Som tehotna v 24 tt zijem v zahranici, nerobim som na rizikovom doma a uz pomaly mam z toho depresie von ist nemozem koli covidu lebo ockovana niesom a situacia je zla, kedze zijem v zahranici. Vsetko musim pozerat cez internet co potrebujem pre babatka, velmi by som chcela ist do obchodu ale koli tomu, aby som sa nenakazila ist nemozem a uz to zacina na mna doliehat :-/ …
@eva1235 a po pôrode nebudes chodievať von? Budeš sa s dieťaťom dusiť doma - veď čo ak sa náhodou nakazite? Veď sa vyhýbaj veľkým davom ľudí a drž si odstup. Ja si neviem predstaviť, že by som nešla aspoň do obchodu 🙈 aj to chodím v hodinách, keď viem, že vtedy nebýva veľa ľudí v meste. tiež som doma na rizikovom.
@eva1235 Z časti ťa chápem, som v 25tt, no pracujem, aj keď na homeoffice. Tiež mám strach chodiť medzi ľudí, ale snazim sa chrániť. Určite treba minimálne vypadnúť von. Kľudne s respiratorom, ak máš strach, ale poprechádzať sa, vyjsť do prírody. Vonku si určite v bezpečí a najmä s respiratorom. Ja chodím aj do obchodov, ale všade mám respirator a dávam si proor na pravidelnú dezinfekciu rúk.
Čoho sa ja sama vyhýbam sú skôr reštaurácie, alebo hromadné podujatia. Ak chcem kávu, vezmem si ju so sebou a sadnem vonku na lavičku.
Ja som sa osobne aj zaockovana proti Covidu a to mi dodáva aspoň trochu väčší pocit bezpečia. 🙂 Bola som v 19 a v 24 ty druhá dávka. Všetko vyzerá byť v poriadku, takže ja osobne ti odporúčam sa aj zaočkovať. Predsa len pôrod vychádza na zimu (aspoň v SR) a to nie je sranda a v nemocniciach pravdepodobne bude veľa pacientov.
Každopádne nepanikar a snaž sa nepripúšťat si, čo všetko by sa mohlo stať, ale skôr hľadaj riešenia, ako byť v bezpečí, no zároveň neizplovat sa úplne. 🙂
@eva1235 tak ja som v 28tt a chodím po dovolenkách, výletoch, reštauráciach, po nákupoch. Vyhýbam sa akurát hromadným akciám, kinám a pod. Plne si toto obdobie užívam. Očkovaná nie som a som uplne zdravá. Keď som viac než 4 - 5 dni doma, tiež ma chytajú depky, čiže ta plne chápem. Veď normálne chod do obchodu, urob si radosť. Chráň sa dezinfekciou, ruskom. Ak sa aj tak veľmi bojíš, chod na výlety do prírody, pekných miest je mnoho. Užívaj si toto obdobie.
Minimalne si otvor okno. Cvic lahke cviky. Komunikuj s ludmi cez net a mobil. Maj pevny rezim. Rozdel si den..co kedy budes robit a kedy oddychovat.. Ak uz teda skutocne nemozes ist von ani na tu prechadzku..
Vypat TV, zapať rozum 😊 ja som tiež 24tt a chodíme všade, po obchodoch, reštauráciách, prechádzkach, kinách kam nás napadne a nie som očkovaná, nie je treba to preháňať s tou uzkostlivostou 😊
Ved to nerob ti prepne z toho doma byt, vsak dam respirator a idem po obchodoch ani by ma nenapadlo sa doma deprimovat, skorej ochories s depresie ako koronu chytit ani jedno neprospieva dietatku
Preboha vsak sa daj ockovat, do obchodu si zober ffp masku a nic sa ti nestane. Ja som lekarka, som denne v Kontakte s ludmi, dodrziavam odstup a nosim masku, aj do obchodov chodim, ockovat som sa dala pocas dojcenia a nenakazila som sa zatial
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@eva1235 nemozes ist von lebo to je nariadenie statu ci tvoj strach?