Strepsils na začiatku tehotenstva

natali_86
12. okt 2021

Čaute mamičky, prosím Vás, chcela by som sa opýtať, či má niekto skúsenosť s užívaním Strepsils na začiatku tehotenstva a ako to dopadlo, ja som bola chorá akurát prvé dva týždne, ako som otehotnela, vtedy som ešte nevedela, že som tehotná, bolelo ma dosť hrdlo a kašľala som, počas prvého týždňa som užila cca 5-6 cmulacich pastiliek Strepsils, nie viac ako dve na deň, aj párkrát Olynth do nosa. Odkedy som zistila, že som tehotná, teraz 6. týždeň, tak sa stresujem, že som si poškodila bábätko 😢 ďakujem za každú odpoveď..

petamich
12. okt 2021

Strepsilsom? nie rozhodne si nic neposkodila a obzvlast nie prve dva tyzdne, ved to este prakticky tehotna nie si - su to dva tyzdne pred ovulaciou pri standardnom cykle 🤷‍♀️

natali_86
autor
12. okt 2021

@petamich ahoj, ďakujem, mala som na mysli prvé dva týždne už po otehotneni.

raja95
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janci05
12. okt 2021

@natali_86 Niektoré ešte aj pijú a fajčia, keď ani nevedia pár týždňov, že sú tehotné. Samozrejme, že nie vedome. Aj mne sa to stalo a mám zdravého syna. Strepsils a trochu Olynthu mu neuškodí.

kisskiss
12. okt 2021

Prvé dva týždne alebo aj mesiac/e kopec žien ani nevie, že sú tehotné a jedia/pijú/fajčia/berú všeličo, čo nie je dobré počas tehotenstva. Zvyklo sa to tu často rozoberať, že zo začiatku je bábätko ešte vyživované oddelene, takže neboj sa, ten stres je horší než strepsils a olynth!

natali_86
autor
12. okt 2021

@janci05 aj ty užívala Strepsils? Tak to sa teším, že vám to dobre dopadlo 🙂 to mi odľahlo, lebo vo všetkých článkoch o nevhodných liekoch v tehotenstve pri prechladnutí atď je aj Strepsils :( tak som chcela vedieť reálne skúsenosti, či niekto mal podobnú situáciu ako ja a či všetko bolo nakoniec dobré. Ďakujem

natali_86
autor
12. okt 2021

@kisskiss Ďakujem, si zlatá, ja nepijem a nefajčím vôbec, našťastie. Dnes budem snáď už pokojnejšie spať 🙂

janci05
12. okt 2021

@natali_86 ešte som aj fajčila vtedy. Nevedela som, že som tehotná. Stane sa, netreba hneď stresovať, to viac škodí bábätku.

petamich
12. okt 2021

@natali_86 bude to okej 🙂 naozaj sa nestresuj zbytocne

simsalabim
12. okt 2021

@natali_86 Strepsils je len taky cukrik. Ja som v prve tyzdne uzivala Tetracyklin a to uz aj lekari boli zdeseni. Ale je to tak, ako ti pisu, plod este v tom case vyzivuje zlte teliesko, nie je napojene na krvny obeh matky.

sim_mi
12. okt 2021

A ako je to prosim so sprejom do nosa? Som v 10.tyzdni, mam nadchu, nemozem normalne dychat a skoro ma slak trafil, ked som si v letaciku precitala, ze tehotne sa maju poradit s lekarom 😂😂😂 nemate skusenosti?

janci05
12. okt 2021

@sim_mi Ja som si dávala ten slabší Nasivin pre deti. Najprv, len morskú vodu, ale u mňa 0 bodov. Neviem spať s plným nosom.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre