Prvé dni tehotenstva a prechladnutie

2. apr 2024

Ahojte, 5 dni mi meska ms, test pozitívny, ale dnes som sa zobudila prechladnuta. Stále kycham a smrkam. Môže aj obyčajná nadcha ublizit plodu? Oddychovat sa mi moc pri prvom dieťati nedá 😒

petronellla87
2. apr 2024

Nádcha nie, skôr keby si mala horúčku

mimisram
2. apr 2024

Akože pokiaľ nemáš nejaké extrémne teploty tak nie, neboj sa. No jednoznačne si nájdi viac času na seba a oddych, teraz to moc nepodceňuj ako keby si nebola v tom.

autor
2. apr 2024

@petronellla87
@mimisram ďakujem, to je ako naschval. Skusim oddychovat a viete mi poradiť, čo si mozem dat? Alebo radsej nic?

petronellla87
2. apr 2024

Sucitim s tebou, ja som bola toto tehotenstvo chorá už asi 3x a mám doma 1,5 ročnú raketu, ri nej sa tiež nedá moc oddychovať 😄 do nosa som si dávala morskú vodu, hrdlo som kloktala slanou vodou a sú aj pastilky na cmulanie pre tehotné, keď som mala zavalene dutiny naparovacia som sa nad kamilkami a keď mi bolo najhoršie dala som si paralen

murko14
2. apr 2024

Neboj sa, neublíži. Ja som pri druhom tehotenstve dvakrát prekonala koronu, tá prvá bola fakt že úplne na začiatku tehu a nebol to práve najľahší priebeh. Tehotenstvo inak bez problémov, výsledky ok a malý má 16 mes. a zdravý chlap(ček) 😉 Paralen je ok.

autor
2. apr 2024

@murko14
@petronellla87 ste zlate. Teraz lezim keď mala spinka a inhalator s vincentkou mozem pouzit?

nevenka
2. apr 2024

Ja som bola chora na zaciatku kazdeho tehotenstva, dokonca 1x som mala aj covid. Aj teploty a deti su tu a v poriadku. A davala som si aj Jox, aj Olynth do nosa, Paralen, pri 1 dietati, aj ATB, Stoptussin, Ibalgin, lebo som netusila, ze som tehotna, vtedy som to zistila neskor. Ta imunita je v tehotenstve celkovo znizena, takze tehotna raz dva daco chyti.

majlo1234
2. apr 2024

Ja som bola chora furt, a vsetko je v poriadku. Inhalovat mozes

cookie29
2. apr 2024

horucka ano, inak nie. A normalne paralen.

murko14
2. apr 2024

Jasné, kľudne.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre