Mám predpísaný kľudový režim na posteli, zákaz nosenia ťažkých vecí a 3 krát denne magnézium.
odpočívať, nenaťahovať sa, kľudový režim.Ja som mala to isté a vydržala som do 40tt.Pri druhej mi davali pesar.Neboj bude to ok.
ja som to mala pri oboch žiadny sexík už, žiadny teplý kupeľ, nenadrapovať sa brať magnezko, piť magnezku .... a vykladať nohy mala by si už byť len na PN
Ahoj ja som 24tt začala krvácať, šla som k dr zistili mi že som sa otvorila na jeden prst. Mala som kľudový režim, ležať a oddychovať, brala som magnézium. No šetri sa ked máš doma ešte dve deti a trebalo chodiť na skúšky do školy 100km. Na moje počudovanie som to však dokázala, dotiahla som to úspešne až do 36tt kedy som kludový režim pomaly zrušila a tešila sa kedy sa drobec narodí. Bola som vtedy otvorená už na viac ako dva palce krček mäkký. V 40/6 po terminovej poradni zistili že som už prišla aj o plodovú vodu a musela som nastúpiť do nemocnice na vyvolanie pôrodu. Mám pocit či to magnezko to celé aj nezabrzdilo, keďže som bola v podstate po termíne pôrodné cesty pripravené, krček mäkký, celkom slušne otvorený aj plodová voda odtečená a kontrakcie nikde...
už sa to nezlepší 🙂 len po pôrode 😀
nezlepsi ale nemusi sa to rychlo zhorsit, treba vydrzat. Drzim palce
Nezlepsi sa, ale udrzay +/- moze. Ja som mala skrateny krcok+som sa otvarala od 15tt. A porodila som 3 dni po termine 🙂 Dokonca som takto dopasla pri oboch detoch. Ale poctivo som lezala, postel sikmo, vstavala som len najest sa, napit, WC..teda len fakt ked som musela. Nevarila som, neupratovala...a priberala samozrejme +20kg 😀 Ale vydrzala som takto 2x po pol roku 😉
mas to vo svojich rukach, tak ako ostatne dievcata odporucam ABSOLUTNY kludovy rezim (dufam, ze je to mozne) .. a modlit sa, modlit sa a modlit sa aby si babo udrzala co najdlhsie, je obrovsky rozdiel ci sa narodi v 27tt, ci v 33tt, ci v 38tt .. drzim palce 😉
Já mam skrateny krcok od 16t tiez mam kludovy režim ležím nic nerobim setrim sa odporucam dodrziavat to drzim palce.
Kľudový režim pri 2,6 mesačnom dieťati? Žartujete ženy? 😀 😀 Sledovať lekárom, pri akýchkoľvek náznakoch zhoršenia nevymýšľať, nevyplakávať /muž si poradí/ a odležať si to čo najdlhšie v nemocnici. 😉 A hlavne myslieť na to druhé, čo je v brušku. O prvé bude dobre postarané, neboj. 😉
Tiez patrim medzi tie, ktore to dotiahli do uspesneho konca. Skrateny krcok od 23tt na 0,5cm lezala som v nemocnici dva tt. Maly dostal aj kortikoidy na vyvin pluc a nakoniec sa narodil tyzden pred TP planovanou sekciou. Drz sa urcite to zvladnete.
Mam podobny problem. Som v dvanastom tyzdni a uz mam skrateny krcok na jeden centimeter.... Doma 18 mesacne dieta a nikoho kto by sa mi o necho postaral, keze manzel je v praci a chodi na mesacne turnusy....Dufam ze to dobojijeme do uspesneho konca....
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Myslim, ze zlepsit sa to uz nemoze. Moze sa to len udrzat a spomalit proces skracovania. Ale radsej sa naozaj setri a dodrziavaj kludovy rezim na posteli, aby babetko bolo co najdlhsie v tvojom brusku a malo cas dorast a hlavne, aby mu stihli dozriet vsetky organy.