Je so mnou nieco zle?
Mam dvojrocne dieta a vobec si to neuzivam. Nebavi ma ten kazdodenny kolobeh, neviem ani co mame robit od rana do vecera, nudi ma to. Lubim ho najviac na svete, ale nemam z toho celeho materstva take naplnenie ake by som mala citit. Dni su pre mna dlhe. Casto sme sami doma. Von nechce byvat dlho a zvacsia je to aj pre mna dost unavne lebo si robi stale co chce. Citim sa mu byt zlou mamou, ze nie som z toho taka stastna ako by som mala asi byt.
Plne si uvedomujem, ze ine zeny by dali za to vsetko, vsetkym im zo srdca prajem, aby sa im to splnilo byt rodicom. A ja stale citim, ze nebudem nikdy dost v tomto smere.
nemusíš si to užívať, ale zodpovednosť za dieťa musí prebiť všetko, cez to vlak nejde ...
Daj dieťa do jaslí a chod do práce
@biba_18 prebija, robim co mozem ale nie som nadsena z toho
niektore zeny preferuju miminka a batolacie obdobie a niektore tieto obdobia bytostne nudia. Mne viac vyhovuje ako je syn starsi. Pokecame, ideme do mesta. To nekonecne trieskanie kockami nebolo nic pre mna. Mozno to mas rovnako.
V tomto prípade fakt chod do prace. Urob to pre to dieťa, musí vnímať aj ono samo, aká nadšená je jeho matka ze s nim musí tráviť čas..
Ešte otázka, máš cas aj pre seba? Možno si vyhoreta..
@egonsk viac tu nie je nez je, vela pracuje a sk nepracuje, tak si potrebuje oddychnut, doma oddych nie je miesto, kde by podla neho pokoj nasiel lebo udajne kazdy od neho nieco chce ci v robote alebo doma , tak zajde radsej s kamaratmi niekam, domov nechodi opity ale davno potom co maly spi, 3x v tyzdni mavaju spolocny program na par hodin
@kittykat22 tesim sa ked bude vacsi, ked budeme partaci, ja tiez nie som na taketo miminkovske obdobie, ma svoje caro a je jedinecne ale uz by to mohlo byt za nami
Maly este nie je pripraveny ist do jasli, chodime na neurologiu a zatial je predpoklad ze so skolkou budeme musiet pockat dlhsie nez 3 roky
na toto je dobre riesenie mat kamaratku s dietatom v podobnom veku. Deti sa hraju a ty travis cas s kamaratkou. Mas okolo seba nejake maminky s ktorymi sa stretavas vonku alebo sa navzajom navstevujete?
No tak to vidim zial problem v muzovi. Ved si na to totalne sama! Aj najlepsie jedlo, ak ho mas kazdy den, sa preje. Muz chce mat pokoj, chce si oddychnut, chce byt s kamosmi. A ty co? Ty nemas na to pravo? Ved ste dvaja rodicia na to jedno dieta...
Ako taku prvu pomoc proti tomuto vyhoretiu ti mozem poradit, skus si napisat nejake aktivity, ktore si robila pred MD a skus aspon tie, co sa s dietatom daju, zrealizovat. Lahni si v obyvacke na zem a cvic jogu, aj ked po tebe lezie. Hraj na klavir a ignoruj, ze ti do toho trieska. Chod do lesa a ignoruj, ze je od hliny. Chod do kaviarne a snaz sa zabranit, aby rozmazal kolac po stole. Chod na vylet vlakom niekam, kam ty chces ist a skusni to, ze beha po vagone. Mozno je moja rada hovadina, ale mne osobne to pomohlo 😃 lebo ta pridana hodnota bola pre mna viac ako ten diskomfort.
Nič s tebou nie je zle. Nenapĺňaš svoje potreby, preto nemáš životnú energiu a nemáš z čoho rozdávať. Urob to čo tvoj muž - otec dieťaťa.
A podľa mňa je to aj hrozne preceňované a zaužívaný mýtus, že každá žena je každý deň s dieťaťom na obláčiku a keď nejaká neni, tak sa cíti, že je isto zlá mama.. podľa mňa to tak vôbec nie je, každá si to prežívame niekedy tak ako každodennú rutinu - niekedy nudu, niekedy túžbu, aby už boli starší a potom zas výčitky z toho. Isto v týchto pocitoch nie si sama, tomu ver 🤍 a najmä nemusíš byť každý deň extra super šťastná, to je úplne normálne, že sú to aj také dni, že meh.. je dôležité, že či celkovo si nejak spokojná v živote aj s ohľadom na dlhodobý horizont (že pôjdeš do práce atď) 🙂
Manžel na materskú a ty šup do roboty
Z pohľadu dieťaťa: Mam mamu a vobec si to neuzivam. Nebavi ma ten kazdodenny kolobeh, neviem ani co mame robit od rana do vecera, nudi ma to. Lubim ju najviac na svete, ale nemam z toho celeho detstva take naplnenie ake by som mal citit. Dni su pre mna dlhe. Casto sme sami doma. Von nechce byvat dlho a zvacsia je to aj pre mna dost unavne lebo si robi stale co chce. ...
Dieta k opatrovatelke alebo do jasli, tam sa o neho postaraju. Kludne tam moze byt do 4 rokov, nemusi do skolky. Jasle ho vezmu aj na dva dni v tyzdni. Podla toho, ako velmi potrebujes zresetovat. Ja som zacinala vzdy v praci ked deti mali 1,5 roka na 20h (4 dni v tyzdni, 5h).. ked sli do skolky som sla hore na 30h...ked sli do skoly 40h... proste ja som potrebovala psychohygienu a vedela som sa im po praci venovat na 200% a uz to nebolo o tom, ze su tie dni dlhe, ale boli zrazu kratke, intenzivne a naplnene... nemusis sa porovnavat s tym, ako to vidia, citia, robia ine zeny. Doma si len ty a to dieta (a muz volakde asi tiez) tak sa zariad tak, aby si bola spokojna.. lebo kludna mama je to najdolezitejsie.
Haha no napodobne ja mam 3deti 7,6,4 rocne a dnes napr.najstarsia ktora prisla zo skoly asi unavena atd.vrieskala skoro hodinu kvoli tomu ze jej mladsia vzala nalepku och a predtym reval najmensi no proste kto si toto moze uzivat. Nastasie uz spia a hadam zajtra budu vsetci v lepsej nalade, uzivam si ticho teraz...a moj muz starsi odo mna o 7 rokov si toto neuziva vobec, este ze mozme zacat novy den s novym naplnenim. Neboj vsetko rychlo prejde, hlavne nech su vsetci zdravi a nech sa raz nieco pozitivne napr.aj pre spolocnost z nasej vychovy "vykluje". Ked som bola doma na materskej velke plus bolo pre mna ked som si nasla kamosky-mamicky a spolu sme klebetili, deti sa hrali.
Nie kazda z nas najde v materstve zivotne poslanie a zaziva extaticke stavy na pieskovisku 🙂 mala som to podobne ako ty, boli chvile, ked som si to uzivala ale skor ma ubijal ten stereotyp, akokolvek som sa snazila, aby to stereotypne nebolo (a to manzel je uzasny a mala som kopec priestoru sama pre seba). A nemyslim si, ze som zla matka, len preto, ze som neskakala od radosti z toho, ze som doma a ked aj som sa socializovala, tak si kazdy myslel, ze jedine temy, o ktorych sa so mnou da rozpravat su kojenie, prikrmy, chodi/nechodi, rozprava, spanok dietata atd.
Tak asi tak 🙂 a preto som aj relativne skoro zacala s minimalnym uvazkom a preto aj manzel siel na matersku a ja skor do prace
A k tvojmu muzovi sa nevyjadrujem, nebolo by to nic pekne ani konstruktivne...
Mna materstvo zacalo viac bavit az od 4r veku dietata. Vtedy uz dieta rozmysla, mozes sa s nim rozpravat, vusvetlovat mu, vela chape, je to fascinujuce.
Obdobie malych deti a babatiek ma nebavilo moc.
Ahoj ja mam tiez dvojrocneho syna a predne taketo pocit prezivam aj ja dlhe dni ktore nemaju konca vacsinou som snim stale sama stale to iste od rana do vecera to iste stereotyp nuda uz sa tesim do roboty
Ale no taaaaak. Ja svoje dieta milujem neskutocne,nikdy taku lasku k nikomu nepocitim uz,jedine este k dalsiemu dietatu,ale to uz mat nebudem. ALE! Si len clovek,ja napr. neznasam sa hrat na tie detske hry😃ze s babikami atd,naopak,rada si s malou kreslime,malujeme…proste su tiez cinnosti a dni,kedy mi to ide pomaly a su take,kedy mi to zbehne a poviem si,ze toto bol fakt dobre vyuzity den🙂 kedze je jedinacik,venujem jej vela svojho casu,aj z lasky k nej hlavne,ale vyslovene si kazdu “cinnost” neuzivam zas,poviem si,ze radsej by som bola s nou von alebo kreslila😄 co sa mas co vinit. Budu aj ine kolobehy,skolka,sople a praca,bude to zmena,ale zaroven tiez kolobeh. Milujes ho a to nech citi. My si aj 100krat denne dame objatie,pusu,povieme,ze sa lubime a niekedy si len zapneme rozpravku a tulime sa a nic nerobime…
Obdobie od 2 do 3 rokov je pre mna uz po tretíkrat asi najhorsie. Neuzivam si, prezívam. Dieta je ako neriadena strela, sice mi uz rozumie, ale aj tak si robí po svojom. Za to ked ja jemu nerozumiem a nedostane to hned, nasleduje vybuch hlucnych negativnych emocii. Hocikedy a hocikde. O nespolupraci pri akejkovek aktivite pomlčím, ihriská su len konflikty,utekame vzdy prec. Jedenie je katastrofa, odplienkovanie duplom. Vpodstate vedieme doma spolu taku malu vojnu. Viem ze cas neuprosne letí a coskoro mi vyrastie ako jeho surodenci a mala by som si to uzivat, ale fakt práve toto obdobie je hrozné a nejde to.
Najkrajsie obdobie je do roka potom pride to tazsie pretoze.dietatko vyzadyje viac a viac casu a pozornosti nie kazda z nas sa narodila ako stelesneny animator na vyplnenie volneho casu deti a nie kazde dieta si bude hodinu kreslit alebo stavat lego.kludne pouvazuj nad jaslami rodicak ich vykryje a ty s kludnym svedomim nastup do prace.
Podla mna je najlepsie travit cas vonku. Vonku sa vyblazni,vybeha,zabavi. Aspon teda deti co poznam,pre ne je svet vonku o objavovani. Ved dieta sa zastavi pri kazdom kamienku,konariku....tam ho vies zabavit. Kdezto vnutri co.
A teba bavi co? Neda sa to nejako robit s dietatom? Ja sa citim ako tak spokojna, ked vybhenem s detmi do lesa, na vylet, prpste veci, co ma bavia aj bez deti. Jasne, s detmi je to vacsinou aj tak pruda, ale lepsie sa citim😂
Pán ,,urodzený velkomožný,, si potrebuje oddýchnuť a čo ty nie? Väčšina z nás mám to potrebuje.
Ja som mala brigádu pár hodín hneď ako sa od dieťaťa dalo, ak keď to bolo iba pár hodín/mes.
a co muz?