Theraflu v tehotenstve

dovidopp
22. okt 2024

Ahojte mám otázku či môžem v tehotenstve užívať theraflu som v 8 mesiaci a zaujíma ma či by som mohla jedno vrecúško denne ? Ďakujem

sisa_s
22. okt 2024

SPC:
K dispozícii sú len obmedzené údaje o užívaní fenylefrínium-chloridu u tehotných žien. Vazokonstrikcia maternicových ciev a zníženie prietoku krvi v maternici spojené s použitím fenylefrínium-chloridu môže mať za následok hypoxiu plodu. Je potrebné sa vyhnúť použitiu fenylefrínium-chloridu v priebehu tehotenstva.

sisa_s
22. okt 2024

Daj si vitaminy a paracetamol samostatne, nie Theraflu

melissa_19
22. okt 2024

Mne pomohlo veľa čaju, paralen kľudne kazde 4h keď bolo treba, ovocie zelenina, na silnú bolesť hrdla kľudne obklad z teplým olejom, pripadne si dat strúčik cesnaku prežuť vitamín C kúpiť a užívať do par dni budete fit 🙂

januska12323
22. okt 2024

Daj si radšej čaj a paralen ak treba.

dovidopp
autor
22. okt 2024

Ďakujem za odpovede, v lekárni mi pán povedal že je to v poriadku ale radšej sa tomu vyhnem

sisa_s
22. okt 2024

@dovidopp tieto "horuce napoje" obsahuju vzdy nieco nevhodne pre tehotne, preto sa odporuca obycajny paralen 🙂

abbey1
22. okt 2024

@dovidopp To si nedám ani mimo tehotenstva.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre