva a spoja sa a pristipnu crevo, pri takychto kuskoch to nehrozi 🙂