dnes som si prerazila nohu klincom dosť to boli je to trocha opuchnute.......som v 28.týždni môže to uškodiť môjmu dieťatku???prosím pomôžte mi upokojiť sa 😢
@zuzuliena264 a bola si u lekára? čo ti povedali ? jedine ak by si mala otravu krvi, ale proti tetanu by si mala byť zaočkovaná
Pokiaľ si očkovaná proti tetanu, je to v pohode. Ak bol čistý, nehrdzavý, vydezinfikovať, previazať aby sa tam nedostala infekcia. Bolesť je po úraze, opuch tiež ako následok úrazu. Daj si tam niečo chladnejšie. Pre istotu kontaktuj lekára. Našim matkám sa stali i horšie úrazy a sme tu živé a zdravé.
vždy takéto úrazy treba dezinfikovať peroxidom vodíka,všetko kde je len najmenšia pravdepodobnosť styku otvorenej rany so zemou a hrdzou,ak to bude zapálené musíš ísť k dr.tam ti to ošetria,prípadne povedia čo ďalej
ďakujem žienky tetanovku som mala asi cca 4 roky do zadu už to tak ani neboli a opuch tiež ustúpil snaď to bude dobre ja som mala len strach lebo mi tu bulikali o otrave krvi a ja mám veľku predstavivosť podľa mojej mamy by mohli točiť aj katastroficke filmy
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
tetanovku máš??? lebo ak nie, tak šup-šup... radšej skontrolovať