Ahojte, som 8tt a teda všetky tieto pocity su pre mna nove kedže je toto moje prve tehotenstvo.
Inak nie som nejak extrémne nervozna, skôr mi lezie na nervy to že mam nevolnosti a neviem sa ani vypovracat proste ma len napína zo všetkého a tak mi to vytvorý nejaký nekomfort 🙂
Som na PN ale fungujem normalne, upratujem si po dome, venčím psíka, varím.. Robím to čo ma baví.
Manžel chodí na smeny do práce a tu nastava problem že ked on odýde do práce všetci si myslia že sa ja zrazu nudím a majú potrebu každý deň dochádzat, vyvolavat ako som, čo robim, idu na kávu knám.
Niekto neberie ani ohlad na to že je 7h rano a bude vyvolavat ako ni normálny že či sme doma, chce nas vidiet... No jednoducho lezie mi to na nervy a už prišlo potial že zamkýnam bránu.. 😶
Ide o mojich najbližšich a tak mam výčitky svedomia lebo npr včera prišli na kávu a ja som za celý čas možno prehovorila par viet..
Nebaví ma vysedávať a vypíjat kavi, počúvať čo sa im stalo v praci a kto ich nasral... Radčej sa budem v klude tešit aj zo psíkom na manželov prichod sama cely den😁 včera to asi už pochopili a citila som sa hrozne.
Moja otazka znie či ste to mali niektora takto podobne alebo by som sa ja mala ukludnit a robit niečo zo sebou 🤔
Keby som mala rovnaky probem, asi by som na noc vypinala telefon a zapla najskor o takej 9. Jednoducho si chces oddychnut a nie riesit telefonaty o 7 rano, ked si doma...takto by som im odpovedala, keby sa spytali, preco som nedostupna. Mna by to tiez vytacalo, raz za cas okej, ale nie kazdy den. Clovek chce svoj klud. Mozno sa casom trosku ukludnia, asi sa takto tesia s tebou. Ale ak by to casom neprestavalo, povedala by som to jasne a narovinu, ze ten zaujem je privelký. Lebo ked sa babo narodi, nebudes mat klud. Nielenze sa budes po porode ubolena davat dokopy a starat sa o dietatko, este budes robit casnicku a spolocnost den co den rodine.
@es2021 no chodia len mama ta ked pride z prace hned chce asi vidiet mna a potom si ide robit svoje, jej priatel zas chodi na 5 tyzdnov do Nemecka a 2 tyždne je tu a ten zas silou mocou chce chodit pokym je tu (chapem ale je to príliš).
Otec aj z bratom zas robia v agenture tak že ked sú v blízkosti tak "zbehnú" potom kolegyna žije dva domy od mna a ta si zvykla v praci na mna tak ide k nam..
Akože možno vyzera že za každu cenu idu knam, preskakuju branku... 🤣 To zas nie 😁😁 ale tak vieš, už ani tému za rozhovor nemame.. Keby že ano tak kludne ale sedime a vieme aj čo kto povie a urobi... 😁 No proste je to dost na mna..
Predvcerom som sa nehlasila maminmu priatelovy lebo som vedela ze ide po mamu do prace a idu knam.. 😏 A tak som vypla mobil.
A mam vcera ze a vcera co si robila? Hovorym jej, spala som.
Ze nie ale ked sme ta volali vtedy kde si bola..?
Uz som zdvyhla ton a hovorym SPALA SOM. 😁
Tak ja neviem.. 😃
Asi @dadaa1234 maš pravdu že ked to teraz neukončím, budem po pôrode čašnička... 😏
Ked nechcem nikoho urazit, určite sa tešia a zasa tu hraju rolu aj moje hormony...
No dakujem, ja len že či je vo mne problem a že to možno prehanam trošku.. 🙂
Úprimne povedať že chces mat klud a povedať ze mas nevoľnosti ... Vypnúť si zvonenie alebo ignorovať prichádzajúce hovori od neželaných hostí
Tak toto by mi liezlo riadne na nervy aj bez tehotenstva 😤 Pokial vedia o tehotenstve, povedz ze ti byva zle, byvas unavena a ozyvat sa budes zasadne ty im inak mas telefon na tich alebo vypnuty! A nechces aby ta budili. Si dospela svojoravna a nemas sa co komu zodpovedat. Vsetkym to oznam. Ja som v prvom tehotensve do troch mesiacov nemala problem prespat denne aj 16 hodin. Zial alebo chvala Bohu som zistila tehotenstvo po ukonceni prace na dobu urcitu a nikto sa netrhal zamestnat tehotnu. Telefon som vypinala a mala na ticho. Nastastie sme byvali 5 hodin cesty od rodiny.
Ale aj ked som byvala o hodinu dalej, vsetci mali pracu a zaluby. Nie potrebu byt u mna vareni peceni.
Normalne im povedz, ze momentalne potrebujes klud a ozves sa ty.
Toto nepochopím...to každý deň niekto ta navštevuje? Ja som mala hrozné tehotenstvá, prvé 4 mesiace nevolnosti, nechutilo mi, aj chutilo, grcala som, napínalo ma tak, ze niekedy som myslela, ze budem vonku utekať za krík...únava neskutočná, spala by som celé dni. Neviem si predstaviť, ze by som dennodenne mala prijímať návštevy a vykecávať sa.
Treba im to povedať, že ti je zle a potrebuješ si oddychnuť. Že jednoducho nemáš čas na nich, lebo máš svoj program. Tehotenstvo prvé mesiace telo vysilí...ja neviem, vytlač im dáke clanky a daj prečítaj 😀 Hlavne to treba povedať. Ozaj potom s bábom to bude to isté. A to mi ver, ze to budeš chcieť mat po pôrode 100x väčší kľud ako teraz. Budeš sa potrebovať zosuladit s babatkom, najst si nejaký systém, zotaviť sa po pôrode a nie obskakovať návštevy...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Nechodia do prace? :D asi len asertivne povedat, ak vedia o tehotenstve ze ti byva nevolno a radsej cez den oddychujes,lezis.. ak aj nevedia a nechces napriamo povedat tak sa zakazdym vyhovor a snad pochopia