Ahojte som tehotna a od zaciatku mam velky problem so zubami samozrejme zubar panika teraz duplom … dasna ked ochlipnem tak vidim hlboko dole da sa to dokopy alebo co robit. ? Zufala som skusam vsetko salvia repik aloe … nechcem o zuby prist
Umyvam denne staram sa su aj leskle aj vsetko ale toto ma velmi trapi… nikdy som nemala top zuby mam ich dedicne zle ale toto je extrem co sa deje 😩😩😩😩ako postupovat co robit. ? Da sa to zachranit? Ci uz asi nie? Manzel vravi ze nie ze to je dedicne a ze pridem o nich 🥺🥺🥺🥺
@terrinka14 chodíš na dentálnu hygienu? Tam by ti s tým mali pomôcť.
sonická zubná kefka. Mne sa to zlepšilo, ale ja som ďasno nemala tak veľmi ustúpené. Kupila som lacnejšiu variantu z dm a neviem si ju vynachváliť.
@terrinka14 beries nejake vitaminy? Zelezo?
@tykat aj vitaminy berem od zaciatku femibion a asi od 3 mes mi prsklo prvy raz dasno
no jedine dentalna hygiena ta zbavi bakterii, dasna odpuchnu ak sa neprekonas tak fakt o ne prides☹
@macko_usko222 ah boze tak hned v stredu zavolam boli to?
@bilberryday No tak to sa “tesim” 😩😩😩😩😩
@terrinka14 , normálne mi Ťa je ľúto, ale musíš sa nejak premôcť a vyhľadať pomoc. Ako napísala @janka1011 a @macko_usko222, skús vyhľadať dobrú dentálnu hygieničku. Tá by Ti mala pomôcť tie zuby zachrániť. Zuby máš ináč pekné, bolo by škoda o ne prísť. Ale vidno, že okolo ďasien máš zubný kameň, ktorý by bolo treba odstrániť. Preto Ti ustupujú ďasná a tvoria sa nové priestory, už je tam zápalový proces, ktorý treba čo najskôr zvrátiť.
Skús napísať správu na FB pani Snopkovej. Je to úžasná dentálna hygienička ku ktorej chodím roky. Pošli jej tie fotky, opýtaj sa (popros ju o pomoc), či sa podľa nej tie zuby ešte dajú zachrániť a nech Ti dá kontakt na nejakú dobrú (naozaj dobrú!) dentálnu hygieničku u vás (v profile máš uvedené Košice).
Prikladám link na FB stránku Dental Lady - Andrea Snopková
https://www.facebook.com/DentalLadyAndreaSnopkova
Ak by sa Ti neozvala tam, tak Ti dám aj mailovú adresu: info@dental-lady.sk
Veľmi Ti držím palce, aby to dobre dopadlo 🙏🍀 Ale rieš to hneď! Na zázrak nečakaj!
@terrinka14 máš to riadne zapálené... Skus natierať curasept gélom, mne to pomohlo ale teda až takéto som to nemala
@sovica oh velmi dakujem skusim ano … uvidime co mi povie velmi si to vazim dakujem krasne
@petronellla87 to som neskusala ale asi by ani to nepomohlo kedze uz je to silny zapal 😩😩
Bojim sa fest toho
@terrinka14 nie nebolí, neboj.Normálne povedz dentálnej hygieničke o svojom strachu, uvidiš, upokojí ťa..Držím palce a určite to neodkladaj lebo to by sa len zhoršilo.. a fakt tiež pozerám že ich máš pekné, tak by to bola škoda
@terrinka14 Samozrejme, že treba k zubárovi. A či bolí dentálna hygiena? 🙂 Čaká ťa pôrod, dentálna hygiena bude len také pošteklenie 😀
@terrinka14 Skus corsodil.
