ahojte momentalne prežívam tazsie obdobie. som mama dvoch malých deti, medzi ktorými je menej ako 2rocny rozdiel. Deti sú ešte malé, druhé babo ma len 8mesiacov. je to strašný zahul. Aky vek dieťaťa je taký, pre vás prelomový, že ste si povedali že to je už konečne super a máte čas aj na seba. Nemusíte len striehnuť kde sa dieta udrie, momentalne sa od menšieho nemôžem ani vzdialiť lebo sa stavia na nohy neustale a starší obdobie vzdoru. Je mi z toho uz tazko.
Moj syn bol ako malinky velmi narocny a je aj dost nepozorny dodnes takze u mna to bolo az ked nastupil do skoly ( a to mal rok odklad).
Teraz bude mat 9 a je to 100 a 1no
Keď pôjdu do škôlky a potom keď už budú veľký a hlavne vtedy keď odídu z domu a musia niesť za seba zodpovednosť
U nás v 5tich rokoch úplný veget 👌🏻 lenže záleží aj od povahy dieťaťa. No nepredstavuj si to, že o nich nebudeš ani vedieť. Vždy niečo… len teda okolo 4-5 rokov už začal chápať, že niekedy aj maminka potrebuje osobný priestor a pod.
Keď si začali utierať sami zadok.
nikdy 😀 ...v kazdom veku riesis nieco ine
U nas som si vydychla chvilku, ked zacal kukat telku, cca v 2,5 roku a prespal celu noc. Teraz mam novorodenca a som zas v riti, pocitam minimalne tie dva roky, kym to bude lepsie😂
ja som dala deti na zem na podložku , určite som ich nonstop nestriehla. Stavali sa , padali aj o tom je skúšanie. To nebolo pre mňa také náročné. Najnáročnejšia je pre mňa puberta a obdobie vzdoru .
Prve dve deti (15 a12), to bolo skvele obdobie od taciatku som vsetko krasne stihala, boli dobrucky. Najmladsi ma 2,2r a citim sa ako 100rocnu baba 🤣 dufam, ze skolkou sa to zacne zlepsovat.
Moje deti, 5 a 8. Pracujem, mladsi je doma po uraze, treba ho osetrovat, starsi chodi o 12 domov ( ja chcem, zabavi mi mladsieho su partaci). Od rana cally, pracka, susicka, nakupy, maleho osetrovat 4krat denne, vyzdvihnut starsieho zo skoly, navarit, pohrat. Nepijem, ale vcera som si teda jeden dala. Odadavam od unavy
@nika1971 presne, ja som sa zamyslela a este som si nevydychla a to maju 8 a 10 rokov. Prejdu miminkovske, zacnu skolkarske, prejdu skolkarske, zacnu skolacke, teraz predpubertalne a som v rici a stale mam pocit, ze som sa z tej rici nevyhrabala.
Dufala som, ze sa ozvu maminky, ze v 19-20 rokoch uz boli za vodou 😀
Jedine kedy som si vydychla bol rozvod 😀
Záleží od výchovy. Čím skôr ich naučíš, aby boli samostatné, tým skôr budeš mať pokoj. A keď všetko im budeš dávať pod nos, tak ani v dospelosti nebudeš mať pokoj. Alebo buď otravná a rýchlo odídu z domu a málo budú chodievať na návštevu :D
Nikdy to neprejde... male deti male starosti, velke deti velke starosti.. nikdy nebudeš mat kľud
No asi tak od 4 rokov toho mladsieho dietata, hoci...5o mladsie malo dobre hysaky asi do tych 5 rokov, postupne to ustavalo. A ked malo mladsie 5 a starsie 7, tak sa narodilo dalsie a ked mali 7 a 9, tak dalsie. Medzi tymi mladsimi je tiez rozdiel 2 roky cca ako medzi prvymi dvoma a teraz je to snad horsie, ako ked bolo to najmladsie miminko. Maju 3,5 a 1,5 priblizne a to je cista psychiatria niekedy...🤪
super keď chodili do mš.... bolo tam o nich postarané...
v súčasnosti chodia dve slečny na sš a tiež to nie je až také cool... predsa neustriehnem s kým sa všetko počas dňa stretnú a kde trávia čas.... aj o tom je už vek 15+ 😉
@canany presne aj v 30tke je to stále tvoje dieťa... a bolí ťa keď mu niekto ublíži, keď sa sklame, má problémy. ..
@andrejka1974 presne,čiže viac menej nikdy s prestávkami😂
Ja si zacinam teraz pomalicky uz aj uzivat. Starsi ma 5 roko, s nim uz je pohoda, aj na vyletoch a tak. Mladsi bude mat v septembri 3 roky a uz je to o dost lepsie. Nemusim mu doslova behat za ritou 😃.
Nikdy
Od 5 r a potom začala škola, takže zase nič to, čo nestrazis dieťa prídu zase iné povinnosti.Potom
chvilu kľud a príde puberta pre mňa oveľa ťažšie ako prvých 10 r.Stale hladná, ofucana a tak dokola asi až, keď odídu z domu
Ja som asi iná, ja som si vydýchla , keď sa narodil, že mám zdravé dieťa.Momentalne mám dvoch pubertiakov a užívam si byt mamou😍.
Moji su v puberte...Bud rada,ze len striehnes zatial kde sa maly postavi a ci sa neudrie. A to ma starsi ADHD,takze ked sa mladsia narodila,musela som byt stale v strehu,aby ju nezagniavil. Napriek tomu si teraz myslim,ze to bola oproti pubertalnym radovankam malina. Aj teraz musim dozerat,aby sa nepozabijali😂
Staršia mala 5 a mladšia 2 a prvýkrát sa samé vybrali hrať sa do detskej. A aj sa tam dve hodiny hrali. Neverila som vlastným očiam. A tak sa vedeli zabaviť, asi keď mladšia mala 1 a pol, to už som aj kávu mohla vypiť dvakrát denne kľudne, sediac pri tom.
Od piatich rokov.
Moj ma 4.5r a zatial som si nevydychla. Tesila som sa na nastup do skolky, ale prisli choroby a trvaju uz skoro 2 roky, bez vyrazneho zlepsenia. Co je ale najhorsie, ze stale nepolavil ten neustaly streh. Moj syn nie je od prirody kaskader, je rozumny, opatrny, ale zdedil roztrzitost. Cize vacsiu cast casu si dava na seba pozor, ale dost caste su momenty, ked proste strati pozornost, nad niecim sa zamysli, nieco ho zaujme a koniec. Uz mi takto padal z rebrika, z navyssieho stupienka, stihla som priskocit a chytit ho do narucia. Pred par dnami mu vietor odfukol capicu na cestu, tak uplne bez rozmyslu tam vbehol rovno pred iduce auto, stihla som priskocit a strhnut ho na chodnik. Vybral sa kracat po 10cm sirokom dost vysokom muriku, zadival sa a capol na beton. Vcera si tak nejako mimovolne omotal okolo krku snuru z rolety, pricom stal na stolicke, bol rovno pripraveny na obesenie. Rozne narazy do kandelabrov a podobne ani nepocitam. Proste nikdy neviem, kedy to pride a vkuse musim byt pripravena priskocit. Nechcem mu ani vsetko zakazovat, tak ho necham a len upozornujem a dozeram. Raz z toho vyrastie, roztrzity teda bude asi stale, ale aspon tie zakladne veci - nevrhat sa pod auta a podobne, tak to si bude vediet obstarat. Vtedy si vydychnem.
@canany kamoska ma dospele deti a hovorila ze zlate casy ked mas dieta pri sebe a vies co sa deje, teraz motorky, auta a ine nebezpečné veci, caka v noci kedy pridu, tiez to nie je sranda. Neprestanu byt tvojimi detmi uderom osemnastky....
CCa v 4 rokoch mensieho to zacalo byt lepsie... ale zazraky necakaj...
Ano, mozno konecne na dovolenke vyuzijes lehatko, ale potom neocakavane volania zo skoly - dnes konkretne hrali futbal a spadol do mlaky - ano infarktovy stav lebo necakam ze mi zavola ucitelka z klubu... na stastie toto bola malickost, len mokre saty a obite koleno...
Inak mne vtedy bolo vzdy najlepsie, ked si uz deti vedia vziat jogurt, rohlik na ranajky a ja si viem aspon v sobotu pospat dlhsie ako do 4.30 (syn tak vstaval ako drobec).