Viem divna otazka. Ale sledujem sem tam ked mam cas Vlada Flitara a teraz ako som pozerala jeho video ako s chutou je co si navaril tak som sa tak zamyslela, ze kedy naposledy som si fakt vychutnala jedlo. Lebo to uz bolo asi velmi davno 😂 teraz aj ked mam cas tak to jedlo do seba proste nahadzem a utekam za dietatom aj ked nemusim a manzel mi povie, uz sa kludne najedz 😁 mate to niekto tiez tak? 🫣
Nejem, hltám...ale viem, že je to len fáza. Keď posadím dieťa do stoličky a budeme jesť spolu, tak to bude lepšie.
@ina2405 no snad ked uz bude jest same tak ano 😁
Odkedy sa mi dieťa narodilo, som si jedlo vychutnavala a jedla v kľude.
Ranajkujeme spolu. Obed jem keď malý spi. Veceriam v kľude, ved dieťa má aj otca.
Ked bol malý, miminko, bol v lehatku alebo od 4m v polohovacej stoličke..
Nie, však lyžička z jeho taniera jemu. Z môjho mne. Pomaličky😁
Jasne uplna normalka ze jedlo si nevychutnavam na materskej. A o jedeni vonka v restike uz ani nehovorim. Ja to hlcem v celku pomaly.
Veceriam v kľude keď deti spia, inak cez deň jem za pochodu🤣 zrovna včera som si hovorila ze raz príde ten deň, a ja si zase vychutnám pomalé raňajky 🤣 dúfam 🤣🤣🤣
Nie nemala som to tak nikdy ani na materskej a to som mala fakt narocne dieta a aj mi veeeeela plakal za vsetko.Ked jem tak jem ,nehadzem do seba
Ja až pri treťom dieťati, lebo som si povedala, že mám právo sa v kľude najesť a nechcem žiadne prepadovky na wc. Tak som to veru aj dodržala a zistila som, že to ide, keď sa chce. Ale pravda je, že malý bol kľudne a dobré bábo. 😁
Ja si nepamatam kedy ani jedno z mojich deti neislo na wc pocas jedenia 🙈. Hovorime tomu wc humor.
Ja som si zvykla vecer ked vsetky deti zaspia, ze si urobim nieco male na jedenie a vychutnavam si to bez kriku, hasterenia, rozliatej vody, atd.
Áno keď na obed zaspí tak sa v kľude najem aj kávu vypijem .
Ja jem v noci ked vsetci konecne zaspia a mam trochu klud 😀
Takto jem v škôlke v práci, postojačky, nahadzem a bežím kŕmiť deti. Doma si jedlo vychutnám , hlavne raňajky. Tie mám rôznorodé
Nevravim, ze sa mi to podarilo vzdy. Ale ranajky som zjedla normalne, obed som v pokoji zjedla, ked mala spala a veceru vacsinou tiez, najedli sme sa na striedacku s muzom, kazdy v klude. ALE kavu som studenu nikdy nevypila. Male radosti pocas dna (15 minut na kavu napr.), prispievaju k celkobej pohode rodiny.
Ja som vzdy najradsej jedla,ked deti spali a v klude sa najedla.
Áno vychutnávam si. Naučila som si ju, že jeme všetky jedlá spolu. A keď bola maličká bola pekné v kresielku alebo na deke a ja som zatiaľ v kľude jedla. A keď nebol kľudný deň a bol manžel doma samozrejme mi dal priestor nech sa naje. Nehovorím, že neboli dní, keď som kľud nemala alebo nemám je ich však malo.
pri niektorých babatkach sa to da.. aj pri niektorych 2 roČakoch sa to da a pri niektorych by ste sa cudovali ako by vas pud sebazachovi naucil aj rychlo jest :D... nemyslim ze vychova v tom tak vela urobi .. ak mate takuto moznost tak ju vyuzite samozrejme jest sa nema v chvate..
Ja už jem iba keď dieťa spí. Začínam na obed. Raňajky som úplne odstránila.
Kym maly spaval 2 spanky tak som mala akurat cas sa pocas tych spankov najest ale ze by to bolo v klude to nemozem povedat. Bolo to narychlo.
Potom sme objavili uciacu vezu a tam sa synovi velmi pacilo jest na stojaka, ale vyzadoval pri jedle spolocnost a tak som zacala jest na stojaka tiez.
Teraz uz si sadneme za stol ale stale to nie je v klude. Neda sa, on je velmi zive dieta.
@ina2405 U nas sa to vobec nezlepsilo ked zacal jest v stolicke a ani ked zacal jest za stolom. Ak mas zive dieta ktore robi pocas jedla milion dalsich veci tak sa v klude nenajes ani ked sa uz zacne krmit sam.
@elli333 Presne. Az po tom co ide syn vecer spat s otcom si sadnem k jedlu ktore skutocne vychutnavam.
Nie, normalne som jedla ako aj predtym.
Ten kto ma kľudnucke tuchucke babo nikdy nepochopí, ze pri tom druhom type deti (neposedne hyperaktívne opice), si dotycni rodičia veru ani nesadnu,a o vychutnávani jedla niekoľko rokov môžu len snivat...
@zoja1234 nemam ani kludnucke, ani tucnucke, su obaja velmi zivi chlapci ale od babatka, este ked ani nepapali, boli pri kazdom jedle, ked zrovna nespinkali, so mnou pri stole, v jedalenskej stolicke v polohe lezmo. Vzdy. Je to o zvyku a o tom, ako si to zavedieme. Stolovanie je u nas priorite a vzdy vsetky jedla, pokial nespia, jeme spolu, od babatiek. Nikdy som nechvatala naschval jest po stojacky ci kym spali. Jedine ze by som si schvalne povedala, ze ved ich ulozim, spravim si kavu a vychutnam pomaly obed. Inak vzdy spolu a s temperamentom to nema nic, naozaj ❤️
Boženku ani nevravte, ja keď som sama s deťmi už ani príbor nepoužívam, iba vidličku...tá je na krájanie aj na napichovanie...čo je tekuté, to rýchlo do seba vylejem😄
@andreatytler tak to chápem, ja nie som žiadny expert na deti, možno ma tento posledný prekvapí a bude to rovnako ako píšeš 🙂
Všetko vyššie spomenuté. No už dosť dávno dozadu som si povedala, že staci a takto si to nepredstavujeme. Takze veľmi frekventovana. veta: Počkaj, teraz jem, potom, dobre?
Sice bol istý čas rev a plac, no naučila sa.
Aj ja som svoje limity a potreby, o ktoré sa potrebujem postarať. I keď o nejakom vychutnajú sa ešte nedá hovoriť.
jasne, ak som bola na materskej - presne to tak bolo - rýchlo som do seba iba nahádzala .... 😨