@terrinka14 Chod na dentalnu, tam ti zuby komplet vycistia a potom pouzivaj ustnu vidu GUM, tu cervenu max 2 tyzdne. A bude dobre 🙂
@sovica napisala som precitala cakam co odpovie uz aj odpisali… idem pozriet co
@surama
@betulinka1
@ysseba
@macko_usko222
Velmi dakujem ano bojim sa velmi ale tak budem musiet ist ah boze
@terrinka14 mne toto robilo v tehotenstve zelezo, zubarka uz chcela tahat vsetky dolne zuby... az mama mi poradila vysadit zelezo a dat si vysoke davky cecka. Do 3 dni mi to preslo. Jej kolegyna mala so zelezom ten isty problem.
Ale mne tie dasna aj krvacali, neviem ako tebe.
@terrinka14 Pýtaš sa, či dentálna hygiena bolí. Normálne nebolí (aj keď pre niekoho môže byť trošku nepríjemná), ale neviem, ako to bude s týmito zapálenými a ustupujúcimi ďasnami. Ja si však myslím, že ak nájdeš naozaj dobrú dent. hygieničku, tak ti to bude robiť s citom a po odstránení zub. kameňa potom liečiť. Nedaj si dentálnu hygienu robiť hocikým. Musí to byť riadne vyškolená dent. hygienička s viacročnou praxou. Niektorí zubári tiež robia dent. hygienu, ale väčšina nemá odborné školenia na dent. hygienu a skôr to sfušujú, ako spravia službu. Pevne dúfam, že tá pani Snopková Ti niekoho dobrého odporučí.
@terrinka14 Neboj sa. Ja som bola v tehu pri zubarke a normalnei pocjla anestezu, len taku pre tehotne a nic ma nebolelo ☺️
@sovica ani som citat nemala napisala ze “fuha to je uz vazny stav” ze mam vyplachovat s curaseptom dva tyzdne kazdych 12 hod… prilozim foto ah boze a uz moja panika nastupuje a bojim sa Na pohotovost nejdem zajtra volno je a nemoze mi to zabit babo? 😩😩😩😩😩😩
@tykat jasne ze krvacaju aj mne ale ja uz toto mam od zaciatku tehu a zelezo berem len mesiac ked zistili anemiu …. No a vyssie som pridala co mi poradila :(
@surama oh dakujem aspon trochu si ma ukludnila
@terrinka14 Pozeram, ze si tiez z Kosic. Ja chodim do Naturedent na Cermeli, tam mam aj zubarku aj dentalnu, mozem odporucit. Dentalnu mi tam vzdy spravia tip top. Neboli to a vzdy mi aj dobre poradili ako správne cistit zuby, aj ten GUM, co som ti pisala. Ten cerveny obsahuje nejaku liecivu zlozku, preto sa moze len max. 2 tyzdne pouzivat.
@terrinka14 nieco podobne mi tiez povedala zubarka...vazny stav, zubny kamen, zuby sa kyvali, ked sa dotkla tak hned krv, paradontoza, zanedbane, vsetky dolne zuby von. Plakala som, bola som zufala.
Vysadila som zelezo, nasadila mega davky cecka a do 3 dni bol pokoj. Krvacanie prestalo, dasna sa pekne zodvihli a zuby sa prestali kyvat. Keby som to nevyskusala na sebe tak neverim.
@tykat tak to teda skusim hned zacnem aj ja cecko brat zajtta a neznizuje velmi tlak? Uz teraz mam 90/60 :(
@surama aj mne teraz odporucila daco len na 2 tyzdne takze uvidime a skusim sa tam ozvat ak moj nebude moct … dakujem
@tykat len rozmyslam ja uz az prsknute mam akoby dasna oddelene ako na foto myslis ze to pomoze?
@terrinka14 utekat na dentalnu hygienu, aj ked teda, u nas je problem sa k dobrym DH dostat, ja cakam 3 mesiace, ked si zavolam, ale si akutna, tak snad sa ti podari.. Kup si aspon Curaprox Perio pastu, gel, vodu a 2 tyzdne intenzivna kura. Mojej mamke to velmi pomohlo po chemo, ked mala tiez dasna v keli..
@terrinka14 ...ja by som skusila, vysadit zelezo a brat Cecko, fakt som videla vysledok po 3 dnoch (nie som lekar, len mam skusenost). Ale chod samozrejme co najskor aj na dent.hygienu.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
to vyzerá na zápal ďasien, určite treba k zubárovi