@viestta v Nemecku, včelár nemohol predávať svoj med ako bio med, lebo jeho vcely chodili aj do gmo kukurice, bol za to súd v Europskom sudnom dvore. Aj my jeme gmo potraviny, ale do nejakej hodnoty to netreba oznacovat, napr. krmiva pre prasce, kravy... Ved su aj obaly potravin, ze bez gmo.
@dagmarovita keď už tak, kukuricu neopeluje hmyz, teda ani vcely, kukurica je opelovana vetrom a nedáva nektár, čiže niekde sa chybička vludila...
@bilberryday inac vies o tom, ze inzulin pre farmaceuticky priemysel vyrabaju geneticky modifikovane bakterie?
@viestta ok tak nasla som teraz ten pripad https://forum.sanceprovcely.cz/tema-Panoptikum-...
Nerobila by som z GMO takého strašiaka. To že je niečo geneticky modifikované nerovná sa automaticky škodlivé. Práveže v tom môže byť nádej pre uživenie zvyšujúcej sa populácie ľudstva...
@beky223 jedla je dost, len niektorí sú tak nenažraní, ze aj ked si mozu kúpiť celú Europu nemajú dosť. Gmo neni šlachtenie, podla mna co neni prirodzené, prirodné je uz menej zdravé.
@dagmarovita genetickou modifikáciou sa dá dosiahnuť aj zvýšená odolnosť plodiny proti suchu, obohatenie o vitamíny a minerály, ktoré predtým nemala... Poklad v takej Afrike. Predo mňa keby dal niekto klasický súčasný zemiak a GMO zemiak, ktorý bude mať navyše nejaký vitamín, ktorý mi inak v strave chýba, určite si spravím hranolky z toho druhého ;) obrazne
To, že u nás GMO nemáš, tak ma to netrapi