Mamička na dovolenke

bebememe
15. jún 2023

Ahojte baby

Mám 27 rokov.
Mamina s 2 ročným doma na materskej.
Mame celkom komfortný život takže s tej stránky sa nesťažujem.
Ide mi o to ci niektorá z vás riešila alebo vyriešila problém ako je neustále nervozita nespokojnosť zo všetkým podráždenosť malý je ako mala opička teraz už aj obdobie vzdoru .
Je to viac menej o uvedomeni si tých emocii alebo začať niečo brat ?
Beriem lexaurin večer mala som úzkosti atď.
Ale neviem ci na dlhodobo mi to pomôže keď to budem to aj tak chcieť vysadiť po dohode s lekárom.
Ale tento neustály pocit zlosti nervozity podráždenia videnia vo všetkom negatívne. ?!???
Rady tipy skúsenosti????

andrejka1974
15. jún 2023

Proste sa začať tešiť z maličkostí a stále sa usmievať a kašľať na blbosti a všetko bude ok a hlavne naučiť sa zo všetkého si urobiť srandu aj zo seba

bluka2
15. jún 2023

A z coho tie pocity zlosti nervozity podráždenia plynu?

bluemoon24
15. jún 2023

@bebememe ja to znam, kdyztak mi napis zpravu, muzeme o tom pokecat 😅 ale odpoved nemam

terry658
15. jún 2023

@bebememe jedine zmeniť pohľad na okolnosti každého momentu. Byť vďačná. Snažiť sa vyťažiť maximum.
Ak to nedokážeš sama tak skús nejakého online psychológa. Toto obdobie je náročné ale neboj, budú aj horšie 🤣

beata_k
15. jún 2023

@bebememe Lexautin kvoli 2 rocnemu? No musis sa zmierit s tym, ze je to len obdobie. Blbe, ale obdobie, ktore prejde. Ale poviem ti, ked pride to prave obdobie "NIE" tak co urobis?

kris_tin257
15. jún 2023

Ja som sa vrátila o rok skôr do práce, v práci som mala psychohygienu oddýchla som si a potom aj ten čas s malým bol plnohodnotnejší 😊

bebememe
autor
16. jún 2023

Ďakujem baby 😘

yoxinka
16. jún 2023

Máš 27 rokov, komfortný život, zdravé 2 ročné dieťa a ty potrebuješ brať lexaurin??? Pokiaľ si nervná z dieťaťa, lebo ťa ten stereotyp nebaví, si extrovertnejšia osoba a nedávaš to doma (prípad mojej kamošky), choď do práce na 4 hodiny. Zmeníš prostredie, stretneš ďalších ľudí. Sedkanie doma s dieťaťom 3 roky je síce na Slovensku veľmi žiadúce, ale nie je to pre každú ženu. Aby sa tu niekto nezačal pohoršovať, aká som ja mať krkavčia, mám tri deti a s každým som bola doma 3 roky. Osobne si myslím, že 90% týchto úzkostí a stavov spôsobujú dokonalé životy, ktoré ženy sledujú na sociálnych sieťach. Pri sledovaní dokonalých žien, dokonalých matiek s dokonalými deťmi a dokonalými domácnosťami má skoro každá žena pocit, že niečo robí zle, že by mohola robiť viac hocičoho, že nie je dosť dobrá/pekná/akčná/zaujímavá …… a má stále pocit, že jej niečo chýba. Pritom má úplne všetko pod nosom, len to nedokáže vidieť. Smutné.

bu1bu
16. jún 2023

@yoxinka neviem co sa to dalo napísať lepšie 👍👏