Ahojte baby, som v 32.tyzdni a mam dost velky problem so zubami,ktory asi mnohe poznate. Aj napriek tomu, ze beriem odporucane vitaminy, mam posledny mesiac katastrofalne problemy so zubami ☹ . O jeden aom prisla da sa povedat uplne, ostal mi len koren, takze ked sa usmejem vidno to, takze dost ma to ubija uz sa nesmejem tak ako niekedy, ale davam si ruku pred usta a aj dost ludi si to vsima. Dalsi zub sa mi tiez pomaly ale isto rozpadava, chvalabohu je to stolicka vzadu a dalsia stolicka ma uz posledne 3 dni tak boli, ze uz v noci ani nespavam. Vela zubarov mi uz povedalo, ze mi to momentalne kym som tehotna nespravi, lebo ja aj pri vrtani potrebujem injekciu. Do porodu mi ostavaju 2 mesiace a a sa bojim toho, ze kym porodim, pridem o dalsie zuby. Vemi ma to trapi a neviem ako dalej postupovat, prosim poradte, som zufala ☹ dakujem
Myslím, že ak si sa bála doteraz tak strach neprekonáš a najma si tehotná a citlivejšia. VIem Ti poradiť len veľa mlieka, mliečnych výrobkov a zuby čistiť, čistiť ale hlavne správne a vhodnými pastami a kefkami. Ja síce tehotná nie som ale ak by mi šiel zubár niečo robiť bez injekcie tak utečiem.
Moja dentálna hygiena stojí raz za tri mesiace tolko čo dva dobré krémy na tvár, nejakú volovinu z reklamy by si u mňa nenašla. Takže teraz možno už bude aj neskoro ale dobre jesť, hlavne jedlo nie len vitamíny a poriadne si čistiť zuby aj po každom jedle vyplachovat ústa ústnou vodou, ale nie Listerine
@sisaha a sa nebojim vrtat bez injekcie,ale gynekolog mi to zakazal vraj je to uz vela bolesti vo vysokom stadiu tehotenstva a za dalsie akonahle mi zavrta bez injekcie ja dostanem sok ☹
ja by som si zuby dala opravit, aspon to najnutnejsie (ten, co boli). lebo moze sa to len zhorsit, moze sa vytvorit hnis pod zubom, co moze skoncit az zapalom okostnice. Myslim,ze v tomto pripade injekcia je to najmensie zlo 😉 Posobi lokalne, takze nejakeho negativneho vplyvu na dieta by som sa nebala. To skor pokazeny zub moze dieta ohrozit, kedze ide o infekciu, ktora sa krvnym riecistom dostane do celeho organizmu. Treba si vyhladat kvalitneho zubara a dat si zuby spravit.
Najlepsie je upravit si stravu. Jedz jedla ktore su bohate na Calcium ale aj na Magnezium ktore pomaha spracovat Calcium. Nie su to len mliecne vyrobky ale aj zelena zelenina, strukoviny hlavne rozne druhy fazule, losos, tofu, sardinky. Hlavne umele vitaminy ti vobec nepomozu nakolko ich tvoje telo nevie spracovat a rovno ich vycikas. Mne porodnicka (v Holandsku) rovno povedala nech za ne ani nevyhadzujem peniaze pretoze mi nepomozu. A musim povedat ze som cele tehu vydrzala bez akychkolvek doplnkov a zubky mam zdrave.
@poppy1 tak teraz neviem moze mi dat injekciu ci nie??
Božinku dievča daj si tie zúbky urobiť akokoľvek sa dá. Dostaneš zápal okostice, alebo čo a potom antibiotiká budeš musieť užívať. To už radšej tu lokálku. Nemôžeš tak dlho trpieť. Mne sa v tehotenstve doslova rozpadli na kusy osmičky a museli von, však by som skapala od bolesti do pôrodu.
@henikapetko samozrejme 🙂 aj ja som mala nejednu v tehotenstve 😉 zuby si treba dat opravit, lebo ak si to nechate tak, infekcia sa vam moze rozsirit.
@henikapetko ahojky...no mne zubar daval injekcie bez problemov a aj mi vravel ze na babatko to nema vplyv takze bez obav. Aj terazz v prvom trimestri som bola na prehliadke a hned sa spytal ci chcem injekciu ja ze noe skusim vydrzat a ked to bude neznesitelne tak mi ju pichne. Jedine co sa nesmie je rontgen.
@stefka33 ved ja sa pytam kedze mi to gynekolog zakazal (teda injekciu) a volala som 4rom zubarom a ani jeden mi nechce dat lokalku ☹
@henikapetko Trošku ma to prekvapuje. Skús ešte pohľadať nejakého zubára a poriadne sa posťažuj aké máš bolesti. Ak nenájdeš, tak zájdi na pobočku svojej zdravotnej poisťovne a nech ti nájdu zubára oni.
@henikapetko
Ahoj,
tak ako pise @denda83 , injekcia lokalna sa moze, ja som sa pytala gybekologa aj zubara mojho, chodim k nemu ako na klavr a zakazdym mi da injekciu a odobrili mi to obaja, dokonca gynekolog povedal, ze to je este lepsie, ako mat velky stres z bolesti. Jedine co sa fakt nesmie je röntgen,
takze si spokojne daj opravit zuby do porodu a trvaj na injekcii, drzim palce
musis nutne zmenit stravu! vela zeleniny a obilnin s obsahom kalzia!! dokup si makovy 100% za studena lisovany olej a jedavaj lyzicku denne. drzim palce ale urcite zmen stravu, potrebujes vitaminy (nie chemicke ako si davas!)
@henikapetko Ja som bola teraz v tehu na čistení kanálika, čiže tiež s injekciou. (mala som na rontgene zpred tehu nález, že by tam mohol byť zápal pri kosti, tak mi to museli spravit,) Injekcia pôsobí iba lokálne aj to max 2 hodinky. Ku bábatku sa nič nedostane. Omnoho omnoho nebezpečnejšie je to nechať tak a naozaj môžu prísť veľké problémy. Porieš to okamžite a hľadaj iného zubára.
No s tým vysokým štádiom je to trošku rizikové, to je pravda. Daj si tam, kde Ťa to bolí medzi líco a ďasno kožku zo slaniny, alebo plátok slaniny, ja som tak prežila, potom skús žuť napríklad klinčeky a ešte si môžeš na líco prikladať kostihoj, napríklad koreň z lekárne, zaleješ trochu vriacou vodou, to napuchne, túto kašu si dáš na kapesník, na to igelit, priložíš a na to ešte niečo teplé. Napríklad dlho drží teplo kuchynská soľ, tak štvrť kila do ponožky, zaviazať koniec nejakou stužkou, strčiť na chvíľu do mikrovlnky a pridržať na líci, kým je to teplé.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@henikapetko mas dve moznosti.
1. bud strach prekonas a vydrzis to aj bez injekcie
2. pockas do porodu a prides o zuby nenavratne