Je tu niekto komu na začiatku tehotenstva pri hyperemesis gravidarum pred písali xonveu a pomohla ze ste mohli jest piť a nezvracali ste?
@ullucka Tabletka sa má brať 1x večer pred spaním, nakoľko Xonvea je tiež silné uspávadlo. Moje nevolnosti sa určite zlepšili, vracala som už možno iba 2x denne a mohla som ako tak fungovať a normálne jesť. Vedľajšie účinky toho lieku sú však také, že som bola stále unavená z ničoho. Citlivosť na pachy to tiež neodstránilo, sem tam ma naplo, keď mi niečo nevoňalo.
@ullucka hyperemesis gravidarum mi nediagnostikovali, ale vracala som denne niekedy aj viackrát a jedlá som len suché rožky, nektarinky a pila fatru. Schudla som 8 kíl za prvý trimester. Užívala som dve tablety podľa návodu, večer pred spaním a rano. Jesť som už mohla, ale sem tam som vracala 3-4 krát do tyxdna. Snažila som sa aj prísť na spoločného menovateľa ale nič sa nepotvrdilo. Teraz som 30tt xonveu užívam už len večer a vraciam 2x týždenne. Moja gynekologická ama už posielala na vyšetrenie refluxu, helicobacter pylori aj krv mám v poriadku, lebo nedostatok niektorých minerálov a vitamínov a akože prejaviť vracaním a na nič sa neprislo. Už som skúšala 2 krát vysadiť v 16 a 20 tt a vždy sa vracanie vrátilo. Chcela som skúsiť vysadiť aj teraz, ale musím nabrať odvahu, konečne som totiž pribrala späť 5 kil.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@ullucka ja